Yakıt Gösterge Ekranı ve ABS-ESP-El Freni Işılklarının Aynı Anda Yanmasına Çözüm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,069

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Şu ana kadar Duster ile ilgili şikayet geldi mi diye bugün servisle konuştum da, Farklı 3 araçta 3 Sorunla karşılaşmışlar

Sorun 1: Yakıt Göstergesinin dengesiz çalışması

Çözüm 1: Molt test veya Malttes de denilen serviste bu olaya şoklama diyorlarmış, araç bilgisayara bağlanarak yakıt deposunun şamandıra ve gösterge ekranını kalibre eden bir sistemle sorunu kolayca çözmüşlerdir.

Sorun 2: ABS, ESP ve El Freni Işığının aynı anda bazen yandığı bir sorun

Çözüm 2: Aracın ABS beyninden kaynaklanan bir sorunmuş, bu sorunu fabrikadan gönderilen yeni bir yazılımla ABS beynine yeni yazılım atarak çözmüşlerdir.

Sorun 3: Farların buhu yapması

Çözüm 3: Farların havaları alınarak buhu yapması engellenecek hale getirilmiştir.

Etiketler
Ynt: Yakıt Gösterge Ekranı ve ABS-ESP-El Freni Işılklarının Aynı Anda Yanmasına Çözüm

peki ümit bey bu şoklamayla yapılan kalibre,yakıt deposu sorununu tamamen ortadan kaldırıyormuymuş acaba..

Ynt: Yakıt Gösterge Ekranı ve ABS-ESP-El Freni Işılklarının Aynı Anda Yanmasına Çözüm

mancar' Alıntı:
peki ümit bey bu şoklamayla yapılan kalibre,yakıt deposu sorununu tamamen ortadan kaldırıyormuymuş acaba..

Can Bey yakıt göstergesi sorununu bu şekilde halletmişler herhangi bir sorun çıkmamış daha. Bu sorun her araçta olmadığına göre servisin bu sorunu çözmesi de zor olmasa gerek, örneğin aracını yeni alan arkadaşıma sorduğumda onda da böyle bir sıkıntı olmadığını söyledi. Her halde 2011 öncesi çıkan bazı modellerde bazı sorunlar oluşmuş olsa gerek.

Ben mi yanlış anladım: sorunun adı "şoklama" değil mi? yoksa yapılan müdahalenin adı mı "şoklama"? ...

TTamer' Alıntı:
Ben mi yanlış anladım: sorunun adı "şoklama" değil mi? yoksa yapılan müdahalenin adı mı "şoklama"? ...

yapılan müdahalenin adı "şoklama" teknik adı Molt test veya Malttes gibi birşey (Servis buna benzer bir ifade kullandı)

Bu tür bir sıkıntısı olanlar mutlaka servise gitmeli, sorunu servis çözmektedir

teşekkür ederim.

arkadaşlar bende su an 4x4 laureta duster var ve yakıt gösterge hatası yaşadım bu hata serviste manuel kalibrasyonla giderildi su an tekrarlamadı ama şu anda abs esp ve el freni lambası aynı anda yanıyor.

çetindevrim' Alıntı:
arkadaşlar bende su an 4x4 laureta duster var ve yakıt gösterge hatası yaşadım bu hata serviste manuel kalibrasyonla giderildi su an tekrarlamadı ama şu anda abs esp ve el freni lambası aynı anda yanıyor.

Hoşgeldiniz Çetin Bey, Yakıt gösterge sorununun hallolması güzel, diğer sıkıntının çözümü de basit, yeniden yazılım atarak bu sorun da halloluyor bilginize ;)

Benim aracımda da (2011 4*4 Laureta) yakıt göstergesi birden 2-3 diş aşağı düştü.Servise gittim.Şaşe numarasını girdiler sisteme ve parça siparişi verdiler.Gösterge ve şamandıra değişecek dediler yanlış anlamadıysam.Parça gelince haber verecekler.Başka bir arkadaşımın Duster ında da aynı sorun vardı ona da aynı şekilde parça siparişi vermişlerdi 2 hafta önce ama henüz parça gelmemiş.Bu sorun 2011 den önce üretilenlerde varmış sanırım.Bu sorunu yaşayıp da gösterge şamandıra değiştiren arkadaşlar var mı?Sorunları düzeldi mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler