Vites Oranları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskunyp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,228

coskunyp

Ana Kamp
Mesajlar
36
Tepkime Puanı
0
sorum şu bir aracın şanzıman vites oranları nasıl hesaplanır 1. vites 2. vites 3. 4. 5.ci vites oranları örneğin 1. vites 6.40 bu 6.40 neye göre bulunuyor?
 

Etiketler
Ynt: Vites Oranları

Motorlar dersinin vize sinavinin 2 puanlik sorusu bu :smiley: bu oranlar yanlis hatirlamiosam saft devrinin krankmdevrine orani olmasi lazim. Yani krankin 6.4 devir attiginda saftin 1 devir atiyor. En dusugu son vitestir yani 5. Vitesde oran 1 dir. Saft ve krank ayni devir de donerler. Hiz yuksek tork dusuktur. ( verdigim bilgilerde yanlislik olabilir. 3 senedir guncelleme yapmiorum)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Mesajlar
1,531,953
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst