x5 3.0i

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALPER-VNS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,036

ALPER-VNS

Yeni Üye
herkese meraba.. forumun düzenini pek bilemiyorum normalde tanışma bölümü olur oraya bi konu açılır ama ben bulamadım :smiley: Ben de her ne kadar standart da olsa x5 i sizinle paylaşıyım ve bir iki de soru sorıyım dedim.. Öncelikle x5 alırken yıllardır alışık olduğumuz marka olam bmw ye güvendik fakat offroad konusunda pek başarılı değil sanırım x5.. ne zaman içinde x5 ve kar çamur olan bi video görsem sonunda biri x5 i çekerek kurtarıyo :smiley:

B sene rizede anladık ki 19 jant bi arazi taşıtı için çok fazla, lastiğin yanakları çok ince kalıyo baya bi hissediyoruz bunu.. böylelikle araştırmaya başladım x5e uygun 17 16 hatta 15 bi jant bulursam 31" lastik takma gibi acemice bi isteğim de var fakat yükseltme olmadan olabilirse.. yoksa ebat düşürücez.. yine cahilliğimden yazıyorum bunu AT lastik alırsam hem kışın (ankara incekte oturuyorum) kar buz hem de yazın sadece yaylaya çıkarken vs kullanırım diye düşündüm ama yorumlarınız önemli tabi ki.. normal zamanlarda yine 19 jantları kalıcak üzerinde..

neyse buyrun fotolar

bu stoplar değişti buarada orjinale döndük :smiley:

bunlar da offroad donanımlı olarak nette gördüğüm çok az sayıdaki araçtan ikisi.. ilk fotodaki kombinasyon şu ara hayalini kurduğum kombinasyon. hatta benim düşüncemdeki biraz daha soft bu lastikler 35" galiba

bu fotodaki araç ise inanılmaz hoşuma giden ama maddi manevi cesaret sınırlarımızı zorlayan bi araç maksat x5 in sadece caddede 20" jantlarla gezinen bi araç olmadığına örnek olsun :smiley:

Etiketler
Ynt: x5 3.0i

Alper bey merhabalar :smiley:
Konunuza ilk takip benden... Aslın'da ikinci resim'de ki araç az biraz uğraşlardan sonra yapılabilir gözünüzü korkutmasın ;D ;D ;D

X5'İn çamurluklarını kesebilmek...
Tamponunu bu hale getirebilmek...
Snorkel için gelişine kaportayı delmek...
Ve bunları sonucun ne olacağını bilmeden yapmak...

Allah Kolaylık versin diyorum.
Keşke Discovery3 tarzı bir arazi aracında deneseydiniz bu işi...
En azından sonucunun ne olacağını 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebilirdik...

bmw offroad için uygun bir arba demek yanlış olur standart X5 uygundeğil diyebiliriz sanırım yapılırsa her araba offroad yapabilir anadoluda benin diyen 4x4 ün gidemediği yere toros ve kartallar gidiyor. önemli olan hangi koşullarda offroad dan bahsediyoruz ve nasıl bir geliştirme yapmak istediğiniz. X5 in tercih edilmemesinin tek sebebi parça maliyetidir yoksa ucuz olsa inanın offroad camiasının % 30 u kullanır bu arabayı.

http://www.youtube.com/watch?v=uqPRwm-C_8I

ict3055' Alıntı:

çağrı selam
birilerinin farklı şeyler denemesi gerek diye düşünüyorum
nedersin

xkirpix' Alıntı:
çağrı selam
birilerinin farklı şeyler denemesi gerek diye düşünüyorum
nedersin

Abi koyduğun linkteki aracın bir tek kupası x5 onuda kesmişler ;)

Tabiki yeni şeyler denemekte fayda var.
O zaman Porshe'den de off road aracı olur.
Ben sadece X5'in çok daha farklı amaçlar için çıkarılmış bir 4x4 olduğundan bahsettim.
Defender'ın ise sadece arazi için yapılmış bir 4x4 oluşu.
X5 ile aynı fiyat aralıklarında ve modifiyeye daha uygun en bilindik araç olarakda Land Rover Discovery 3 'ü gösterdim.
T.C'de bile modifiye edileni var.
Ama X5'i kırdın mı ne yapacağını bilemez adam.
Neyse umarım doğru işler yapılır bende zevkle takip ederim.
Videolarına, Fotoğraflarına bakarım... :smiley:

sevgili Çağrı haklısın tabi
ama iş genede parada bitiyor şimdi ne arabalar offroad modifiyesi görüyor X5 mi eksik kalsın. dedim kendi kendime. ama biliyorsun bu iş birazda marjinellik işi değişik bir gurup içinde daha değişik ve farklı olmak isteyenler olabilir demek istemiştim. para işcilik ve verim açısından bakarsan sen haklısın. ayrıca bey efendinin bahsettiği yerlerde kullanmak için standard defender bile çok fazla işini görecektir.
bununla beraber dahaçok asfalt da giden arabaların modifiyesinede karşıyım ayrıca. ozaman 2 araba alınmalı diyorum.her 4x4 araziye girecek diyede birşey yok.

Bence para harcamaktan çekinmeyecek birinin Türkiyede de rahatlıkla yapabileceği birşey...Herşey cebimizdeki arkadaşların sayısıyla orantılı.....

dostum anladığım kadarıynan sen ağır offroad yapmayacaksın, yayla yolunda, karda kışta rahat edeyim diyorsun . evet at lastik işini görür .
rahat edersin.
ufak tefek işlerde yapılır x5 e ama maliyetine katlanabilirsen tabi.

Batu.Apnea' Alıntı:
[SIZE=medium]
Alper bey merhabalar :smiley:
Konunuza ilk takip benden... Aslın'da ikinci resim'de ki araç az biraz uğraşlardan sonra yapılabilir gözünüzü korkutmasın ;D ;D ;D
[/SIZE]
[SIZE=medium]

saolun ama araç boyasız olduğundan dolayı sadece uygun 31" lastik arayışındayım.. gerçi bi jant buldum bakalım bunları mat siyaha boyayıp lastik takmayı düşünüyoruz.. istanbula yolumuzu düşürmek gerek fakat öyle bi aksilik var :smiley:

[/SIZE]
ict3055' Alıntı:
[SIZE=medium]

[/SIZE]
[SIZE=medium]

ben biraz yanlış anlaşılmışım sanırım :smiley: 2. araç zaten benim yapamıyacağım bişey ama ilk araç baya hoşuma gitmekte sadece jant lastik düşünmekteyim.. araç da halihazırda satılık eğer satılırsa toyota hılux alıp onu kesip biçmeyi düşünüyorum :smiley:

[/SIZE]
ict3055' Alıntı:
[SIZE=medium]
Bu arada çok güzel fotoğraf çekiyorsunuz, katalog çekimi gibi olmuş.
Elinize sağlık.
[/SIZE]
[SIZE=medium]

teşekkürler bi dönem tr tuning de fotoğrafçılık yaptım.. x5 için çok başarılı fotoğraflar çekmeye fırsatım da olmadı açıkçası inşallah çekicem iyilerini :smiley: fotoğraflar için ayrıca konu açmayı düşünüyorum

[/SIZE]
xkirpix' Alıntı:
[SIZE=medium]
bmw offroad için uygun bir arba demek yanlış olur standart X5 uygundeğil diyebiliriz sanırım yapılırsa her araba offroad yapabilir anadoluda benin diyen 4x4 ün gidemediği yere toros ve kartallar gidiyor. önemli olan hangi koşullarda offroad dan bahsediyoruz ve nasıl bir geliştirme yapmak istediğiniz. X5 in tercih edilmemesinin tek sebebi parça maliyetidir yoksa ucuz olsa inanın offroad camiasının % 30 u kullanır bu arabayı.

http://www.youtube.com/watch?v=uqPRwm-C_8I
[/SIZE]
bi de x5 fazla narince sanırım hatta genel olarak bmw lerin alt takımları çabuk sorun çıkartıyo. bu sebeple de tercih edilmiyo olabilir..

bayayhan' Alıntı:
dostum anladığım kadarıynan sen ağır offroad yapmayacaksın, yayla yolunda, karda kışta rahat edeyim diyorsun . evet at lastik işini görür .
rahat edersin.
ufak tefek işlerde yapılır x5 e ama maliyetine katlanabilirsen tabi.

araba kışları ankara incekte kullanılıyo burası baya karlı buzlu.. şu ara gitmekle ilgili bi sıkıntım pek olmuyo abartmadığım sürece ama durmak biraz zor buzda yokuş inerken özellikle..

yazları da rizeye mutlaka gidilir 1 ay kadar.. yaylalarda gezilir vs ama kullandığım lastikle çok sarsıcı oluyo bu geziler.. aslında bu arayışım nissan pickup ın çıktığı tepeye benim çıkamamamla başladı.. öncesinde BMW mühendisleri o kadar çekiş iniş sistemi koymuş illa ki çıkarım dı düşüncem :smiley:

sonuç olarak at lastik alırsam kışın ankarada biraz da fantezi yapabilirim belki.. buluşmalara katılırsam başınıza bela olmam enazından.. 3 kere çekicekseniz beni 1 kere çekersiniz :D yazın da sadece rize yollarında kullanırım daha kalın yanak daha büyük ölçü enazından standart nissan pickup ın çıktığı yere çıkarım diye düşünüyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.