Volkswagen Minibüs Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anerkad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,794

anerkad

Kamp III
75 model volkswagen t2 minibüs'üm var.Satmaya kıyamıyorum,kullanmıyorumda.
Çok örneğini gördüm yabancı sitelerde,
motor yürüyeni iptal edip çekme karavan yapabilirmiyim.
Trafikte acaba bir problem veya belge nasıl alınır.

Etiketler
Ynt: Volkswagen Minibüs Karavan

Yaziktir gunahtir. Dilerseniz bir hurdadan yapilmis bir t2 cekme karavan calismasi vardi. Onu bulalim size kiymayin busunuza.

Sevgili insel,
kıymak değil zaten kullanmıyorum ancak seviyorum aracımı.
böylece vergi sigorta vs ödemeden bende kalıcak
herşeyi güzel döşeme falan yaptırmıştım.

anerkad' Alıntı:
böylece vergi sigorta vs ödemeden bende kalıcak

Aracınızı yukarıdaki sözleriniz nedeniyle gözden çıkardıysanız kolay yolu var. Taşıtlar Vergi Dairesine müraacat edin ve aracınızı çekmeye almak istediğinizi belirtin
yapılacak işlemleri size söylesinler. İşlemleri tamamladığınızda vergi,sigorta ve TÜV muayenesinden muaf olarak plakasız aracınız kapınızda dursun.Nezaman yeniden
kullanmaya karar verirseniz aynı işlemlerle aynı plka ile araç trafiğe geri döner.
Levent

sevgili Levent,
Esas neden vergi vs değil.ısuzu dmax aracım var,minibüsümü karavan
olarak kullanmayı düşünmüştüm.Yazları uzun seyahatler için.
Prosüdür hakkında bilgisi olan varmıdır.

Aracı karavan olarak rahatça çekebilmek için yarısından fazlasını kesip ön kısmını atmak zorundasınız. Geriye kalan bölüm de yalnızca içine girip uyumaya yarar sanırım. Onca dönüşüm masrafı yapana kadar çok daha konforlu hafif bir çekme karavan alabilirsiniz. Ama sonuçta zevk sizin tabi...

Düşündüğüm böyle bir uygulama trafikte resmiyete nasıl dönüştürülebilir.Kestikten sonra ne kalırki sevgili orsaalabanda.

vwcamperandbus2010june0.jpg

Aracınızı şuanki haliyle tarttırın ve yürüyen aksamlar, ön dingil çıkınca kalabilecek ağırlığı aşayukarı tahmin edin ve iç tasarımda üzerine
konucaklarıda kabaca hesaplayın ve ekleyin.
1. Yaklaşık 1.5 ton ve üzerini bulabilirmi?
2. Eğer yaklaşık bu ağırlığa ulaşırsa tek dingilde jant ve lastik seçimi?
3. Bu ağırlıklara çıkarsa yapacağınız karavan kullanışlı olurmu?
Bu sorularada cevap bulabiliyorsanız imalata başladığınızda burada paylaşın lütfen.

Aracın şuanki ruhsatta yazan ağırlığı 1300 kg
bu ağırlığın büyük bölümü motor ve yürüyen gibi
düşünülebilir.

750 kg. ve üzeri karavanlara ayrıca ruhsat çıkartılması gerektiğini biliyorsunuzdur umarım. Bunun için de karavan üreticisi firmadan "tip onay belgesi" ve "fatura" isteniyor. Karavanın ağırlığı 750 kg.'ı geçerse "B tipi" sürücü belgesiyle kullanamazsınız.

750 altına düşer sanırım.Yada birtürlü düşürürüz. Ehliyette sorun yok.
Yani 750 kg mı geçmediği zaman hiçbir belge istenmiyor herhalde.
Aracı trafikten düşürmek yeterli sanırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
lycianwayturkey

Çevrimiçi üyeler