vitara yı aldım ama ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ASMİNNN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,373
Ynt: vitara yı aldım ama ???

ASMİNNN' Alıntı:
Şimdi merak ettiğim başka birşey var.
Acaba bu araçlara çelik tampon takılmaksızın normal tamponunun altına vinç takılabiliyor mu??
Bir de at lastikleri 4 adet aldım aynı ebat stepne için kullanılmış lastik bulma şansım nedir.
Evet normal tampon içine vinç takılabiliyor. Zaten dıştan görünen plastik tamponun içinde gizli orjinald ebir metal tampon var. Vincin halatı da alt kısımdaki tampon havalandırması için olan boşluktan dışarı veriliyor. Ancak gördüğüm uygulamalarda vincin kumandası için tamponun üst kısmından bir parça kesilmesi gerekiyor.
215 80 15 ebadı competustan başka markada yok sanırım. Zaten competus off road camiasında pek tutulmuyor, kullananlar da genelde aracı orjinal haliyle kullanma taraftarı olduğundan bu ebat kullanmıyor. Dolayısıyla stepne için çıkma şansınız az.

Etiketler

Abdullah Bey yardım ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şu aşamada gerçekten bana çok yardımcı oluyorsunuz.
Aklıma takılanları burdan sormaya devam edeceğim, umarım başınızı ağrıtmıyorumdur. :smiley:

ASMİNNN' Alıntı:
Abdullah Bey yardım ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şu aşamada gerçekten bana çok yardımcı oluyorsunuz.
Aklıma takılanları burdan sormaya devam edeceğim, umarım başınızı ağrıtmıyorumdur. :smiley:
Arabalardan profesyonel manada anlamamakla birlikte 6 yıllık bir kullanıcı bilgim var. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan memnun olurum.
Başlangıç için tavsiyelerim, ne olur ne olmaz düşüncesiyle
bujileri
yağ-yağ filtresini (10 w-40)
hava filtresini
V kayışını
hem ana şanzıman, hem arazi şanzımanı vem de diferansiyellerin yağını (mümkünse 75 w-90 değilse 80-90)
soğutma sıvısını değiştirin. (yarı yarıya antifriz ve mutlaka saf su kullanın)
Aracın genleşme kabının (yedek su deposu) max. çizgisine kadar dolu olmasına dikkat edin.
Kuru -sert zeminlerde dört çeker kullanmayın.
Dört çekerde tam tur manevra yapmamaya çalışın.
Dört çekerden çıkınca 1-2 mt geri gitmeden yola devam etmeyin, geri giderken ön free hub'ların ayrıldığını gösteren çıt sesini duymaya çalışın.
Lastik havalarını 25-26 dan fazla yapmayın. (Lastikçiler çok bilir 35-40 yapmaya kalkar)
Port bagaj yakıt tüketimi hissedilir şekilde etkiler(%10-15), sürekli lazım değilse ve yakıt tüketimini önemsiyorsanız takılı durması uygun değil.

emre bey yaptıklarınızı takipteyim , ara ara maliyet de yazabilir misiniz ?
tekrar güle güle kullanın aracınızı.

veteriner' Alıntı:
Arabalardan profesyonel manada anlamamakla birlikte 6 yıllık bir kullanıcı bilgim var. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan memnun olurum.
Başlangıç için tavsiyelerim, ne olur ne olmaz düşüncesiyle
bujileri
yağ-yağ filtresini (10 w-40)
hava filtresini
V kayışını
hem ana şanzıman, hem arazi şanzımanı vem de diferansiyellerin yağını (mümkünse 75 w-90 değilse 80-90)
soğutma sıvısını değiştirin. (yarı yarıya antifriz ve mutlaka saf su kullanın)
Aracın genleşme kabının (yedek su deposu) max. çizgisine kadar dolu olmasına dikkat edin.
Kuru -sert zeminlerde dört çeker kullanmayın.
Dört çekerde tam tur manevra yapmamaya çalışın.
Dört çekerden çıkınca 1-2 mt geri gitmeden yola devam etmeyin, geri giderken ön free hub'ların ayrıldığını gösteren çıt sesini duymaya çalışın.
Lastik havalarını 25-26 dan fazla yapmayın. (Lastikçiler çok bilir 35-40 yapmaya kalkar)
Port bagaj yakıt tüketimi hissedilir şekilde etkiler(%10-15), sürekli lazım değilse ve yakıt tüketimini önemsiyorsanız takılı durması uygun değil.

Geri gitme olayını merak ediyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Dört çekeri değiştirirken otomatik vites hangi konumda olacak????

kyenipazar' Alıntı:
emre bey yaptıklarınızı takipteyim , ara ara maliyet de yazabilir misiniz ?
tekrar güle güle kullanın aracınızı.

Kyenipazar (isminizi ve cinsiyetinizi bilemediğimden hitap şeklim sebebi ile kusura bakmayın)
yaptırdığım işlemler için parça işçilik 450 tl verdim ustaya
portbagaj da ayakları ile birlikte 650 tl ye maloldu.

ASMİNNN' Alıntı:
Geri gitme olayını merak ediyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Dört çekeri değiştirirken otomatik vites hangi konumda olacak????

ben manuel kullanıyorum ve boştayken araziye geçiyorum, otomatiklerde de N2de olmak gerekir, geçmezse D'ye takıp tekrar N'ye atın, dişliler yerine oturacaktır...
bu arada hayırlı olsun, yeni tavan sepetiyle bir fotoğraf görmek isteriz

Bayram tatilinde 2000 km yol yaptım. Yağmur, çamur, kar demeden gezdim. Bir kere bile galiba artık gidemeyecek hissine kapılmadım. Doğru seçim yaptığımı daha iyi anladım. Fotoğrafları çok yakında ekleyeceğim.

iyi bir seçim yapmışsınız Ben de aynı mantıkla 94 3k manuel vitara aldım eşim kullanıyor, ben de hafta sonu ava falen gidiyorum gerek yakıt gerek rahatlık yönünden oldukça tatmin edici bir araç, eşim o kadar ısınmışki model yükselteyim diyorum kabul etmiyor güle güle kullanın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri