XJ Oksijen Sensörü Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cubs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,898

cubs

Kamp I
Merhaba arkadaşlar,

94 model XJ aracım var. Bir kaç haftadır ara sıra Chek Engine ışığı yanıp sönüyor ve bununla birlikte yakıt oranı çok arttı.
(Benzinli, LPG yok) Geçenlerde aracı bilgisayara bağladık ve Oksijen sensörü hatası göründü. Beklediğimiz bir sorundu. Fakat asıl sıkıntım şu ki aracımda oksijen sensörünü bulamadık. (Olsa değiştirecektik) Bilir kişilere bunu danıştık; bir kısmı der ki sökülmüş olabilir, bir kısmı da der ki XJ'nin bazı modellerinde oksijen sensörü olmayabilirmiş. Elim kolum bağlı kala kaldım ???

Bu konuda tecrübeli abilerimizden yardım rica ediyorum.

Selamlar
Tuncay Köksal

Etiketler
Ynt: XJ Oksijen Sensörü Hakkında

oksijen sensor hatası okunduğuna göre olmalı biryerlerde.daha önce iptal edilmiş olsa lambayı şimdi yakmazdı..manifolttan itibaren kontrol edin derim..genelde ön kapının altlarında biryerlerde olmalı.

selamlar.

çağlar' Alıntı:
oksijen sensor hatası okunduğuna göre olmalı biryerlerde.daha önce iptal edilmiş olsa lambayı şimdi yakmazdı..manifolttan itibaren kontrol edin derim..genelde ön kapının altlarında biryerlerde olmalı.

selamlar.

Evet söylediğiniz yerde olmalıydı ama aracın altına yatıp iyice baktık, yok. Bu yüzden kafam karışık. Başka bir yerde olma ihtimali var mı bilmiyorum...

Tuncay sensörü hemen bul bence .. benim arabaya göre yaklaşık 2 katı fazla yakıyor senin XJ haberin olsun :smiley:

EM5' Alıntı:
Tuncay sensörü hemen bul bence .. benim arabaya göre yaklaşık 2 katı fazla yakıyor senin XJ haberin olsun :smiley:

Evet çok eğlenceli gerçekten 100 TL - 100 KM

Aynı sorunu nemde yaşamıştım. Ekranda check engine yazısı belirmeye başladı. Ustama sorduğumda bilgisaraya bağlanıp bakılması gerek dedi. sonuçta oksijen sensörü arızalı çıktı. sizin araçta oksijen sensörü katalitik konvektörün üzerinde bulunur. 90 tl civarı fiyatı var. Kendiniz alıp dahi değiştirebilirsiniz. Çok kolay. Hatta benim aracın kini ben değiştirdim. Aracınızı lifte alıp eğzosun çıkışına doğru bakarsanız orda katalitik konvektörü görürsünüz( normal eğzoz borusundan tombul ve yassı olur ) onun üzerinde yer alır..

aracınızın şase numarasını yollarsanız bakayım bir zaten yarın fatih akadaşımızınkinede bakaçağım ikisi bir arada cıksın :smiley:)

İlginiz icin tesekkur ederim. Aracimda oksijen sensoru yokmus fakat baglanti soketi ve yeri mevcutmus. Yeni bir oksijen sensoru alip yerine taktim. Su anda bir problem kalmadi gibi.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR