Viteste Karşılaştığım Sorun İçin Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahosss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,069

mahosss

Kamp I
Yer
ankara
Web
www.savaskitap.com
iyi günler.dün düzceden 7 metre bir karavan aldım ve sorunsuz bir şekilde ankaraya kadar getirdim.rampa inerkende O/D tuşunu kullandım.karavanı araçtan ayırdık yerine koyduk bu ana kadar hiç sorun yoktu.bana yardımcı olan abimi evine bırakmaya giderken gazımız aldık otobana çıktık ve sorun başladı.1-2-3-4 diyor araba 4 de 1500 devire kadar sorunyok ama 1500 ile 2000 devir arasında acayip şekilde araba titremeye ve sallanmaya başlıyor devir eğer gazı biraz daha çoğaltmazsam 1800 1900 lerde takılıyor ve sallanma titreme devam ediyor 5 e geçmiyor.ama gazı biraz verince hafif roketler gibi geçiyor.daha önce olmuyodu dün gece başladı ve sabah yine devam ediyodu.sizce sorun ne olabilir.umarım anlatabilmişimdir ne yaşadığımı.teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Viteste Karşılaştığım Sorun İçin Yardımlarınızı Bekliyorum

mahosss' Alıntı:
iyi günler.dün düzceden 7 metre bir karavan aldım ve sorunsuz bir şekilde ankaraya kadar getirdim.rampa inerkende O/D tuşunu kullandım.karavanı araçtan ayırdık yerine koyduk bu ana kadar hiç sorun yoktu.bana yardımcı olan abimi evine bırakmaya giderken gazımız aldık otobana çıktık ve sorun başladı.1-2-3-4 diyor araba 4 de 1500 devire kadar sorunyok ama 1500 ile 2000 devir arasında acayip şekilde araba titremeye ve sallanmaya başlıyor devir eğer gazı biraz daha çoğaltmazsam 1800 1900 lerde takılıyor ve sallanma titreme devam ediyor 5 e geçmiyor.ama gazı biraz verince hafif roketler gibi geçiyor.daha önce olmuyodu dün gece başladı ve sabah yine devam ediyodu.sizce sorun ne olabilir.umarım anlatabilmişimdir ne yaşadığımı.teşekkürler.

eğer aracınız zj ise zj 4 vitestir

ya herneyse işte sayamadım kaçıncı vitesde sorun olduğunu.ozaman 3 den 4 e geçerken yapıyo sorunu ne fark eder.

arkadaşım o/d demek aracı 3 vites kullanıp 4 atmasını engellemek demek..

bu olayı benzindede yapıyormu denedinizmi??

arac kaç model ve ayrıntısı nedir?

overdrive konumunda 3.vitesi fazla zorladınızmı, 3 te çok devirlimi gittiniz?

selamlar.

Merhabalar mahosss,

Aracınızın modeli, yılı ile ilgili bilgileri verirseniz yardımcı olacak arkadaşlarımız açıklamalarını bu bilgilere göre ayrıntılı bir şekilde yapacaklardır.

Ynt: bir sorunla karşilaştım lütfen acil yardım

evet benzindede yapıyor.otobandan geldim karavan 7 metre ve 1100 kilo falan yani devirli kullanmam mümkün değil 2000 deviri hiç geçmedim ve 70-80 gittim hep.araç 1994 model zj.
şüpelendiğim tek şey 70 le falan giderken orta sertlikde bi firen yaptım ama o sırada o/d Kapalıydı.birde karavan çektiğim için tabiki zorlanmıştır araç.ama 1 karavan çekmede şanzımanı elmize alırsak işimiz var.zaten o/d yi sürekli kullanmadum sadece rempa aşşa inerken bastım ve ayağımı gazdan çekip motor freni ile indim yokuş iniş bitince hep iptal ettim.

mahosss arkadaşımızın 1994 model ZJ'i bulunuyor..

93 zj sahibiyim , ne zaman o/d tuşuna bassam selenoid arızası çıkartıyordu aracımız ...
bu da bahsettiğiniz gibi titreme gaz yememe ve viteslerde takılı kalma gibi sorunlardı ...
şanzıman beyni ve tüm selenoidler sıfırlanana kadar bu dertden kurtulamamıştık ...

eskiyen şanzıman takozu ve bağlantılarınızıda kontrol ettirin ...

mirkan' Alıntı:
93 zj sahibiyim , ne zaman o/d tuşuna bassam selenoid arızası çıkartıyordu aracımız ...
bu da bahsettiğiniz gibi titreme gaz yememe ve viteslerde takılı kalma gibi sorunlardı ...
şanzıman beyni ve tüm selenoidler sıfırlanana kadar bu dertden kurtulamamıştık ...

eskiyen şanzıman takozu ve bağlantılarınızıda kontrol ettirin ...
evet işte tam bahsettiğiniz sorun ile karşılaştım bende.araç gaz yemiyor.viteslerde takılma oluyor.şanzıman beyni ve tüm selenoidler sıfırlanması sanki bana pahalı bir masraf gibi geldi.nekadara mal olur aşşa yukarı.uygun karavan aldık derken şanzıman gitti bu nasıl iştir anlamadım.hyundai coupe ve opel corsa ilede ben karavan çektim sorun olmadı.jeep le sorun olacağı hiç aklıma bile gelmezdi.git gide soğuyorum bu araçtan...arka diferansiyel kutusunu daha halletmeden bide bu çıktı başımıza.ne yükseltmeye hevesim kaldı nede jant lastik almaya.

mahosss' Alıntı:
evet ankaradayım.

değerli arkadaşım, şanzıman 1 günde bozulmaz eskiden kalma bir şeydir,arıza küçükken şaşmaz oto sanayi de Akgün&aydın jeep özel servisi var düzgün insanlardır, akgün ustaya göster ucuz bir paraya kurtarırsın eğer arıza büyürse masraf ağırlaşır , benim arabam ( 97zj) silindir arızası veriyordu başka bir ustaya gösterdim sibop vs.. 2500 tl masraf çıkardı daha sonra akgün abiye götürdüm buji ve kabloları değiştirdi araba düzeldi demek istediğim önceki ustaya itimat etseydim yanmıştım ankarada doğru usta akgün abidir... inşallah basit birşeydir

hunter06_1' Alıntı:
değerli arkadaşım, şanzıman 1 günde bozulmaz eskiden kalma bir şeydir,arıza küçükken şaşmaz oto sanayi de Akgün&aydın jeep özel servisi var düzgün insanlardır, akgün ustaya göster ucuz bir paraya kurtarırsın eğer arıza büyürse masraf ağırlaşır , benim arabam ( 97zj) silindir arızası veriyordu başka bir ustaya gösterdim sibop vs.. 2500 tl masraf çıkardı daha sonra akgün abiye götürdüm buji ve kabloları değiştirdi araba düzeldi demek istediğim önceki ustaya itimat etseydim yanmıştım ankarada doğru usta akgün abidir... inşallah basit birşeydir
bende öyle düşünüyorum.zaten bakımları v.s. akgünde yapılıyo.cumartesi kısmetse götürcem.ben oraya gitmeden bir ön fikir almak istedim.yoksa oraya gidince herşeyin cevabı veriliyo zaten.basit birsey gibi görünüyor ama basit olmayabilirde.keçe değiştirmeye gittim diferansiyel kutusu bozuk çıktı.şimdi bunada gideriz kimbilir ne çıkacak.dedim ya baya bi soğudum bu markadan ve bu araçtan.elimdeki araçları satıp 1-2 yaşında L200 alabilirim.

mahosss' Alıntı:
bende öyle düşünüyorum.zaten bakımları v.s. akgünde yapılıyo.cumartesi kısmetse götürcem.ben oraya gitmeden bir ön fikir almak istedim.yoksa oraya gidince herşeyin cevabı veriliyo zaten.basit birsey gibi görünüyor ama basit olmayabilirde.keçe değiştirmeye gittim diferansiyel kutusu bozuk çıktı.şimdi bunada gideriz kimbilir ne çıkacak.dedim ya baya bi soğudum bu markadan ve bu araçtan.elimdeki araçları satıp 1-2 yaşında L200 alabilirim.

cevap alana kadar baya bir yazışma oldu:smiley:)
sebebi aracınızın modelini vs. yazmamanız bence.Arabacılık böyle birşeydir malesef herzaman işler düşünüldüğü gibi gitmez.Ancak sanmayınki L200 hiç bozulmayacak.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR