Yalova'daki Trekking Alanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan shine Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,804

shine

kendini sevmek çevreni keşfedip sevmekle başlar...
Yer
türkiye
yalovada trekking yapmak için çok güzel parkurlar bulunmaktadır.ulaşımı kolay olan bu şehirdeki teşvikiye yayalasında yürüyüş şelalerin güzelliğini görme şansı veriyor.ben erikli yaylası,teşvikiye ,uludağ ve bu civardaki pek çok parkurda trekkinglere katıldım.herkese tavsiye ediyorum ;)

Etiketler
Ynt: Yalova'daki Trekking Alanları

Özellikle İzmit, Bolu ve Bursa üçgeninin arasındaki yerler, büyükşehirdekiler için tam bir kaçış olanağı sunuyor ;)

Yalova'da Çınarcık başlangıçlı çok keyifli rotalar var

Çınarcık'dan başlayarak yarım adanın güneyine Gemlik Körfezi'ne iniliyor.

Murat paşamında bahsettiği bölge trekking parkurları bakımından müthiş zengin.

Harika bir coğrafyada yaşıyoruz.

Bunu mutlaka değerlendirmemiz lazım.

Erikli yaylası favorim, kesinlikle yakın zamanda gidile ;)
Şadımancım bize rehberlik yapacaksın ama ona göre :smiley:

shine' Alıntı:
yalovada trekking yapmak için çok güzel parkurlar bulunmaktadır.ulaşımı kolay olan bu şehirdeki teşvikiye yayalasında yürüyüş şelalerin güzelliğini görme şansı veriyor.ben erikli yaylası,teşvikiye ,uludağ ve bu civardaki pek çok parkurda trekkinglere katıldım.herkese tavsiye ediyorum ;)

Çınarcık'tan daha ileride Çalderesi adında bir mekan var.
Esenköy'den giriliyor. Rota başlangıcında adını şimdi hatırlayamadığım
bir alabalık lokantası var. Zaten lokantanın bulunduğu yerde yol da bitiyor.
Ondan sonrası oldukça sert bir trekking parkurudur.
İlk yarım saatlik yürüyüşün ardından medeniyet izleri tamamen silinir ve
kendinizi Amazon ormanlarındaymış gibi hissedebilirsiniz :smiley:
Normal tempo ile 4 saat sonra harika bir şelaleye varılır.
Günlerin uzun olduğu yaz mevsiminde bu faaliyet yapılırsa ve ekibin
kondisyon durumu iyi ise bu şelaleden sonra faaliyet devam ettirilip
1,5 saat kadar sonra daha büyük bir şelaleye ulaşılır.
Aman dikkat parkur sert ve derenin debisi bazı bölümlerde oldukça fazladır.
Faaliyetin büyük bölümü yürümek değil de engel aşmak veya taştan taşa
atlamak şeklinde icra edilir. Tabi ayağınıza bir sandalet geçirip suyun içinden
ilerlemek de bir çözüm :smiley:
Ama derenin derinleştiği bazı bölümlerde dere kenarındaki kaya duvarlarını
yan geçmek gerekiyor. Diğer kısımlarda suyun içinden ilerlenecekse bile
bu bölümler düşünülerek amfibi nitelikte bir ayakkabı veya tabanı kaygan
olmayan eski bir spor ayakkabı giymek iyi olur.
Özellikle ikinci şelaleye gitmek için bir miktar kaya engeli de aşmak gerekiyor.
İkinci şelaleye gitme azminde olan arkadaşların yanlarında 20-30 metrelik
ip bulundurmaları tavsiye olunur.

Arkadaşlar sezon başlıyor ne zaman gidiyoruz Yalova'ya??

arkadaşlar sabırsızlanıyorum bu yazılanları okudukça,
çabuk nolur , yoksa gazetelerde ''tek başına treking yapan acemi kayboldu'' diye okuycaksınız haberlerimi, artık vicdan azabıyla nasıl başedersiniz bilemiyorum :smiley:

Arkadaşlar aslında bir baharı karşılama uzun yürüyüşü nisan ayı için harika olur ben Ustalara saygı açısından bekliyorum sizden böyle bir organizasyon.Aslında organizasyon yapan acentalar da var ama( ne olur alınmasınlar )sucuk partisinden öteye pek geçmiyor.Acemi çok oluyor tempo düşük oluyor.Bir sansarak kanyonu inişimiz olduki sormayın gitsin.Geçen hazirandı grup okadar yavaş ilerliyorduki biz önden gidip şelale göletlerinde yüzüyorduk.
Bu arada bu göletlerde okadar çok sülük vardıki her gölet sonrası birbirimizin üzerinden sülük ayıklamışdık.Tabi sülük olayını diğer katılımcılara abartarak anlatarak ve göstererek de ortalığı bayağı bir karıştırmışdık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR