Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
75 model volkswagen t2 minibüs'üm var.Satmaya kıyamıyorum,kullanmıyorumda.
Çok örneğini gördüm yabancı sitelerde,
motor yürüyeni iptal edip çekme karavan yapabilirmiyim.
Trafikte acaba bir problem veya belge nasıl alınır.
Sevgili insel,
kıymak değil zaten kullanmıyorum ancak seviyorum aracımı.
böylece vergi sigorta vs ödemeden bende kalıcak
herşeyi güzel döşeme falan yaptırmıştım.
Aracınızı yukarıdaki sözleriniz nedeniyle gözden çıkardıysanız kolay yolu var. Taşıtlar Vergi Dairesine müraacat edin ve aracınızı çekmeye almak istediğinizi belirtin
yapılacak işlemleri size söylesinler. İşlemleri tamamladığınızda vergi,sigorta ve TÜV muayenesinden muaf olarak plakasız aracınız kapınızda dursun.Nezaman yeniden
kullanmaya karar verirseniz aynı işlemlerle aynı plka ile araç trafiğe geri döner.
Levent
sevgili Levent,
Esas neden vergi vs değil.ısuzu dmax aracım var,minibüsümü karavan
olarak kullanmayı düşünmüştüm.Yazları uzun seyahatler için.
Prosüdür hakkında bilgisi olan varmıdır.
Aracı karavan olarak rahatça çekebilmek için yarısından fazlasını kesip ön kısmını atmak zorundasınız. Geriye kalan bölüm de yalnızca içine girip uyumaya yarar sanırım. Onca dönüşüm masrafı yapana kadar çok daha konforlu hafif bir çekme karavan alabilirsiniz. Ama sonuçta zevk sizin tabi...
Aracınızı şuanki haliyle tarttırın ve yürüyen aksamlar, ön dingil çıkınca kalabilecek ağırlığı aşayukarı tahmin edin ve iç tasarımda üzerine
konucaklarıda kabaca hesaplayın ve ekleyin.
1. Yaklaşık 1.5 ton ve üzerini bulabilirmi?
2. Eğer yaklaşık bu ağırlığa ulaşırsa tek dingilde jant ve lastik seçimi?
3. Bu ağırlıklara çıkarsa yapacağınız karavan kullanışlı olurmu?
Bu sorularada cevap bulabiliyorsanız imalata başladığınızda burada paylaşın lütfen.
750 kg. ve üzeri karavanlara ayrıca ruhsat çıkartılması gerektiğini biliyorsunuzdur umarım. Bunun için de karavan üreticisi firmadan "tip onay belgesi" ve "fatura" isteniyor. Karavanın ağırlığı 750 kg.'ı geçerse "B tipi" sürücü belgesiyle kullanamazsınız.
750 altına düşer sanırım.Yada birtürlü düşürürüz. Ehliyette sorun yok.
Yani 750 kg mı geçmediği zaman hiçbir belge istenmiyor herhalde.
Aracı trafikten düşürmek yeterli sanırım.