Ynt: Volkswagen AMAROK u Sizin İçin Test Ettik
Sevgili arakadaşlar
Ben de başından beri Amarok'u takip ediyorum ve fırsatım olsa ikinci araç olarak almayı da çok isterim AMA,
sadece Amarok değil pickuplar hakkında aklımda bazı sorular oluştu. Bir Land Rover kullanıcısı olarak görünüm olarak pikapları çok sevmeme rağmen aşağıdaki sakıncalarını da öğrendim ve sizlerin görüşlerini bekliyorum
Diyelim 60.000-75.0000 arası bir fiyatla bir 4X4 Amarok aldık, bizi neler bekliyor
1) Yaprak süspansiyon varsa arka kabin zangır zangır zangırdayacak yoksa gerçek bir yük taşıma aracı olamayacaksınız
2) Arka kabinde oturanlar diz mesafesi dar ve kütük gibi bir sırada oturacaklar (en iyi ihtimalle bile bir SUV rahatlığında olmayacak)
3) Bu kadar para verdiğiniz aracınız 4X4 olduğu için ruhsatında kamyonet yazdığı halde arazi aracı sayıldığından yılda 1774 TL MTV ödeyeceksiniz. Fakat aynı paraya alınmış, aynı motor hacmine sahip bir SUV'un sahip olduğu haklara sahip olmayacaksınız, yani büyükşehirlerde şehir merkezlerine gündüz vakti giremeyeceksiniz, her yıl muayane eziyeti çekeceksiniz, Boğaziçi köprüsünden geçemeyeceksiniz, devlet sizden CİP vergisi alacak yani aracınızı 4X4 olduğundan arazi aracı sayıp CİP-otomobil olarak görecek ve aynı bir CİP-otomobil gibi vergilendirecek, öte yandan sizin ödediğiniz verginin küsüratını ödeyen ticari araçlarla aynı sınırlamalara sokacak aracınızla dolaşmanızı bile kısıtlayacak. Bu en başta anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir durum.
4) Virajlara girerken arabanın arkası savrulacak
Öyleyse bu kadar parayı bu araçlara vermek ne kadar akıllıca ?