WJ Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,343

black

Kamp I
Yer
İzmir
Arkadaşlar selam.

Askerlik, iş-güç, yurtdışı vs. sebeplerden ötürü uzuuuuuuuuuun bir süredir foruma giremiyor, girsem de çok fazla bakamıyordum.

Aslında bundan birkaç yıl önce ZJ'mi aldıktan sonra üye olmuş, hatta Ankara'da yapılan güzel bir toplantıya da katılmıştım ama, daha sonra bir müddet ara vermek durumunda kaldım.

Lafı çok uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Şu anda '97 ZJ kullanıyorum, bu arabayı babama hediye edip WJ almayı düşünüyorum.

Ancak WJ'i standart olarak kullanmayacağım, hem gönül rahatlığıyla offroada çıkabileceğim, hem de asfaltta kullanabileceğim bir araç yapmayı düşünüyorum.

Daha önceki deneyimlerinize dayanarak, kaç inç bir yükseltme önerirsiniz? 3 inç? 4 inç? 5 inç? ya da 10 inç?

Cevap verirken; eğer önerdiğiniz yükseltmeyi kendi aracınıza da uygulattıysanız, fotoğraflarını koyabilirseniz yükseltmeler arasındaki farkı hem benim hem de konuyu takip edecek diğer arkadaşların daha kolaylıkla anlayabileceğini düşünüyorum.

Bununla birlikte size maliyetini ya da tahmin ettiğiniz maliyeti (yükseltme kiti, montaj/işçilik, lastikler ve jantlar) de yazabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.

Aslına bakarsanız daha kış gelmeden aracı alıp çalışmaya başlamak istiyorum. Bunun için de bütçemi ayarlamam gerekecek. Aracın piyasa rayicini biliyorum, ama modifikasyona ne kadar bütçe ayıracağımı hesaplamak ve bu bütçeyi ayarlamak için yardımlarınıza ihtiyacım var

Şimdiden çok teşekkür ederim.

(Bu arada sabah dalgınlığıyla aynı konuyu Chevrolet başlığında da açmışım. Eğer moderatör bir arkadaşımız görürse silebilir. Yanlışlık için özür dilerim)

Etiketler

Ynt: WJ Yükseltme

@Levent Bey,

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Evet verdiğiniz başlığa baktım, oradaki araç 2 inç yükseltilmiş sanırım. Aslına bakarsanız tam olarak kaç inç yükselteceğime karar veremedim, onun için çeşitli yükseltme seçenekleriyle ilgili fikir almak istiyorum; yol tutuşu, offroad kabiliyeti, uyumluluk/uyumsuzluluk, maliyet gibi.

@Önder Bey,

İlgilendiğiniz için size de teşekkür ederim. Yalnız sizin verdiğiniz link çalışmıyor sanırım?

black' Alıntı:
@Levent Bey,

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Evet verdiğiniz başlığa baktım, oradaki araç 2 inç yükseltilmiş sanırım. Aslına bakarsanız tam olarak kaç inç yükselteceğime karar veremedim, onun için çeşitli yükseltme seçenekleriyle ilgili fikir almak istiyorum; yol tutuşu, offroad kabiliyeti, uyumluluk/uyumsuzluluk, maliyet gibi.

@Önder Bey,

İlgilendiğiniz için size de teşekkür ederim. Yalnız sizin verdiğiniz link çalışmıyor sanırım?

şimdi...
wj nizi önce bi alın, 4 tane mt lastik takın, 4 tanede takozla basit yükseltme yapın...araziye bi girin, kendinizin durumuna bakın, aracınızın durumuna bakın daha sonra fikir yürütelim...araç size yetiyormu, siz araca yetiyormusunuz, limit araçta mı fazla sizde mi...

Selam Levent Bey,

İlginiz için teşekkür ederim.

Dediğim gibi yaklaşık 3 yıldır standard ZJ kullanıyorum, sadece lastiklerini bir boy büyük kullanıyordum ama artık daha büyük bir araç istediğime kanaat getirdim.

WJ kasasını da beğendiğim için WJ'e geçiş yapıp onun üzerinde çalışmak istiyorum.

İnternetten birçok yükseltilmiş WJ fotoğrafı gördüm, ama açık konuşmak gerekirse ne kadar yükseltildiklerini bilemiyorum.

Örneğin sadece 4 lastik ve 4 takozla yükseltme yapılabildiğini de bilmiyordum. Bu kadar basit bir sistem aracın güvenilirliğini etkilemez mi?

Gördüğüm kadarıyla internette yükseltme kitleri satılıyor. Onlar daha garantili, güvenli değil midir?

black' Alıntı:
Selam Levent Bey,

İlginiz için teşekkür ederim.

Dediğim gibi yaklaşık 3 yıldır standard ZJ kullanıyorum, sadece lastiklerini bir boy büyük kullanıyordum ama artık daha büyük bir araç istediğime kanaat getirdim.

WJ kasasını da beğendiğim için WJ'e geçiş yapıp onun üzerinde çalışmak istiyorum.

İnternetten birçok yükseltilmiş WJ fotoğrafı gördüm, ama açık konuşmak gerekirse ne kadar yükseltildiklerini bilemiyorum.

Örneğin sadece 4 lastik ve 4 takozla yükseltme yapılabildiğini de bilmiyordum. Bu kadar basit bir sistem aracın güvenilirliğini etkilemez mi?

Gördüğüm kadarıyla internette yükseltme kitleri satılıyor. Onlar daha garantili, güvenli değil midir?

bakın sanırım tam anlatamadım...
araziye bir girin, zj yada wj farketmez, bu araçlar biçok kişinin tahmin bile edemediği şeyler yapabiliyor...standart halleri bile bi çok kişinin arabadan kendini atmasına yetiyor...
off-road camiasında en büyük sıkıntı, detaylara vakıf olmadan yapılan modifikasyonlar sonucu bu off-road olayından uzaklaşmalarıyla sonuçlanıyor...yanlış usta seçimi-yanlış aparatların seçimi gibi....
aracınızı alın araziye bi girin...bu olay ekip olayıdır, ekibinizi bi tanıyın neler yapıyor nerede kullanıyor, daha sonra da sizin kapasiteniz ve aracınızın kapasitesine uygun modifikasyon uygulamasına başlarsınız...
2'' takoz çok sağlıklı bişey değil tabiiki, ama çok da sıkıntı yaratacak bişi değil...ben 2'' takaozla sayısını hatırlamadığım kadar insanın araçtan kendini atmasını sağladım, ama siz belki böyle kullanmıyacaksınız, soft geziler yapacaksınız, gidip 6-7'' lift kit alıp 10-15 bin lira modifikasyonlar yapıp boşa masraf ta etmiş olabilirisiniz...

en sağlıklısı 4 amartisör-4 yay-4 kol-viraj çubukları-track bar aparatının olduğu kitlerdeir, 3---3,5---4 '' civarı bişey genelde yeterli olur...

mesela

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-Grand-Cherokee-WJ-4-Rough-Country-Lift-Kit-99-04-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a63516c72QQitemZ250774383730QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_1177wt_939

Ha yok Levent Bey,

Anlıyorum tabii ki, ama dediğim gibi zaten standart bir ZJ kullandığım için az buçuk arazi performansını da biliyorum. Bugüne kadar daha yolda bırakmadı beni sağolsun, ama artık biraz daha zorlamak istiyorum.

Bu demek değildir ki her gün dağda bayırda geziyorum, normalde ankara'da şehir içinde yaşıyorum, ancak haftasonları biraz daha dağ gezintilerine çıkayım diyorum.

4 inçlik bir kitin linkini vermişsiniz, sanırım türkiye'deki satış fiyatı 1.000 doları buluyordur değil mi?

Sizce montajla birlikte iyi bir ustada maliyeti ne kadar tutar?

Ayrıca atıyorum 120 kilometre hızın üzerine çıktığımızda arabanın stabilitesi ne kadar bozulur?

black' Alıntı:
Ha yok Levent Bey,

Anlıyorum tabii ki, ama dediğim gibi zaten standart bir ZJ kullandığım için az buçuk arazi performansını da biliyorum. Bugüne kadar daha yolda bırakmadı beni sağolsun, ama artık biraz daha zorlamak istiyorum.

Bu demek değildir ki her gün dağda bayırda geziyorum, normalde ankara'da şehir içinde yaşıyorum, ancak haftasonları biraz daha dağ gezintilerine çıkayım diyorum.

4 inçlik bir kitin linkini vermişsiniz, sanırım türkiye'deki satış fiyatı 1.000 doları buluyordur değil mi?

Sizce montajla birlikte iyi bir ustada maliyeti ne kadar tutar?

Ayrıca atıyorum 120 kilometre hızın üzerine çıktığımızda arabanın stabilitesi ne kadar bozulur?

takacağınız lastik te buna verilecek cevabı etkiler, biz bu tarz mod...lar onucunda 100 ün üstüne pek çıkmayız...çünkü artık aracı asfalttan uzaklaştırıp araziye yaklaştırdığımız için, asfalt stabilitesi, viraj kabiliyeti haliyle azalacaktır...ankarada kaya jeep var, uğur bey ismi şu an bir takım lift kit te mevcut elinde, kesin wj alacaksanız, kaçırmadan alın kiti, montaj konusunda da size yardımcı olur, selamımı söyleyin...1000 doları biraz daha geçer çünkü gümrük falan epey yük biniyor,,, gene bu fiyatlar iyi fiyatlar 1-2 sene önce 4-5 bin liralarda idi....

bu iş için kaç paranız var? bu yapacağınız araç 2. araç mı olacak?

Evet Levent Bey, şu anda 97 ZJ var bende.

Elimdeki aracı babama verip kendim yeni bir WJ üzerine çalışacağım.

Ama şu an için bütçemi hazırlamaya çalışıyorum, daha doğrusu fiyatları netleştirip ona göre parayı ayarlayacağım.

Aracın fiyatı zaten belli, ama lift kit, işçilik, lastikler ve jantlarla ilgili rakamları kafamda netleştiremiyorum.

Bir de şu linkteki araçlar 4 inç yükseltilmiş sanırım, tahmin ediyorum bu oran benim için de uygundur.

Ama bu lastikler çamurluklara sürtmüyor mu? Yani çamurlukları kesip dodik falan takılmıyor mu?

http://www.jeepforum.com/forum/f197/lifted-zjs-wjs-picture-thread-536929/index57.html

black' Alıntı:
Evet Levent Bey, şu anda 97 ZJ var bende.

Elimdeki aracı babama verip kendim yeni bir WJ üzerine çalışacağım.

Ama şu an için bütçemi hazırlamaya çalışıyorum, daha doğrusu fiyatları netleştirip ona göre parayı ayarlayacağım.

Aracın fiyatı zaten belli, ama lift kit, işçilik, lastikler ve jantlarla ilgili rakamları kafamda netleştiremiyorum.

1200 jant
1500 lastik
2500 yükseltme
1200 vinç
gibi fiyatları var... ben olsam zj yi sokardım araziye, babaya wj ;)

Vallahi bugün ZJ'i Akgün&Aydın'a götürmüştüm tatile çıkmadan önce bakım yaptırayım diye.

Orda da aynısını söylediler, ZJ varken neden WJ ile uğraşıyorsun dediler, ama ben WJ'in kasasını eskiden beri çok beğeniyorum :smiley:

black' Alıntı:
Vallahi bugün ZJ'i Akgün&Aydın'a götürmüştüm tatile çıkmadan önce bakım yaptırayım diye.

Orda da aynısını söylediler, ZJ varken neden WJ ile uğraşıyorsun dediler, ama ben WJ'in kasasını eskiden beri çok beğeniyorum :smiley:

ben daha iyi yada kötü olduğundan değil, bu iş paraya dayandığından söyledim...wj 30-35 lira...modifiye 10 lira...kıyıp ta araziye sokamadıktan sonra 40 liralık süs...
aracın hakkını vermek lazım...

linkteki aracın aşırı artikülasyonda çok az sürtebilir belki... 31-10,5-16 ebatlarındaki lastikle sorun yaşamazsınız...

Yok yok, WJ'e değer bence :smiley:

Ayrıca benim ZJ'i görseniz, arazi konusunda hiç acımam. Arabanın yapım amacı bu zaten :smiley:

Ayrıca ZJ de boşa gitmiyor, babam karayollarında çalışıyor benim. İşi yol olmayan yerlere gidip yol yapmak, o yüzden ZJ onda da amaca hitap edecek :smiley:

black' Alıntı:
Yok yok, WJ'e değer bence :smiley:

Ayrıca benim ZJ'i görseniz, arazi konusunda hiç acımam. Arabanın yapım amacı bu zaten :smiley:

Ayrıca ZJ de boşa gitmiyor, babam karayollarında çalışıyor benim. İşi yol olmayan yerlere gidip yol yapmak, o yüzden ZJ onda da amaca hitap edecek :smiley:

ok...sevindim...wj güzel seçim zaten...1 yıl kesintisiz kullandım...başarılı bir araç...alacağınız wj de ya lpg olmasın yada prins marka olsun bence..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR