W460 Kupa Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,542
G

gokhun

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba,

W460 satın alıp restore etme arefesinde bulunmaka biri olarak siz tecrübeli arkadaşlara soracağım sayısız sorulardan ilki ile karşınızdayım :smiley: Aracımın kupasını değiştirmek istersem ne yapmam gerekiyor? Yasal herhangi bir prosedür var mı? Yoksa sadece şasesine önem vererek alacağım aracıma hurdalıktan vs temin edeceğim kupayı direk monte edebiliyor muyum?

Etiketler
Ynt: W460 Kupa Değişimi

Selam
Foruma hoş geldiniz.Birebir aynı kupayı koyacaksanız herhangi bir izne gerek yok.Renk değişikliği olacaksa bu da ruhsat değişikliği gerektiriyor.Kupalarda yapılacak diğer her türlü değişim izne bağlıdır.Örneğin bir kamyonet kasayı kapatmak,kapalı bir kasayı kesmek gibi.Bütün bu tadilatların makine mühendisleri odasından ve teknik üniversitelerden proje onaylı olması gerekmektedir.

Çok teşekkür ederim. Cemço arkadaşımızın yaptığı gibi W460 alıp W463'e çevirmeyi planlıyorum fakat Türkiye şartlarında çok çok uzun sürecek. Ayrıca ciddi parça sıkıntısı ve maliyetlerle karşı karşıya kalacağımı düşünüyorum. Bu sebeple Türkiye'de aracı alıp yurtdışında ise pert bir W463 bulup kupa ve iç aksamı komple aktarmayı planlıyorum. Resmi prosedürler hakkında da hiç bilgim yok. Sizin paylaşımınız beni oldukça rahatlattı. Tekrardan teşekkürler.

gokhun galiba mogzillayı yanlış anladınız.soylediğiniz şekilde yapmak bana göre illegal olur.en iyisi Tuv e sormanız.Ben bir iki konuda sordum yazılı cevap aldım.kolay gelsin

Selamlar
Kupanın değişmesinde kanuni olarak sakınca yok,ama alacagın kupa cok iyi durumda olacakmı.?Ayrıca aracın dış aksamını W463'e cevirmendede bir sıkıntı yok.Ama içini W 463'e çevirmek elektrik ve elektronik olarak imkansız gibi birşey.Bu sebeble Cemçonun eski sahibi oldugu araba bizde ve o aracın içini 94 modele çevirdik.Çok yakında yeni resimlerinide paylaşırım

Kupa deişikliği ile ilgili herhangi bir zorlayıcı hüküm yok,renk değişikliği dışında....

W460 5 kapı yanlışım yoksa...??? Bir tane kupa var Antaltyda ama adam verirmi vemezmi bilemem..??

selamlarımla..

Açıkçası kafamdaki işlem şu. Avrupada pert olayı bizdekinden çok daha ciddi durumda ve genellikle araçlar onarılıp tekrar trafiğe çıkartılamıyor. Bulgaristanda ise bir çok tanıdığım mevcut. Avrupada motor ya da alttan şase hasarlı 2003 sonrası pert bir G'yi makul sayılacak rakamlara bulmak mümkün. Kendi aracımla Bulgaristana çıkıp orada kupaları değiştirip tekrardan Türkiye'ye dönmek gibi bir düşüncem var.

Cemço'nun yapmış olduğu şey mühendislik ötesi bir olay :eek: O konuyu binbeşyüz kere okumuşumdur heralde ;D Kısacası kafamdaki şey komple parçalayıp toplamak yerine hazır toplu olanları yer değiştirmek gibi bir durum.

gokhun' Alıntı:
Açıkçası kafamdaki işlem şu. Avrupada pert olayı bizdekinden çok daha ciddi durumda ve genellikle araçlar onarılıp tekrar trafiğe çıkartılamıyor. Bulgaristanda ise bir çok tanıdığım mevcut. Avrupada motor ya da alttan şase hasarlı 2003 sonrası pert bir G'yi makul sayılacak rakamlara bulmak mümkün. Kendi aracımla Bulgaristana çıkıp orada kupaları değiştirip tekrardan Türkiye'ye dönmek gibi bir düşüncem var.

Cemço'nun yapmış olduğu şey mühendislik ötesi bir olay :eek: O konuyu binbeşyüz kere okumuşumdur heralde ;D Kısacası kafamdaki şey komple parçalayıp toplamak yerine hazır toplu olanları yer değiştirmek gibi bir durum.

mümkün .... iyi bağlantılar olduktan sonra yapıla bilinecek bişey..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR