Willys Hatalı İşlemler Ve Bilgiler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,078
Ynt: Willys Hatalı İşlemler Ve Bilgiler

unal' Alıntı:
bu açtığım başlıkdan sonra gelen özel mesaj ve telefonlardan sonra şunuda yazma hissine kapıldım

aracınzı kime yaptırsanız yaptırın işi yapaçak kişi ile acık ve net konuşun herşeyi sizede acık ve net konuşmasını isteyin yani aldığınız ürün yerlimi amerikanmı cin malımı vs bilgileri edinin ustanızla şunuda konuşun acık acık gördüğü hatalı konuları sizle paylaşsın şu eksik burası olmamış gibi bilgileride vermesini isteyin bir işide yaptıtken iş bittikden sonra yapılan iş ve kullanılan malzeme hakkında bilgi alın sonrada yaptırdığınız işi test edin kullanın ve görünen yerde ise bakın olmuşmu vs diye hemen aracınıza binip gitmeyin ..gene bu şekilde davranışlarda gereksiz yaşanacak söylenecek bircok durumdan kurtulmuş olursunuz
Ah abi ah yaramı deştin gene ama çok haklı çok gerekli bir konu.Ders aldığım bir kaç şey size aktarmak istiyorum:
1.Araba alırken hele ki arazi aracı alırken internet üzerinden bilhassa dış görünüşe ve sözleri pek dikkate almayın derim.İmkanınız varsa gidip görün binip bir tur atın ustanız varsa ustanız ile gidin yoksa da yakında bir tamirciye girin.
Yoksa abi şuranın 20 liralık masrafı var ,orası şundan dolayı olmuştu ,burası yeni oldu ,aaa orası öylemiymiş laflarını duyabilirsiniz.
2.Aracı aldınız diyelim-arazi aracı aldınız ben CJ üzerinden değerlendireceğim- gidip bir Tofaş bir Renault tamircisine gitmeyeceksiniz.Ne kadar ucuz parça ne kadar ucuz işçilik yada kısa zamanda ne kadar çok iş yaparsanız bunun iki katı sorun ve maliyetle karşılaşırsanız.Diyeceksiniz maddiyat önemli o zaman ya eliniz dönecek bu işlere sadece parça parası vereceksiniz yada aslan besleyen yemeni düşünmez hesabına gelecek.
3.Ustaların en sevmediğim sözü "bu böyle olur başka türlü olmaz.Başka çaresi yok " sözleridir.Bu sözler: ben uğraşmadan para alacağım sizi de dükkana abone edeceğim demektir.Uzun lafın kısası her konuyu ben biliyorum diyen ustaya ben iş yaptırmam.
4.Parça konusunda tek söyleyeceğim "Ucuz etin yahnisi olmaz".İlla orijinal olacak demiyorum bende aracımda başka firma malı kullandığım oluyor ama kaliteli güven oyu almış abilerime danışarak aldığım ürünler oluyor size de tavsiye ederim.
Bunlara dikkat edildikten sonra biraz aşk biraz tutku olsa yeter birde aileniz varsa eşinizin veya çocukların desteği ;D
Yazdıklarım azda olsa acı deneyimlerin sonucudur maalesef umarım bir kişiye bile olsa yardımcı olur.Bu bilgileri bana kazandıran bizim koca oğlan, saygılar sevgiler :smiley:

SAM_7214.JPG

Etiketler
willys

evet sende bir önceki aracında gercekden cok sorun ve üzücü konular yaşamışdın saygın ama son gördüğüm ve yaşananlardan sonra gercekden elim ve facia diyebileçeğimiz konudan sonra pırlanta gibi insanların neler yaşadığını görünce böyle bir başlığı açmanın kesinlikle şart olduğuna inandım 10 gün ankarada kalıp 10 gün sonra ist a diye yola cıkıp kızılcı hamandan sonra cekiçi ile gelen aracdan sonra ben bile bu kadar olmaz dediğim mevzuları bizzat yaşayınca sizlerin neler cektiğinizi daha iyi anladım gercekden ülkemizde bazı yaşananlardan belgesel bile cekilebilir

unal' Alıntı:
evet sende bir önceki aracında gercekden cok sorun ve üzücü konular yaşamışdın saygın ama son gördüğüm ve yaşananlardan sonra gercekden elim ve facia diyebileçeğimiz konudan sonra pırlanta gibi insanların neler yaşadığını görünce böyle bir başlığı açmanın kesinlikle şart olduğuna inandım 10 gün ankarada kalıp 10 gün sonra ist a diye yola cıkıp kızılcı hamandan sonra cekiçi ile gelen aracdan sonra ben bile bu kadar olmaz dediğim mevzuları bizzat yaşayınca sizlerin neler cektiğinizi daha iyi anladım gercekden ülkemizde bazı yaşananlardan belgesel bile cekilebilir
Şikayet ettiğimiz TÜV 'ün şikayet ettiğimiz yol kontrollerini gerekliliğini anladım bende abi.Benim yaşadıklarım Willys'e göre daha hafifti en azından yürüyerek geldi aracım kapıma ;D şakası bi yana gerçekten Allah yardımcısı olsun arkadaşın yapılacak işleri tahmin ediyorum ama düşünmek istemiyorum açıkçası.Dünya pistinde çakallarla dans ediyoruz belgeselin en büyüğü bence bu.Buna rağmen JEEP diye biliyorsak eğer buda sizin gibi abilerimizin sayesindedir.Araçlar yapılır bir çuval vida önemli olan insanların birbirlerini kırmaması.Saygılarımla

evet gelelim en cok sorulardan birisine ne lastik takayım ebadı ne olsun büyüklüğü ne olsun ?

öncelikle willys araclarda en doğrusu orjinal lastik ve jantıdır cünki büyük lastik farklı ağır jantlar aracın en başta akslarını daha sonrada duruma göre yani bakım metal yorgunluğuna göre diğer aksamlarına zarar verecekdir yabacı sitelerde büyük lastik jant takılmış resimlere baktığınızda bende takayım güzel olsun deniliyor fakar ordaki aracların alt yapısı tamami ile farklı ayrıca yakıt sarfiyatıda artacakdır özellikle arazi lastiği dediğimiz mt serileri asfaltta daha cok tutunacağından dahada artacakdır yakıt sarfiyatı aks kesmelerinde büyük lastik varsa gene willyslere suç bulmayalım

maalesef ülkemizin yakıt maliyetinin yüksek olmasından dolayı ihmal ettiğimiz konulardan biriside hep gazda kullandığımızdan aracımızın siboplarının en anlatılır tabiri ile erimesi deforme olması olayı var aşşa göreceğiniz resimlerden de cok kolay anlayacağınız gibi araç hep gazda kullanıldığından silindir kapak bölümü siboplar işlevlerini yapamaz hale geliyor imkanımız ölçüsünde araçlarınızı benzinde mutlaka calışdırın hem daha uzun ömürlü olur hemde daha sağlıklı çalışır

DSC09346.JPG

DSC09347.JPG

bir gene başka konumuzda yaz geldi malum havalar ısındı araçlarda yüksek ısıdadır her zaman özellikle eski araçlarda yağ kaçağı müzmin hastalık gibidir .. bu araçların yeni araçlar gibi periodik bakımı olmaz binmeden önce birkaç dakkanızı ayırıp motor yağı suyu ve hatta aracın altına bakarak yağ kaçağı varmı diye mutlaka kontrol edin özellikle grank keçesine arkada olduğundan değişmesi zaman aldığından genelde ihmal edilir.. o zamanda motor yağsız kalır yatak s arması dediğimiz olay gerçekleşir ve eğer piston koları boşa çıkarsa cok maliyetli masrafı olur bu sebepden asla motor yağsız kalmamalıdır ........... dip not olarakda bu konudayken defransiyellerin ve şanzımanında yağlarını imkan ölçüsünde kontrol edersek sorun olmaz ama usta derse eksikdi ekledim şunu rahatlıkla söyleyin eksiltiosa kaçak vardır kaçağı keselim usta diye dere suyu kar suyu deniz suyu etkenler yağın özelliğini bozar imkan ölçüsündede yağları değiştirsek komple gece birçok sorundan kendimizi kurtarmış oluruz

aşşadaki resimde ise yağsızlıkdan saran bir motorun içler acısı hali var

DSC09359 (1).JPG

bu konular içinde özellikle üzerinde durmak istediğim malzeme seçimidir aşşa resmini göreceğiniz parça motor kısmındadır kırık noktalara bakarsanız kronik sorun gibi gelebilir aslında hatalı malzeme kaynaklıdır sebebide geçmişde cok yaşadığımız bir konu şu parça yan sanayi kullanılmaz dediğimizde çıkıp birisi şunu diyodu ben yaptım oldu olmaz dememizin sebebi kullanılam alaşımla alakalıdır yeni celik demir aleminyum ölçüleri farklı olmasından kaynaklı benzeri yapılabilir veya farklı malzemeden ama direnk olayı cok far ediyor resimde 1 tanesi hiç kullanılmamış ortadaki için bişe demiyorum g ören anlar öteki baştaki ise zamanında ucuz diye takılan parça fakat birisi yere düşüp kırılmış birisi araç üzerinde ötekiside yeni takılacak

102_0169.JPG

Ünal Bey aracıma parça alırken ustalar beni hep orjinal parcalara yönlendiriyordu fakat ben hep yerli sermayeye destek olmak amacıyla çok kez yerli ürünleri tercih ettim fakat sonu hep hüsran olmuştur. :smiley: Umarım bu konuda sanayimiz gelişim gösterir. Ozamana kadar orjinal parcaya devam.

çok değerli bilgi ve paylaşımlar için teşekkürler. insan giden parasına, zamanına veya emeğine üzülmüyor. bu yanlış uygulamalar insanın hevesini ve şevkini fazlasıyla alıp götürüyor. hele de bu işlere yeni başlayanlar için tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor.

Ünal Bey aracıma parça alırken ustalar beni hep orjinal parcalara yönlendiriyordu fakat ben hep yerli sermayeye destek olmak amacıyla çok kez yerli ürünleri tercih ettim fakat sonu hep hüsran olmuştur. :smiley: Umarım bu konuda sanayimiz gelişim gösterir. Ozamana kadar orjinal parcaya devam

açıkçası yerli üretimin kalitesi iyi olsa bende cok s evinirim ama şimdi gözle görülürde fark var anlıyorum ekonomik şartlar hep istediğimiz gibi olmuyor ama en azından motor bölümünde iyi malzeme kesinlikle kullanılmalı ..fakat kalite yükseldikçe gene maliyet artacaktır bu seferde gene ucuz olmayacak maalesef

çok değerli bilgi ve paylaşımlar için teşekkürler. insan giden parasına, zamanına veya emeğine üzülmüyor. bu yanlış uygulamalar insanın hevesini ve şevkini fazlasıyla alıp götürüyor. hele de bu işlere yeni başlayanlar için tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor

r
inanın buna bende cok üzülüyorum özellikle son birkaç aydır araçlar el değişdirdi ama maalesef araçların hiçbir tanesinin bakımları yapılmamış son raddesine gelmiş aracı alan arkadaşlarda ister istemez tüm bakımlarını yaptırıyorlar cünki o zamana kadar gercekden araçlara hiçbir ciddi anlamda bakım yapılmamış sonrada dediğiniz gibi araç s ahiplerinin canı cok sıkılıyor hep diyorum anlayan birsine mutlaka aracınızı gösterin nerde olursanız olun

aşşadaki resimlerde gördükleriniz genelde anadoluda yapılan geçici işlemlerdir ama genede bazı hatalar için iyi örnek olduğundan paylaşmak istedim öncelikle distiribitör kapağı 2 tipdir yüksek ve alçak olanları vardır önce buna bakalım hatalı işlem nerde görelim sonra

102_0185.JPG

yukardaki resimde 2 tip distiribütör kapağı var fakat tevzi makaraları farklıdır örneklerde göreceğiniz tevzi makaraları şudur yüksek olana kelebek tip denilen kısa olana yuvarlak olan kullanılır fakat maalesef bazı ustalarımız uydurma tabir ettiğimiz bişe yapıyor kelebek tiğin arkasını kesip kısa tip olana takıyor araç calışırmı evet çalışır ama s ağlıklı calışırmı önemli olan bu hep dediğimiz gibi olmaz dediler yaptım c alışdı gibi konulardaki hata budur çalışmaz değil çalışır ama sağlıklı güvenli olmuyor malesef

102_0184.JPG

dip not olarak şunuda belirteyim willyslere eski 4 silindir araçların buji kablolarını takıyolar sonrada elektirik geçişlerinde sorun oluyor cünki çektiği elektirik akımı farklı araçlar imal edilirken bunlar hep hesaplanıp kullanılıyor yani bir parça varsa aracda keyifden konup yada düşünülmeden asla konmaz

illede eksıklık oluyordur çevresel olarak bırkac sorum olacak 1 araç çalışırken subab sesı gelmesı normalmıdır motordan
2 hangı yag tercıh edılmalı ( motor yagı ) jeep ın kendı orjınal harıkan motor

sibop sesi gelmemeli ..yağ bildiğimiz acık yağ olsa bile olur eski tip motor bunlar 10/ 40 koyalım daha iyi olur diye bişe yok hatta ince kalır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR