<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Vitara'da Kalkışlarda Gelen Ses?..</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="VoDaFoNeCeLL" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Aynı araçtan bende de vardı. Bu sesin kaynağı ayna-mahruti dişlisi. Şöyleki ;<br />
bu ses geliyordu ve ben onu çok fazla takmıyordum. sonra bir gün başka bir sebeple, tamamen kendi hatam ile diferansiyeli dağıttım. ayna-mahruti komple yenilendi. ve bu yenilikten sonra farkettim ki, o ses artık yoktu. <br />
ayna-mahruti arasındaki boşluktan kaynaklı bir ses. debriyajı kullanım şekline bağlı olarak bu sesi bazen duyar, bazen duymazsınız, normaldir. takmayın. sırf bu ses için ortalama 1000 ytl nin üzerinde bir masraf yapmayın derim..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>evet doğru, VoDaFoNeCeLL arkadaşımın dediği doğru, tamamen debriyaj kullanımına bağlı, ara sıra debriyaj kullanımı sırasında hata yaptığımda yani vites geçişlerinde o sesi duyuyorum,<br />
vites geçişlerinde debriyaj ile gaz pedalı arasındaki denge durumunu ayrladığımda (debriyajdan ayağımı yavaş yavaş çekerken aynı oranda gaz pedalına baskı uyguladığımda) bu sesi duymuyorum.<br />
Ama debriyajdan ayağımı hızlı çektiğimde bu tok diye sesi duyuryorum. 200 mod.jlx 1.6 vitara....kalın sağlıcakla..</div>