Vitara veya Diğer Arazi Taşıtlarının Yan Kısımlarına Kaplama Yapılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkmajesty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,635

darkmajesty

Kamp I
Yer
İstanbul
merhaba;
fender flare seti araştırdıktan sonra, bu kitin ülkemizde satılamayacağı, distribütör firma tarfından getirelemeyeceğini anladım.
bunu yerine alternatif olarak şu yapıllabilirmi?
amacımız aracın yan taraflarının, çalılık yerlerden geçerken çizilmemesi
bunu engellemek adına;
seçim zamanlarında veya belediye otobuslerinde sıkça rastladığımız naylon-ısı kaplamaları kendi araçlarımıza uygulanabilir mi?(aracın rengiyle aynı veya farklı?, geçenlerde yolda yeni nesil toyota fj40 gördüm turuncu-beyaz renkte kaplama yapılmıştı)
trafikte bu durum sorun oluşturur mu?(cezai durum açısından, çünkü babamın ferozasasında ruhsatta çift renk olduğu belirtiliyor)
bunların ömürleri ne kadardır?
çıkartılırken boyaya zarar verir mi?
bu işlem yapılabiliyorsa, nereye,kime, ne kadara, hangi şekilde(ısıdan farlı metod vs?) yaptırmak lazım
ziebart veya sonax gibi yerlerde ''şeffaf koruma'' yapılıyor, ancak bu pahalı ve kaplam çok ince(boyayı göstersin diye)
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Vitara veya Diğer Arazi Taşıtlarının Yan Kısımlarına Kaplama Yapılabilir mi?

yanılmıyorsam trafikte bir şekilde idare ettiğinizi farzedelim muaynede sorun çıkarabilirler yüksek ihtimal tabikiş bu benim tahminim ayrıca düşüncenize gayet mantıklı ama tabiki trafikte ve muaynede sorun olmazsa

Ynt: Vitara veya Diğer Arazi Taşıtlarının Yan Kısımlarına Kaplama Yapılabilir mi?

bence cizilme işinin çözümü yok. derin çizildikten sonra pasta hepsini alamıyor çoğu kalıyor.
sonax veya diğer şeffaflar dedidğiniz gibi çok ince dala dayanmaz
gülü seven dikenine katlanır misali. çizilmememi için ona göre ormana offraod a gitmek lazım sadece kumsal takılabilirsiniz.

burada çizilmeden kastımız ağaç dalları, çalçırpını çizmesi. çift renk pajero,feroza,vitarlarda(alt etek kısmı gri oluyor ve gerçekten ağç dalı ciddi sürtse bile çizilme yapmıyor. zannedersem boya farklı)gibi etekleri kaplamak, bu boyadan yaptırsam ruhsata işlem işi var. kaplamada yapan var mı bilmiyorum. mini-cooperlarda buna benzer stikırlar görüyorum ama ruhsata işlimi değil mi bilmiyorum

antakyada araçları pvc ile kaplıyorlar gercekten inanılmaz işler çıkarıyorlar ve yakından dahi bilmiyorsanız anlaşılmıyor her renk ve desende yapıyorlar

ewet dediğim bu cast folyo'da(diğer isim araç giydirme) deniliyor. yapışan kısım 0,11-0,15 mm kalınlığında...
yalnız bunlar reklam amaçlı yapılıyor ve bunun için ekstra vergi ödeniyor
seçimler için kullanıldığında ise belirli süre var
şimdi bizde reklam olmayacak. bundan dolayı vergi ödenir mi?
diğer durum araçta uzun süre kaldığında sorun oluşturuyormu boya vs?

Bu folyolar reklam amaçlı kullanılıyor , ama tek renk olanları da var, genellikle taksilerde kullanılıyor ve sarı olmayan taksiler bu folyo ile sarı hale getiriliyor. Sizin isteğiniz düz renk bir folyo ile gerçekleşebilir diye düşünüyorum.Selamlar...

darkmajesty' Alıntı:
ewet dediğim bu cast folyo'da(diğer isim araç giydirme) deniliyor. yapışan kısım 0,11-0,15 mm kalınlığında...
yalnız bunlar reklam amaçlı yapılıyor ve bunun için ekstra vergi ödeniyor
seçimler için kullanıldığında ise belirli süre var
şimdi bizde reklam olmayacak. bundan dolayı vergi ödenir mi?
diğer durum araçta uzun süre kaldığında sorun oluşturuyormu boya vs?

Bir örnek...

DSCN1052.jpg

DSCN1057.jpg

avatarımdakı resim kaplanmıs halı kaplanan malzeme 100 mıkron normal kaplama 65 mıkrondur. bazı renkler cızıgı cok gosterıyor ozellıkle parlak olanlar. ayrıca seffaf olan malzemelerde var. kesınlıkle cızılmıyor ama cıddı rakamlar.
ruhsat ısıne gelınce aracla aynı renkse sorun yok. benım arac bordo kaplama kırmızı ruhsatta kırmızı (bordo) yazıyor. muaneden geçti. normal polısten kormuyorum ama sıvıller ne der bılemıyorum. ayrıca aracı rengını degıstırmek ıcın ruhsat masrafı 350 tl.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler saboy ve Redline...
keşke suzuki distribütör firma veya yan sanayiler fender flare set(ya da dodik) yapsada bizde uğraşmasak. adamlar amerikada var diyor bize gelmiyor diyor. halbuki biz bu araçlara amerikalılardan daha fazla para veriyoruz...
gerçi iş distribitör firmada bitiyorya neyse....

Kaplama işi sık araziye girenler için güzel uygulama gerçekten . Şeffaf malzemeler gerçekten pahalı ... Aklıma takılan mesela 2 yıl sonra kapla sökülürken durumu ne oluyor ? Sonra komple boya ihtiyacı olur mu ???

Renk benzer yada yakın olursa sorun çıkmayacaktır . Çünkü öyle renkler yazılıyorki ruhsatlarda kesin ayrım yapmak imkansız . Ay grisi , bilmem ne mavisi krtistal bilmemnesi ... Tonunu tespit etmek mümkün değil sonuçta ...

Yada Bu çizikleri araçların özü gibi görmek lazım . Enine desen de fena birşey değil hani :D

kardeşim reklam amaçlı aracını kaplatmıştı daha sonra satmak için malzemeyi söktü pasta ve ciladan sora (bence buna gerek yoktu) arabanın boyası mükemeldi
yani sökülünce bir proplem olmuyor biraz yapışkan izi onuda gaz yağı çıkarıyor

Eger en ıyı seffaf kaplicaksaniz araçta kesinlikle boya olmamali

Sonradan boyanan ve altı muacun olan yerlede , kaplamayla birlikte boyada geliyormuş diye duymuştum birkaç yerden .

Sadece en güçlu olan seffaf kaplamada bu sorun var.

Teşekkürler bilgiler için .

Saygılarımla ...
Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler