WJ 2000 4.7 Tüplü vitesin kulanışı ve yorumları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Billyboy35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,096

Billyboy35

Kamp I
Yer
Almanya
Merhaba 2000 model Wj 4.7 alacam ama otomatik vitesi nasıl kulanılır hiç bir fikrim yok ama yanlış anlamyın yani P - D - N hakında bilgim var ve zaten otomatik bir araç kulanıyorum ama L 1 - 2 - 3 ne zaman ne işe yarar Quarda Trac 2 varmış ?
Esp yokmuş ama araç otomatik olarak bir teker tutmasa diğerlerine yük biniyormuş doğrumu bilmiyom ?
Otomatik yanan farlar ve yamur sensörü varmış, önde ve yanda airbag yani daha doğrusu bu alacağım araçda nelerin kesin olması gerektiğini bilen varsa yazarsa sevinirim enazında servisde de bu varmı yokmu diğe sora bilirim yada çalışım çalışmadığını ?
bana servisde neye dikkat etmem gerektiği hakında ip ucu verebilirmisiniz ...

Ve bu araç hakikaten uolda konforlumu daha hiç kulanmadım uzun yolarda beni yarı yolda bırakmas herhalde bakımları yapıldıkca tabiki...
Alacağım araç lpg ve 120 biraz üstü ve tüm bakımları yetkili bayide yapılmış sözde göreces.

Bu arac normalde her 60 binde bir servise mi gitmesi gerekiyo ve ağır bakımları kaç binde bir yapılıyor sağolun .... tamam tamamyazmıyom artık. ok

Etiketler
Ynt: WJ 2000 4.7 Tüplü vitesin kulanışı ve yorumları

Merhaba. Öncelikle bende forumda yeniyim. Bende bir aksilik çıkmaz ise 1 hafta içerisinde GC 5.2 v8 bir model araştırıp almayı düşünüyorum. İlk sorunuz için bilgim dahilinde olmayabilir ancak L1 = LOW1 sanırım motor kompresyonu ile alakalı olmalı. Daha iyi bilgisi olan arkadaslar yardımcı olacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Diğer GC arkadaşlarada selamlarımı iletiyorum. Umarım en kısa sürede bakımları düzenli olarak yapılmış diri bir 5.2 bulabilirim. Hayırlısı.

Saygılarımla.
Özkan Şeşen.

P R N D bildiğiniz normal viteslerdir. Park Geri Boş ve İleri olarak da söyleyebiliriz.
L-H arazi viteslerinin seçenekleri High konumu normal gündelik hayatta kullandığımız seçenek
Low seçeneği eğer ki araziye girmiyor ve zor şartlarla uğraşmıyorsanız bırakın boş kalsın, kullanım amacı budur.
Qudra Trac 2 çekiş sisteminin ismidir. ZJ lerde kullanılan çekiş sisteminin gelişmiş bir versiyonudur.
Quarda Drive sistemin yanısıra varilok diferansiyel sistemi mevcuttur. yani sistemin özeti tek teker tutunsa bile araç yürümeye devam eder.
Quarda Trac 2'de bu mevcut mu bilmiyorum.

WJ kasa kodlu bahsettiğiniz araç uzun yolu mükemmel konforlu bir araçtır. eğer ki sahibiyle anlaşabilmiş olsaydık şu an D2 yerine WJ'ye biniyor olacaktım.

Ya çok araştırdım sizde biliyorsunuz size de danışmıştım ama Td5 yada v8 almaya yada görmeye gitiğimde insanlar anlıyamadığım şekilde araçta hiç bir şey yok ustayı getir dediler ya servise expert. konusunda çoğu kaştı yada farklı farklı şeylerden bahseti . Ve fiyatlar hep dalgalıydı Wj leri de araştırmaya başladım yorum olarak daha az sorun ve yorumlar okudum bide en güzeli Jeep servisi komple expertis edip yaılı belgede veriyordu bu da bana büyük güvence verdi kararımı ona göre uyguladım.
Sanırım aldıktan sonra daha sık ve daha çok sorularım olaçak ....

Bu araçlar şans işi biraz da,
ben araçta sorun olmasın diye uğraşırken benim de LPG çalışmamaya başladı, yani hiç beklemediğinz bir yerden patlak verebiliyor.

WJ güzel araçtır en azından D2 V8'e göre çok fazla seçeneğiniz olur, mutlaka kafanıza göre bir tanesini bulursunuz.
Kendinden ve aracından emin olan satıcı bulmak gerek, acele etmeyin iyice araştırın, kişiden veya araçtan en ufak bir şüphe duymamalısınız. Zaten satıcı kendi aracından eminse istediğiniz yerde kontrol ettirmenizi kabul edecektir.

Akla kara zaten yarın servise gidecek araç orda ortaya çıkacak arac alındığı günden beri sözlü olark sölediği yetkili servise götürülmüş ve bütün servis kayıtları varmış hadi hayırlısı.
Zaten ok lenşrse hemen resmi çekerim. Zaten böyle bir araç almamın nedeni hem Tr yol şartları beni usandırdı herzaman spor araç kulanmıştım yere basık yüksek beygirli ama bir türlü yurt dışındaki aldığım o zevki birtürlü alamadım ve verdiğim paralar karşılık araçdan bişe geri alamadım.
Şimdi hem daha fazla konfor bulacağıma inanıyom yoldaki çukur ve kasisleri artık hisetmem düşüncesindeyim ?
Ve ailece de tatilerde görmediğim gezmediğim yerler araçla gitidim tatile yolda başlamak istiyom .

Evet bu gün araç kontrol edildi. 181 kere marşabasmışlar Motor ve şanzumanda ve elektronikte aracın beynini bakarak sorun olmadığını ve arza olmadığını söylediler .
Kaporta da çok az 1-2 boya çıkdı.
Sadece ön dif den az biraz ses geliyo sordum genel bir sorun olduğunu söylediler çok çoğalırsa da değişimi 1.500 tl tutuyormuş .Ve değiştirmesem bile yolda bırakmazmış.
Ve bir liste verdiler :
1) Motor Yağı 5.5L 10/40 Semi Sentetik Mobi. : 97.00tl 8) Difransiyel Katkı Yağı ön : 35.00Tl.
2) Yağ Filtresi :15.00Tl 9) Difransiyel Contası : 15.00 Tl.
3) Kuru Yağlama : 10.00Tl 10) Klima Gazı : 85.00 Tl.
4) Rot Başı üst Sağ-Sol 2adet : 370.00Tl 11) Ön düzen ayarı : 40.00 Tl
5) Rot Başı Alt Sol : 104.00 Tl 12) Servis Ücreti : 270.00 Tl : %25 iskonto Total kdv dahil 1.325.
6) Keçe Dif.mah.ön : 34.00
7) Difransiyel Yağı ön 75/140 Sentetik Mobil : 78.00Tl

Evet arkadaşlar bu arcı bilen kardeşlerimiz ve abilerimiz sorun olarak gözüken buymuş ve verdikleri fiyatlarda bunlar yorumlarınızı bekliyom dif.bende baktım altında yağ var gibi dışında ama terlemede olabilir yada contadan kaçırıyo olabilir diğe düşündüm.
Frenlere bakamadılar kapalı olduğu için ben bunun disk ve pabuçlarını ve bujilerini de değiştirirsem bana ne tutar bilgisi olan varmı sormaya unutum o yerde ...
2000 Model 4.7 Zavoli tüp var üstünde 123.000 binde km ....

32 fiyatı yorumlarınızı merak ediyom ..

Saygılar .

Tam alıyorduk aracın üstünde haciz çıktı geçmişe dahil yarın üstünden kaldırıp öyle satışı alacam

Olay salı gününre kaldı :mad: ne güzel plan yapmışdım hafta sonuna neyse nasipse olur.

Satışta yine sorun çıktı satan kişi cucuğunu beli bir okula yerleştirmek için adres değişikliği yapmış bu yüzden de sistemde açıkta gözüküyo o yüzdenden satış yapılamıyo nüfus dairesine gidip düzeltmesi gerekeçekmiş bakam ya akşama kadar haleder yada yarına kaldı :mad: :p neyse bakalım bidaha sorun çıkarsa almaktan vazgeçecem...

Bu arada işiyeri adresin üzerine araça alınamıyormuş satış yapılabiliniyor ama iş adressini ibra ederek araç satın alamıyormuşus kimlik veya nüfus adres kayıtımız aktuel değilse de satış yapılamıyo sistem ilerletmiyo .. bilgilerinize neyse...

çok teşekür yarın vizesi ruhsat işlemleri yapılcak ondan sonra yağı suyu değişecek şimdilik sonra da ince işe başlarım sanırım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler