webasto

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,981

zedo

Ana Kamp
Yer
Ankara
Merhabalar,

-2006 Freelander td4 sahibiyim, aracı alırken motoru çok inceleme fırsatım olmamıştım ve vaktim olmamıştı, şu sabahlerı aracı çalıştırdığımda yada stop ettiğimde webasto ses yapıyor ( suyu buharlaşmış bitmiş çaydanlık gibi :smiley: ) normal bir durum mudur?

- Aracaımı Borusan servislerinde kontrol etmeme ve sonuç olarak testlerden araç normal çıkmasına rağmenaracın iç mekanını ısıtamıyorum .

Bu konuda değerli görüşlerinize ihtiyacım var -

( bir freelander sahibi olmamda enbüyük "gezenbilir" sitesidir.

Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: webasto

zedo' Alıntı:
Merhabalar,

-2006 Freelander td4 sahibiyim, aracı alırken motoru çok inceleme fırsatım olmamıştım ve vaktim olmamıştı, şu sabahlerı aracı çalıştırdığımda yada stop ettiğimde webasto ses yapıyor ( suyu buharlaşmış bitmiş çaydanlık gibi :smiley: ) normal bir durum mudur?

- Aracaımı Borusan servislerinde kontrol etmeme ve sonuç olarak testlerden araç normal çıkmasına rağmenaracın iç mekanını ısıtamıyorum .

Bu konuda değerli görüşlerinize ihtiyacım var -

( bir freelander sahibi olmamda enbüyük "gezenbilir" sitesidir.

Saygılarımla,

ilk sorunuzun direkt cevabı; normaldir. Stop ettiğinizde üflemeye benzer bir ses gelir yön olarak direksiyonun altından gibi..Bu normaldir.

ikinci sorunuz ise kalorifer peteklerinden kaynaklanabilir, sıcak soğuk vana ayarından kaynaklanabilir. Zira bu araçlardaki vebosto sadece motoru ısıtır içeriyi ısıtmaz..Onun için motorun ısısı kullanılır. Araba normal seyrinde iken hararet tam ortada duruyor ve içerisine sıcak hava gelmiyor ise kalorifer ayar düğmesinde sorun olabilir. ancak araba da ısınmıyorsa başka bir sorun vardır bakılmadan net bilgi verilmez.

Başka sorunuz olursa çekinmeyiniz.

Ynt: webasto

Merhaba rkayacı,

verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler, bahsettiğiniz gibi büyük bir ihtimalle düğmede bir sorun var,
selamlarıla,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.