VW Volt Panelvan Alıp Karavan Yaptırmak İstiyorum; Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah halil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,511

seyyah halil

Çok okuyan değil, çok gezen bilir.
Yer
ANTALYA-FİNİKE
Yeni bir karavan yaptırmak istiyorum. Bunun içinde uzun şase wv volt panelvan düşünüyorum. Dış görünüm olarak orjinal olsun istiyorum. Şehir içindede rahatça kullanayım düşüncesi var. Daha önce böyle bir aracı yapan varmı? Eğer avantaj ve dezavantajlarını anlatırsanız çok sevinirim. İçinde vc-banyo ve iki kişilik büyük yatak- mutfak(OCAK-LAVABO) Oturma gurubu (yerine göre ilve yatak olarak kullanılabilecek) yemek masası ,buzdolabı. Motordan bağımsız kalorifer ve klima olmalı. Motosiklet içerde olmalı. Karavan yapan firmaların veb sayfalarını sık sık konturol ediyorum ama kafama yatan bir dizayn bulamadım. Şu anda araç arayışı içindeyim.
2006-2007 model fazla kilometre yapmamış temiz bir araç arıyorum. Transportr'ımı verip üstünü takviye edeceğim. Acaba araba seçiminde acele etmiyeyimmi.
Bu konuda fikri,görüşü olan deneyimi, gözlemi olan herkesin görüşlerine ve eleştirilerine açığım. Bombardımana başlayabilirsiniz ben çoktan gardımı aldım.
Atış serbest. Hedef tam burası..............

Etiketler
Ynt: VW Volt Panelvan Alıp Karavan Yaptırmak İstiyorum; Görüş ve Önerileriniz?

seyyah halil' Alıntı:
Yeni bir karavan yaptırmak istiyorum.
2006-2007 model fazla kilometre yapmamış temiz bir araç arıyorum. Transportr'ımı verip üstünü takviye edeceğim. Acaba araba seçiminde acele etmiyeyimmi.

Halil Bey;

Nasıl bir araca gereksinim duyduğunuz konusu netleşinceye değin, aracınızı değiştirmeyin derim. Karavan bölümünü iyice okuyun, birçok sorunuz yanıt bulacaktır. Ne istediğiniz (araç, yerleşim düzeni, donanım...) konusunu netleştirmeniz gerek bence; sonrası daha kolay..

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Halil bey niyetine girmişsiniz şimdiden hayırlı olsun araç seçimi konusunda işi bilen dostların çoğu hem ucuz olması hem parça çokluğu hem mobilya uygulamadaki kolaylık sebebi ile PSA gurubu araç düşünüyor,hatta 2012 senesi bekleniyor yeni nesil PSA araçlar için onların 15m3 modelleri tam karavanlık araç,tabi tercih sizin aracın donanımı klima vs. size kalmış donanım arttıkca fiyatıda artar.

Yusuf ve cavit beyler ilginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim ama yaş geçiyor 2012ye kadar ben çok yol katederim. Fazla beklemek istemiyorum. BİRAN ÖNCE RAHAT EDEBİLECEĞİM birşeyler yapmak yada bulmak istiyorum.

Projeniz araç dahil tahminen 125-175.000 TL arasında bir maliyet öngörür, bu paradan kendi karını kazanmak isteyen karavan imalatcıları sizin önününzde "el pençe divan" durur, derdinizi anlatırsanız size 3-5 değişik dekorasyon ve teknik donanım anlamında, proje çalışmasını seve seve yaparlar..Forumdaki arkadaşlardan, sadece, yapılan ön çalışmalar arasından seçim yapmak konusunda destek ve fikir almak daha akıllıca olur...Böyle büyük bir bütceye haiz proje için profesyonel destek almanızı öneririm..

Halil bey dilerim istediğiniz karavanı yaptırabilirsiniz ve keyfini çıkarmak nasip olur ;)

Değerli kardeşlerim Atila-Yusuf ve Levent bey, ilgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz rakamlar çok yüksek gibi geldi. Benim hesabıma göre arabamıverir üstünede bi 20,000.oo verirsem araba işini çözerim gibi geliyor. İçini firmaların yaptıkları karavanları araştırıyorum, ama hiç biri fiyat vermiyor herhalde özel pazarlık yapıyorlar. Ben tahmini 25,000.oo-30,000.oo gibi hallederim diye düşünüyorum. Acaba fiyatları bilmediğim için çokmu yanılıyorum? Size birde hatıra göndereyim.

PIC_0180.jpg

Aracı sizin aldığınızı düşünerek, içini bir karavan firmasında yaptırmanız, ilk mesajınızdaki kriterlere göre 30-40.000 TL tutar..extra olarak 12v buzdolabı+yedek jel akü+harici ısıtıcı+12v harici klima+solar panel, sadece bu ürünlerin piyasa fiyatı 10.000 TL dir, ve karavan firmalarınca bu ürünler extra olarak değerlendirilir..Size ilk cevabımda 125-175.000 TL tutar deken, 2007 volt ortalama 50.000 TL+ kasko bedeli üzerinden %84 ÖTV ödenince araç 80-90.000 TL'ye gelir karavaın iç dekorasyonu karavan firmalarında 30.000 TL tutsa 10.000 TL'de extralar, benim kaba hesabıma göre Toplam 130.000 TL oldu bile...Tavsiyem ÖTV'den kurtulmak için 2000-2005 model araçlara yönelmek.....

Değerli dostum ATİLLA bey, açıklamaların için sonsuz teşekkürler. Bu ötv işini bir türlü kabullenemiyorum. 2005 MODEL de temiz araç bulmak sorun. Birde çoğunda abs sorunu var. Bakalım araştırmaya devam. AMA yaz geliyor. Bu yazdamı emektara boyun bükeceğiz bilmem. İnşallah yetiştiririz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,139
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler