vitara yı aldım ama ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ASMİNNN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,400

ASMİNNN

GİTMEK GEREK
94 1.6 jlx aldım.
ancak araç hem eşimin ilk arabası olarak şehir içinde hem de benim için hafta sonları hafif yol dışında kullanılacak.
aracın üzerinde 195 80 15 lastikler var ancak çok eskiler, değiştireceğim ancak mevcut kullanım koşullarına en uygun lastik nedir sorusuna net bir yanıt bulamadım.
hem şehir içinde (ankara) kış şartlarında eşimin kullanımında güvenli hem de benim için yoldışında hafif amaçlarla kullanılacak lastik hangisidir.
yazlık kışlık ayrı lastik almak şart mıdır?? ebatta değişiklik tavsiye eder misiniz??

Etiketler
Ynt: vitara yı aldım ama ???

Jantlarınıza uyarsa 215/75 Bf Goodrich ler işinizi fazlasıyla görür, ayrı lastiğe ihtiyacınız da kalmaz....

ASMİNNN' Alıntı:
94 1.6 jlx aldım.
ancak araç hem eşimin ilk arabası olarak şehir içinde hem de benim için hafta sonları hafif yol dışında kullanılacak.
aracın üzerinde 195 80 15 lastikler var ancak çok eskiler, değiştireceğim ancak mevcut kullanım koşullarına en uygun lastik nedir sorusuna net bir yanıt bulamadım.
hem şehir içinde (ankara) kış şartlarında eşimin kullanımında güvenli hem de benim için yoldışında hafif amaçlarla kullanılacak lastik hangisidir.
yazlık kışlık ayrı lastik almak şart mıdır?? ebatta değişiklik tavsiye eder misiniz??
Hem şehir içi hem hafif yol dışı şartları için AT sınıf lastikler işinizi görür. İki takım lastik-jant alma imkanı varsa ve hafta sonları araziye çıkarken 4 lastiği de değiştirecek imkan varsa tabi ki, kışın asvaltta kış lastiği, hafta sonları da AT lastik daha iyi olur. Ama tek lastik kullanacaksanız en optimum AT sınıfı.
Araç hem görsel olarak güzelleşsin, hem de yükseldiği için arazi performansı artsın derseniz güvenliği- yakıt tüketimini etkilemeyecek ebad 215-80-15 tir.
Marka olarak genelin tercihi Selim Bey'in söylediği BF, bunun yanında daha ileri teknoloji ile üretildiği söylenen Cooper ST var. Daha ucuz fiyatlı olsun derseniz Lassa Competus da olabilir.

Selim bey ve Abdullah bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
a/t lastikler kışlık lastik kadar buzlu, karlı ve soğuk asfaltta başarılı mıdır?
araçta şu an 195 lastik takılı 215 lastiğin uyupo uymayacağı konusunda sizin öngörüleriniz nedir??

Cevap vermenizi bekleyemeden gittim lassa competus at 215/80/15 aldım. Yarın gelecek ve takılacak.
Yapılan hesaplara göre araç 1,5 cm yükselecek. Umarım aracın aerodinamiğinde çok değişikliğe sebep olmaz.
Bir de korkum aracnın tam sağ ya da sol dönüşlerinde lastiğin sürtmesiydi. Ancak insanlar bu ebadı ytavsiye ettiklerine göre problem Yaşamam diye düşündüm :smiley:
Şimdi acilen çözmem gereken iki problem kaldı ;
1)triger seti
2)tavan sepeti

Triger seti için usta 350-400 işçilik dahil fiyat verdi.
Tavan sepetiile ilgili hiç bir fikrim yok fikirlerinize aç ve açığım :smiley:

ASMİNNN' Alıntı:
Cevap vermenizi bekleyemeden gittim lassa competus at 215/80/15 aldım. Yarın gelecek ve takılacak.
Yapılan hesaplara göre araç 1,5 cm yükselecek. Umarım aracın aerodinamiğinde çok değişikliğe sebep olmaz.
Bir de korkum aracnın tam sağ ya da sol dönüşlerinde lastiğin sürtmesiydi. Ancak insanlar bu ebadı ytavsiye ettiklerine göre problem Yaşamam diye düşündüm :smiley:
Şimdi acilen çözmem gereken iki problem kaldı ;
1)triger seti
2)tavan sepeti

Triger seti için usta 350-400 işçilik dahil fiyat verdi.
Tavan sepetiile ilgili hiç bir fikrim yok fikirlerinize aç ve açığım :smiley:
Aynı marka 215 -80 -15 Lastiği aracımı yükseltmeden önce standart hali ile kullanıyordum. Sürtme kesinlikle yok. Aracın aerodinamiği yol tutuşu, fren viraj emniyeti vs... de bir değişiklik hissedilmiyor. Yakıt tüketimi de artıyorsa bile ölçülelemeyecek kadar düşük ben ölçemedim.

Triger kayışı ve rulmanının servisteki fiyatı 100+100=200 tl idi şubat ayında. Yan sanayi sade kayış 20-30 tl gibi. Ustanız 200 tl de işçilik yazmış . ki servis ile aynı fiyat olmuş, belki de aşmış.

selimsani' Alıntı:
Triger seti için fiyat makul ancak yan sanayi olmamasına dikkat edin...
Tavan sepeti sitede birçok var satılık, kendime göre birşey yaptırmak isterim derseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79093.msg985942#msg985942 inceleyin...

Selim Bey aslında ben de kendime göre yaptırsam diyorum ama vaktim elvermiyor.
Bir de tabii, yaptırırım sonra beğenmezsem diye korkuyorum. aslında şu linkteki fena değil ama emin değilim

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73294.msg1013375#msg1013375

Bir de Cenk beyin vardı ama o satılmış zaten :(

veteriner' Alıntı:
Aynı marka 215 -80 -15 Lastiği aracımı yükseltmeden önce standart hali ile kullanıyordum. Sürtme kesinlikle yok. Aracın aerodinamiği yol tutuşu, fren viraj emniyeti vs... de bir değişiklik hissedilmiyor. Yakıt tüketimi de artıyorsa bile ölçülelemeyecek kadar düşük ben ölçemedim.

Triger kayışı ve rulmanının servisteki fiyatı 100+100=200 tl idi şubat ayında. Yan sanayi sade kayış 20-30 tl gibi. Ustanız 200 tl de işçilik yazmış . ki servis ile aynı fiyat olmuş, belki de aşmış.

Abdullah bey lastik konusunda beni rahatlattınız. Çok teşekkür ederim.
Triger için servis fiyatlarını tekrar araştırayım. Malum daha iş de masraf da çok..... :smiley:

aracınız hayırlı olsun ben de jeep satmış biri olarak vitara yolundayım , bakalım ne olacak

izlenimlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmaya devam ediniz lütfen , benim gibi acemiler de yararlansın :smiley:

Sonunda 215/80/15 lassa competus a/t lerimi aldım. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
yalnız kaş yapayım derken göz çıkardım ki çok fena :smiley:
lastikleri bedava taktırayım diye araya bir arkadaşı koyarak onun tanıdığı biryere gittim.
Lastikler söküldü, jantlara yeni lastikler takıldı ancak alet balans yapmıyor hata veriyor. eleman ''abi büyük lastiklerde böyle oluyor sen yer balansı yaptır ben şlimdilik balanssız takayım'' dedi ben de ''ok'' dedim. orada ki eleman o elindeki tabancayla benim bijonları nasıl bir geçirdiyse sapamalara hepsi diş atlamış. Ertesi gün balans için sanayiye gittiğimde daha lastikler sökülürken 3 saplama elimizde kaldı. baktığımızda çok sayıda saplamanın ve bijonun da aynı durumda olduğunu gördük. ve 10 adet saplama bijon değiştirildi işte en acısı burası 10 adet saplama+bijona 230 tl verdim. yani lastik takma işim çok ucuza gelmiş oldu. :smiley:
triger seti değişti. piston ayarları yapıldı. radyatör ot doluydu onlar temizlendi. rot balans yapıldı sağ ön rotil değişti ve sağ ön bilya boşluğu alındı. Bu ,işlemlerden sonra araçta gerçekten bir farklılık rahatlama var.
ertesi gün de dayanamadım gittim port bagaj aldım taktırdım oh değmeyin keyfime :smiley:

ASMİNNN' Alıntı:
Sonunda 215/80/15 lassa competus a/t lerimi aldım. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
yalnız kaş yapayım derken göz çıkardım ki çok fena :smiley:
lastikleri bedava taktırayım diye araya bir arkadaşı koyarak onun tanıdığı biryere gittim.
Lastikler söküldü, jantlara yeni lastikler takıldı ancak alet balans yapmıyor hata veriyor. eleman ''abi büyük lastiklerde böyle oluyor sen yer balansı yaptır ben şlimdilik balanssız takayım'' dedi ben de ''ok'' dedim. orada ki eleman o elindeki tabancayla benim bijonları nasıl bir geçirdiyse sapamalara hepsi diş atlamış. Ertesi gün balans için sanayiye gittiğimde daha lastikler sökülürken 3 saplama elimizde kaldı. baktığımızda çok sayıda saplamanın ve bijonun da aynı durumda olduğunu gördük. ve 10 adet saplama bijon değiştirildi işte en acısı burası 10 adet saplama+bijona 230 tl verdim. yani lastik takma işim çok ucuza gelmiş oldu. :smiley:
triger seti değişti. piston ayarları yapıldı. radyatör ot doluydu onlar temizlendi. rot balans yapıldı sağ ön rotil değişti ve sağ ön bilya boşluğu alındı. Bu ,işlemlerden sonra araçta gerçekten bir farklılık rahatlama var.
ertesi gün de dayanamadım gittim port bagaj aldım taktırdım oh değmeyin keyfime :smiley:
Hayırlı olsun. Virus bulaşmış artık duramazsınız. Yakında yükseltmeye girişirsiniz .
Lastik alırken stepne de aldınız mı?
Genelde stepne zaten kullanılmıyor diye yenilenmez. Ancak yeni alınan lastikler sizin yaptığınız gibi farklı ebatta ise stepne de almanız uygun olur. Belki çok zor bir ihtimal ama arazide dört çekerde gitmek zorunda olduğunuz bir yerde ön lastiklerden biri patlar da oraya küçük ebatlı stepneyi takmak zorunda kalırsanız, bir lastikçiye gidene kadar kısa mesafede bile ön akslardan biri zarar görür ve değiştirmek zorunda kalırsınız ki aks masrafı bir lastik fiyatından yüksektir.

Aslında yakın zaman için içimden geçen o ama aracı eşim kullanacağından, onunda ilk aracı olduğundan, iyice öğrenene kadar aracı yükseltmeyi düşünmüyorum. Güvenlik konusunda sanırım biraz takıntılıyım. :smiley:

ASMİNNN' Alıntı:
Aslında yakın zaman için içimden geçen o ama aracı eşim kullanacağından, onunda ilk aracı olduğundan, iyice öğrenene kadar aracı yükseltmeyi düşünmüyorum. Güvenlik konusunda sanırım biraz takıntılıyım. :smiley:
Güvenlik tabi ki önemli fakat yükseltmenin dezavantajı yeni öğrenenlerin şehir içi kullanımlarından çok hızlı kullanımda virajlarda - ani direksiyon hareketlerinde görülür.

Benim de korkum o yönde. Bazen viraj açılarını tutturamayabilir, dönüşün orta yerinde direksiyona olmadık müdahaleler yapabilir, hangi dönüşe kaçla gireceğini kesitiremeyebilir. Malum acemi. En azından içim rahatlayana kadar bekleyeyim diyorum. Bakayım iyice rahat kullanıyor, ondan sonra mutlaka yükselteceğim aracı.

Şimdi merak ettiğim başka birşey var.
Acaba bu araçlara çelik tampon takılmaksızın normal tamponunun altına vinç takılabiliyor mu??
Bir de at lastikleri 4 adet aldım aynı ebat stepne için kullanılmış lastik bulma şansım nedir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR