WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atikbey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,397
Ynt: WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu

peki amerika da üretilen radyo ların frekans seçiminde böyle üretilmesinin mantığı ve avantajı ne acaba.

Etiketler

Aslında bilmiyorum . Ama teknik açıdan bakarak biraz uydurmada olsa düşünelim ... ABD geniş bir coğrafya . Bu geniş sahada yayının daha uzağa ulaşması için vericinin daha güçlü yayın yapması lazım . Daha güçlü yayın demekte yan frekanslara daha çok sarkma demek . Günümüz teknolojisinde bir derece ama geçmişte çok daha ciddi sorun arz edebilir . Bu durumda radyo yayınlarının arasını açmış oluyorlar ve etkşlenme minimuma iniyor . Band genişliği ile ilgili olabilir mi diyeceğim ama sonuçta FM yayın hepsi . Belki günümüzde gerekliliği çok kalmadı ama geçmişte oluşan standartları kolay kolay değişmez .

Ben bilmeden bukadar fikir yürütebildim şuan :smiley:

Gold Master ın üreticisi olduğu FM gönderici isimli bir ürünü var. Çakmak bölümüne takılarak kullanılıyor.
Aracın hoparlör sisteminden ses çıkmasını sağlıyor.
direksiyondan kontrol edilebilmesini sağlayan bir aparatı da var.
ama uyumlu mu değil mi amerikanlara bilemiyorum.

___32.jpg

MFK' Alıntı:
Gold Master ın üreticisi olduğu FM gönderici isimli bir ürünü var. Çakmak bölümüne takılarak kullanılıyor.
Aracın hoparlör sisteminden ses çıkmasını sağlıyor.
direksiyondan kontrol edilebilmesini sağlayan bir aparatı da var.
ama uyumlu mu değil mi amerikanlara bilemiyorum.

Hocam,
Bahsettiğiniz bu ürün, bütün araçlar için uyumludur, dikkat edilmesi gereken tek nokta bu FM Transmitter lerin yayın yaptığı frekansların mevcut radyo ile uyumlu olması.
Örnek vermek gerekirse, araç radyo amerikan versiyon yani çift sayılı kanallar yok, bu durumda FM transmitter üzerinde olan çift sayılı kanaldan yayın yaparsanız dinleyemezsiniz, ancak tek kanalldan yayın yapılınca araç içinde dinleme şansınız olacaktır.
Umarım açıklayabilimişimdir.

Selamlar,

Burak

anlayamadığım birşey var heralde benim. bu ürün ile aracın radyosunu birbirine tek nokta da entegre ettikten sonra(tek haneli bir frekans) transmitter da ben ne çalarsam hoparlörden de o ses gelmez mi? (ister çift haneli radyoları, istersem mp3 leri)

Saygılarımla

Hocam, şu şekilde anlatmya çalışayım.
Bahse konu olan cihaz bir verici, yani yayın yapan bir cihaz. Siz bu cihazin hafizasına memory stick veya benzeri cihazlar ile mp3 ler yüklüyorsunuz.
Sonra bunları çal diyorsunuz.
Adım 1: Bunu kendi üzerinde var olan bir hoparlör sistemi var ise, buradan çıkacak ses sizi tatmin eder mi bilemiyorum. Ancak aracın üzerindeki hoparlörleri ve sistemi kullanayım derseniz o zaman durum değişiyor.
Adım 2: Araç üzerindeki mevcut sistemi kullanmak istediğinizde FM transmitter (fm verici) belli bazı kanallar üzerinden bu yayını yapacaktır ve sizin radyonuzun antenide, yayın yapılan bu kanalları yakalayacak ve size mp3 leri dinleteceklerdir.
Adım3: Eğer fm transmitteriniz,, örnek olması açısından 100.00 üzerinden yayın yapıyor ise ve sizin aracınız sadece tek kanalları çalıyor ise, bu yayını yakalayamazsınız. Bildiğim kadar ile fm transmitterler 5/ 7 kanal üzerinden yayın yapabiliyor. Bu kanalların hangilerinin tek hangilerinin çift olduğunu bilmek gerekiyor.
Umarım açıklayabilmişimdir.

Saygılar,selamlar

Burak

Gerçekten çok net bir şekilde anlattınız.
teşekkür ederim.

Saygılarımla

ssbman' Alıntı:
Aslında bilmiyorum . Ama teknik açıdan bakarak biraz uydurmada olsa düşünelim ... ABD geniş bir coğrafya . Bu geniş sahada yayının daha uzağa ulaşması için vericinin daha güçlü yayın yapması lazım . Daha güçlü yayın demekte yan frekanslara daha çok sarkma demek . Günümüz teknolojisinde bir derece ama geçmişte çok daha ciddi sorun arz edebilir . Bu durumda radyo yayınlarının arasını açmış oluyorlar ve etkşlenme minimuma iniyor . Band genişliği ile ilgili olabilir mi diyeceğim ama sonuçta FM yayın hepsi . Belki günümüzde gerekliliği çok kalmadı ama geçmişte oluşan standartları kolay kolay değişmez .

Ben bilmeden bukadar fikir yürütebildim şuan :smiley:

evet. mantıklı geliyor, olabilir.

Son zamanda gördüğüm birçok fm transmitter da frekans manuel olarak bir radyo gibi yani ayarlanabiliyor . Ve gördüklerim genelde 1khz aralıklar gidiyordu . Yani 90.00 - 90.1 - 90.2 gibi gitmekte . Almadan önce incelemekte fayda var . Tabi Fm transmitterla bir Cd kalitesinden ses yakalamak pek mümkün değil . En azından benim denk geldiklerim öyle idi ...

ssbman' Alıntı:
Son zamanda gördüğüm birçok fm transmitter da frekans manuel olarak bir radyo gibi yani ayarlanabiliyor . Ve gördüklerim genelde 1khz aralıklar gidiyordu . Yani 90.00 - 90.1 - 90.2 gibi gitmekte . Almadan önce incelemekte fayda var . Tabi Fm transmitterla bir Cd kalitesinden ses yakalamak pek mümkün değil . En azından benim denk geldiklerim öyle idi ...
eklediğim resimdeki ürünün üzerinde görünen frekans 89,1
Tamda istediğim galiba :D

ben daha yeni aldım ses fena değil ama önemli olan uygun frekans bulmak kısacası ne öldürür ne güldürür

Frekanslar net vermiyorsa birde( eğer sökülüyorsa) arabanın antenini söküp öyle deneyin..Ben denedim daha net oluyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR