VW LT 31 Westfalia Karavanımız " BEYAZ MARTI "

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 303
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,178
Ynt: VW LT 31 Westfalia Karavanımız " BEYAZ MARTI "

Maşallah.. Beyaz martının abisi duy sesimizi....

Etiketler

Teşekkürler Yusuf bey..
bu arazi aracı yaklaşık 2-2.5 yıldır bende.Sadece Tayfun(oglum) motor tutkunu diye onu bıraktırmak için 1 yıldır o kullanıyordu.Şimdi geri aldım..Tam bir bakımını yaptık. ;D ;D Malum çocuklar babaları kadar bakımdı..v.s eksikleri görmezler..hep baba yapsın onlar binsin derler.. ;D
Askere gidecek yakında..giderkende diger Toyotayı aldı gitti.

Yusuf Aybek' Alıntı:
İsmail abi hayırlı olsun.

İsmail bey maaşallah her ikisi de çok güzeller, Allah kaza bela vermesin ama ben şahsen o Beyaz Martı'nın ağabeyini, araziye ne ormana, ne de çamura sokamazdım... :

Ahmet bey,
haksız da degilsiniz hani.. bende pek düşünmüyor degilim kıyamıyorum..kıyamam..ama biri arkamdan iterde girersem o başka.. ;D

VAP' Alıntı:
İsmail bey maaşallah her ikisi de çok güzeller, Allah kaza bela vermesin ama ben şahsen o Beyaz Martı'nın ağabeyini, araziye ne ormana, ne de çamura sokamazdım... :

Beyaz martının yakın zamanda seyahate çıkacak olmasından dolayı bakımını yaptırdım.

Motor yagını degiştirdim.Eskisi ile 7000 km yol yapmıştık.
-7 litre 15W-40 Castrol turbo dizel yagı koyduk.
-Yag filtresini degiştik. 2.4 vw transporter ile aynı.
-Hava filtresine baktık..temiz..hava tutup geri taktık.
-Bütün tekerleri söküp ön fren disklerini kontrol ettik.Ön sol hafif sıkıyordu ayarladık.Balata ve diskler yeni gibi.
-Arka kampanaları temizleyip ayar yapıp taktık.
-Ön lastikler içten yenmiş..Rotta ayar bozulmuş.Dışa bakıyormuş..Önlere yeni lastik aldık.195 R14 C Rot ayarı yapıldı 4 lastik balansı yapıldı.Deneme turuna çıktık.İnanılmaz..Araçımızdan sanki bir yük atılmış gibi idi..İlk basmada o kadar atakki..kafa atıyor ;D

Hem son hızda...hemde yakıtta bize bu geri dönecek sanırım...

..

En alttaki forografta diferansiyel kilidi gözükmekte..

Yaptırmış oldugumuz stikerları yapıştırdık..
öne yapıştırdıgımız beyaz martı bira küçük kaldı..Büyügü yeniden yaptırılacak..

Ooooh, ellerinize emeklerinize sağlık İsmail bey. Titizlik konusunda tam kafa yapımdasınız gördüğüm kadarıyla ama siz benden çoook daha teknik bilgi ve deneyim sahibisiniz tabi.

Çıkartmalar da dediğiniz gibi "martı" hariç tam olmuş, eh bir gezi daha yaptı mı martı da büyür bakarsınız. Ne de olsa o da elinizde büyüyor...

İlahi Ahmet bey..bir gezi daha yapınca eger Beyaz Martı büyürse ;D ;D ;D sorun yok..hele bir bekleyelim o zaman..

İsmail abim,senin bu topiğinide yine,yeni gördüm kusura bakma.

Abi tüm makinaların maşallahı var,eeee işi bilen adamın araçlarıda böyle olur hani ;D ;D ;D

Teşekkür ederim Ertan bey..

Aklımızın yettigi ,bilgimiz dogrultusunda evladiyelik araçlara yöneliyoruz ki..hani meşhur ingiliz atasözü varya

"ucuz mal alacak kadar zengin degiliz" ..

dürüm karavan duruyormu sattınızmı