Y a r d ı m T a l e b i

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TEKNIKISLEM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,319

TEKNIKISLEM

SESSIZLIK SAKINLIK VE SABIR IYIDIR
Mesajlar
1,597
Tepkime Puanı
7
Yer
ANKARA
Web
www.teknikislem.com.tr

[size=12pt]Y A R D I M T A L E B İ


Arkadaşlar merhaba, bir konuda ciddi yardımınıza ihtiyacım var.
şöyleki
Halen oturmakta olduğum site toplam 3 bloktan oluşmakta, benim oturduğum bloğun zemin katı depo-ardiye olarak düzenlenmiş.
maalesef komşuluk ilişkisi içinde olduğumuz 3 adet daire sakini bahsettiğim bu depo-ardiye bölümünü, sokak kedilerininin yuvası haline getirdi.
bu mahlukatlar ev kedisi değil, aşı, ilaçlama, bakım, temizlik diye bir şey söz konusu değil, bu durum da yetmezmiş gibi çevrede ne kadar başıboş kedi varsa onlar da bu bölümü mesken tuttular, çocuklar site bahçesinde oynayamaz oldular, bütün uyarı ve itirazlarımıza rağmen bu üç komşumuz bu kedileri besleme ve himaye etme huylarından vaz geçmiyorlar, konu tahammül sınırlarını geçmiş durumda,
bu mahlukatları canlarını yakmadan ve zarar vermeden buradan nasıl uzaklaştırabiliriz.
ciddi olarak yardım ve desteklerinizi bekliyorum
bana mesaj atabilir, metin@teknikislem.com.tr mail adresine mail atabilir, beni ve bütün siteyi bu dertden kurtarabilirsiniz.
şimdiden teşekkürler.

NOT:
- konu hakkında bir takım hayvan sever, doğa sever, çakma çevreci, ince ruhlu birileri tavsiye, nasihat ve uyarılarını kendilerine saklasınlar, çok istiyorlarsa adresi vereyim bu hayvanatları alıp evlerine götürsünler...

KEDI
 

Etiketler
Ynt: Y a r d ı m T a l e b i

çılgın derecede kedi sever ve gerçek çevreci olarak tek önerim, oraya bir arada sırada köpek bağlamanız. kediler ancak rahatları yerinde olmazsa oradan giderler. laftan asla anlamazlar, anlasalarda işlerine geldiği gibi davranırlar. davranış açısından tıpkı insan gibidirler yani. yoksa komşularınızı dava etmeniz gerekir. onlarda sizi dava ederler. 2 sene filan uğraşırsınız. bütün tadınız kaçar. ancak çocukların neden oyun oynayamadığını anlamadım. kediler çocukları sevmez ve onlardan uzak dururlar genelde. büyükler de ,kediler çizer ısırır diye çocukları korkuttukları için olmasın sakın? bence çocuklara kedi köpek sevgisini aşılamalı ama her hayvanı ellememek mıncıklamamak gerektiğide öğretilmeli. bazı kişiler hayvanlardan korkar ama nefret etmez.saygı duymalı. bence komşulara fikren de olsa destek olup kedilerin kısırlaştırılması sağlanmalı, kuduz aşısı gibi karma aşı gibi tedaviler veterinerlik fakültesinde komik paralarla yapılıyor. böylece gönül rahatlığı ile ilişkiler sürdürülebilir hem de diyalog sayesinde birçok şeyi çözebilirsiniz.
 

Ynt: Y a r d ı m T a l e b i

Kat Mülkiyet kanuna göre Depo ve ardiye ortak kullanıma açıktır.

Diğer daire sahipleri kendi kafalarına göre orayı başka bir amaç ile kullanmaları yasaktır.
Kat Malikleri toplantısı yapılarak bu durumun çözülmesini istemeniz gerekmektedir.

Ama yazdıklarınızdan 3'e karşı 1 kişi olduğunuz sonucunu çıkardım. :smiley:
Kat malikleri toplantısında hava alırsınız yani.
;D

Şimdi yapmanız gerekenler.

Standart bir şikayet dilekçesi yazın. Ortamın fotoğraflarını çekerek tab ettirin.

1 - İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak sağlıksız bir ortam olduğuna dair şikayet dilekçesi vermeniz.
2 - Bağlı bulunduğunuz Belediyenin yanında büyükşehir belediyesinin Veteriner İşleri Müdürlüğüne de ayrı bir dilekçe ile şikayette bulunmalısınız.
3 - İnternet üzerinden bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına da bir şikayet dilekçesi yollayın.
4 - Aynı dilekçeyi mahalle muhtarlığına da elden teslim etmeye çalışın. Ve mümkünse (muhtar korkmazsa dilekçenizi zimmet fişi ile teslim edin) :smiley:

Son olarak yazılı dilekçelerinize tab edilmiş fotoğrafları , e-posta tarzı dilekçelerinize jpg. formatlı fotoğraflarını ( tercihen depo-ardiyenin kirli,pis yerlerinin uzak+ yakın çekim enstanteleri olsun) eklemeyi unutmayınız.

Komşuları mahkemeye vermeden önce ilk etap şikayet mercileri bunlar.

Kolaylıklar diliyorum.

Daha fazla zihni sinir porjesi isterseniz yazmayı unutmayınız.
;D
 

Ynt: Y a r d ı m T a l e b i

Benzer bir durum firmamızın önünde yaşanıyordu. Tüm mahalle kedileri beslenmek için firma önünde toplanıyorlardı. En sonunda 1 tane elektrikli ses yayan bir cihaz bağlandı. Kediler rahatsız olup gittiler. Bir iki tane inatçı kalmıştı. Cihaz pirize takıldığı için kullanım alanı yaygın olamıyor grup halindeki kedileri uzaklaştırmak için ideal.
Size kolay gelsin.
 

Ynt: Y a r d ı m T a l e b i

Depo Ardiye alanına bol bol naftalin serpin.
Naftalin kokusuna tahammül edemediklerini okumuştum biryerlerde.
Deneme imkanım olmadı.

Ama karıncaları öldürmeden uzaklaştırdığını biliyorum naftalin kokusunun.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,543
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst