VX 100 Seri Aracım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cihanülker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 507
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,467
Ynt: VX 100 Seri Aracım

yüklemeye devam ankarada taktırmış olduğum port bagaj üzerine ,arka tarafa çadır sabt montelenince ,ön tarafa stepne koyma işim suya düştü ,bende haftasonu tatili için gittiğim antalyada doğru ahmet abinin yanına hem çay hem özlem ,derken port bagajı söktük ön taraftan 25 cm uzattık ,merkezine istepneyi sabitlemek için parçayıda kaynatarak işlemi bitirdik son hali [attachment=1] esasında kafayı bozup tampon işinede girişecekken aile fertlerinden gelen isyana dayanamayıp ,sadece çelik tamponlarım yapılana kadar ,idare etmek için sabit nokta uyduralım dedik ve aracın önünde bulunan şaselerden destek alarak ,sökülüp takılabilir şeklinde mapaları (vidalı şekilde) monte ettik iç taraf argon kaynak [attachment=2]
buda son hali ön tarafın [attachment=3]
daha sonra ne zamandır aklımda olan araçbuzdolabı işine kafayı taktım çok araştırdım ,fakat fiyatlar inanılmaz uçuyordu bende internette gezerken denizlide bir karavancı beyefendinin ilanına rastladım tam istediğim üründe buydu deyip pazarlıkla 900 ytlye aldım dolabı yukarıdaki resimlerde gözüküyor -14 dereceye kadar soğutabilme özelliğine sahip danfoss kompresör ve 50 lt lik hacmi var (İNDEL TB 50 modeli) fakat arkada bagajda bulunan aksesuar çıkışından buzdolabı kompresörü araç çalışmadan kalkış yapmıyordu ,kataloğunu okuyunca aküden direkt kablo çekmem gerektiğini anladım ve onuda 6 mm ana aküden direkt (sigorta bağlantılı ) olacak şekilde yaptım ve şu an problem yok [attachment=4]
bu arada hazır elektirik işine girmişken vinç kumanda fiş girişinide ön tampon sol tarafının üstüne direksiyon kısmına daha yakın olacak şekilde tamponu delip oturtturdum ,böylece vinç kullanımında kaputu açmaktan yırttık

2009  ŞEKER BAYRAMI KARADENİZ 002.jpg

2009  ŞEKER BAYRAMI KARADENİZ 008.jpg

2009  ŞEKER BAYRAMI KARADENİZ 009.jpg

2009  ŞEKER BAYRAMI KARADENİZ 013.jpg

2009  ŞEKER BAYRAMI KARADENİZ 010.jpg

Etiketler

yapmak istediklerim 1- invertör büyütülecek (1000 vatt)
2- kürek ve balta montajı port bagaya yapılacak
3- sis farları port bagaja montelenecek
4- vinc kumandası içerideki radyo anten kumanda düğmesine paralellenecek
5-port bagaj üzeri arka servis aydınlatması takılacak
6- ön arka çelik tamponlar yapılacak
7- telsiz alınacak ve takılacak
8-hijack port bagaja monte olacak

işte geriye kalan işlerimde bunlar bunlarıda yaptıktan sonra ,artık aracıma uzun yıllar binmeyi planlıyorum ,tam istediğim araç donanım olarak bu arkadaşlar ,uzun soluklu gezilerde benim işimi çok rahat görecek şekile gelecek ,devamı duygusallığa bağlı olarak :D yapacağım artık ;D

hersey harika olmuş, bence arka tampon olayını iyi düşün,ARB yi incelersen olayın komplike olduğunu göreceksin. yapacağın tamponun orjinaliyle aynısı olması gerekiyor

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
hersey harika olmuş, bence arka tampon olayını iyi düşün,ARB yi incelersen olayın komplike olduğunu göreceksin. yapacağın tamponun orjinaliyle aynısı olması gerekiyor

heytem abi ,antalyadki ahmet7 nicli arkadaşım ile olayı çözceğim dediğin gibi ARB kopyalamayı düşünüyorum birde orjinal tamponu söküp ,baka baka ,fakat vaktim yok bu aralar inşallah ilk zaman bulduğumda başlayacağız ve burada detaylı anlatırım

Aracınız şahane olmuş ama böyle bir araca, naçizane fikrim, kopya ARB'den ziyade orjinalini takmanız. Yurtdışı ile fiyat farkı da hiç o kadar fazla değil. En azından araçlarımızın yurtdışı fiyatlarıyla, ödediğimiz vergi farkları kadar değil... ARB'nin LC'ler için hazırlamış olduğu çok güzel ve kullanışlı ekipmanlar var..

FERO' Alıntı:
Aracınız şahane olmuş ama böyle bir araca, naçizane fikrim, kopya ARB'den ziyade orjinalini takmanız. Yurtdışı ile fiyat farkı da hiç o kadar fazla değil. En azından araçlarımızın yurtdışı fiyatlarıyla, ödediğimiz vergi farkları kadar değil... ARB'nin LC'ler için hazırlamış olduğu çok güzel ve kullanışlı ekipmanlar var..

yavuz bey arb tampon fiyatları inanılmaz pahalı ön tampon 1202 usd ,arka tampon 1419 usd opsiyonları hariç eğer full opsiyon arka tampon alırsam sırf arka tampon yaklaşık 3000 usd tutuyor vergiler hariç amerika fiyatı yani bence inanılmaz pahalı bence

Cihancım bana göre aracında en önemli şey eksik.Yükseltme kiti ;D.Bu arada ARB tanpona okadar para hayatta verilmez.Ahmet usta yapar.

tuğsana katılıyorum. bu arada senin arabada indir kaldır olması gerek onu ne yapmayı düşünüyorsun.ben iptal ettim, tüpleri çıkartıp kör tapa koydum

Aracınız hayırlı olsun, bende de aynı araç var 2000. model. Son derece memnunum.

Belki haberdarsınızdır ama aşağıdaki linkte VX100 ile ilgili yüzlerce resim bulabilirsiniz.

http://forum.ih8mud.com/100-series-cruisers/91953-100-series-picture-thread.html

Tampon konusunda benimde araştırmam oldu.

Tar oto Tarkan Bey'den fiyat aldım.

Benim asıl ihtiyacım lastik taşıyıcı idi. Sizin gibi bende stepne yerine LPG tankını monte ettim. (90 Lt. Şuan 400-450 km. menzile ulaştı.)

Bende lastik taşıyıcı işin aşağıdaki gibi çözmeye karar verdim.

Şu an orjinal çeki demiri siparişi verdim. Onu bekliyorum.

Paylaşımınız için teşekkürler.

[attachment=1]
[attachment=2]

100_0656.jpg

100_0658.jpg

Merhaba İbrahim bey,öncelikle hoş geldiniz.Merak ettim 90 lt lik LPG depoyu nerden buldunuz markası ne ve nasıl sığdı varsa fotoğrafını koyarmısınız teşekkürler.

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
tuğsana katılıyorum. bu arada senin arabada indir kaldır olması gerek onu ne yapmayı düşünüyorsun.ben iptal ettim, tüpleri çıkartıp kör tapa koydum

evet abi doğrudur sistem çalışıyor ama kit alana kadar idare edeceğim tuğsanda yardım ederse şu kitin siparişini vereceğim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR