VX 80 Gösterge Lambaları Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan çağlar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,291
Ynt: VX 80 Gösterge Lambaları Değişimi

doğrudur katılıyorum size arkadaşlar.4runner da yaşamıştım küf olayını.
bu araçta koku yok soğutmasıda iyi ilkerin dediği gibi o yüzden üstüne düşmemiştim ama yinede önlemimi alayım..(uzun yolda 1.kademedeyken kapatmam gerekiyor sık sık..)
birde aklınızda olsun, benim klima otomatik ama manueller de aynıdır .(hatta daha iyidir yaptığınız ayar sabit kalır enazından)... arabayı çalıştırınca kendi içerdeki hava dolaşımını seçiyor (dışardan hava almayacak şekilde), böyle gezmektense dışardan hava seçeneğini seçmemiz önemli.sadece tozlu ,dışarı pis kokarsa veya öndeki araba duman falan atıyorsa içeri dolaşımı seçelim..buda küf oluşumunu engelliyor..kitabında da yabancı forumlarda önerilen bu.

Etiketler

RedlinE' Alıntı:
yag göstergesi giderken benim allan ikinci cizginin civarinda oluyor.ben normal degeri iki cizginin arasi diye algiladigimdan huzurum kaçti. normalmidir ilk çizgi yani

izninle mücahit diyorum artık..
mücahit disel içinde nerdeyse gönderdiğim şekil geçerli.diesel resminide gönderiyorum aşağıda(resim 1).bu olayıda araştırdım yabancı forumlarda yağ basınc göstergesinden şikayetçi biçok kişi var..yanlız anladığım yüksek yağ basıncında pek sorun yok amma hep düşük gözüküyorsa el atmak lazım.
hatta moderatörün biri (aracının resmini koyuyorum altta resim2) toyotanın en çöp parçası demiş..
insanların söyledikleri:
koyduğun yağla ilgili olabilir, yag filtresiyle ilgili olabilir, sensör civarı kirlenmiş olabilir,sensör bozulmuş olabilir, göstergenin içindeki spiral kirlenmiş olabilir ,pompa değişmesi gerekebilir vs.vs.
ama genel olarak vardıkları son nokta yağ basınç göstergesi hareket ediyorsa ve çok altlarda gezmiyorsa pek kafa yormayın..aracın yağına suyuna periyodik kontrol yapın..
yine aşağıda gönderdiğim fotolar gibiyse bi kontrol et..

ExpeditionLCaction1007x002.jpg

resim 1.jpg

resim2.jpg

Picture 1.jpg

ya? bas?nç sensör.jpg

kilima bendede aynı kaanın arabayı dusunemıyorum. bu arada kapali devre uzun yolda halsizlik dudak kuruması yapar. Çagların dedıgı gıbı açik devreden devam

tabiki çaglar sorun yok ben zaten diyorum. lc kardeşler
benim gösterge alt cizgide en altlara dusmuyor. o zaman sikinti yapmamak lazim kullandigim yağ orj toyota fitreler orj ama mobil koyacagim bir dahakinde
bu arada yağ degisim araligi olarak nesil kullaniyor fransizlar
ayrica ilgin için teşekkurler

benimkide hep 3. çizgi civarında hiç aşağı düşmez.3 le maximum arasında aslında yüksek gibi biraz ama olsun,güzelce yaglasın malzemden kısmasın ;D 10-40 yerine 5-30 kullansam düşecek biraz ibre bence.

yabancı forumlarda (benzinli için konuşulan) 8000 ile 15000 km arasında değiştiyorlar.ama pahalı yağ kullanıyorlar ..
kitapta önerilen yağ 5-30 veya 10-30 ama ben 10-40 castrol magnatec kullanıyorum..yağ filtresinini K&N kullanıyorum.8000 km.de yağ değiştiriyorum,2 yagda birde yag filtresi.

olabilir yağ etkiliyor diyorlar..en güzeli çubuktan takip..çokda kafa yormamak lazım ama biz kılız işte ;)

zaten dediklerine göreki (bunu toyotacılar diyor) toyota bu gösterge tutarsızlığı yüzünden oraya rakamlar yazmamış ;D ;D
(jeepciler + landciler duymasın ::smiley:

aslında önemsememişlerdir toyota mühendisleri yağ bassada basmasada gider bu araba 500-700 bin diye ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR