Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.
..2 tur otobüsü de yayladaki göle geldiler.Araçla bayagı yukarıya çıktım.Baktım alt vurma riski var.
Trabzonsprolu bir arkadaş göl kenarında takımının renkleriyle bezeli bir çadır kurmuş kamp yapıyor..ohh mis gibi kamp yapılır burada..su bol..temiz hava..
Dönüşe geçiyoruz.
Gelirken gördügümüz ufak tabelada"Moryayla-Yedigöller " bayagı aşagıda..
Yol ayrımına geliyoruz.İlk çıkan vatandaşa yolu soruyorum." abi bu arabayla gitme.sıkıntı çekersin yollar kötü " dedi.Hanımın suratı degişti.Hava açık ama yavaş yavaş gün dönüyor.
İnatcılık var bende.Hiç ses çıkarmadım yayla yollarına vurdum.Tozlu,taşlı.. yokuşlu bol kıvrımlı yol..
Bir araç geliyor..durdurup ona da sordum.Tozlu yolda camı açıp bir bana bir arabaya baktı " gitme arkadaşım..ben geri döndüm arabayı mahvedersin " dedi.Hanım bu defa "gitmeyelim İsmail" demeye başladı.Yoook gidecegiz..
Mor yaylaya yukardan inerek vardık.Girişte pansiyonvari bir yer var.Aradım kimse yok.Bir araç yukardan yedigöller tarafından geliyor.41 plaka üstelik.Durdurup sordum " Hemşerim nasıl yukarıya yol". "Abi. bu arabayla gitme.rezil olursun.biz 1 km kala aracı bıraktık.yaklaşık 45-50 dk yürüdük .video ve foto çektim..istersen internetten sana gönderirirm "
Cık cık cık..Yola devam..Yol gittikçe yokuş artıyor.resmen keçiyolu.İri taşlar var renonun altını vurmamak için cambazlık yapıp bir saga bir sola.gidiyorum..hele ki önden çekiş yokuş yukarı iyice patinaja düşüyor.
1 km kadar gittik.Araba bagajı dolu oldugu için araç iyice yere yakın.Hanımı indirdim..yürümesi için

Bir klube-çadır var ilerde.Çoban kulubesi..Isuzu pikap geldi son olarak."Nasıl yedigöllere buradan yol abi" .Toz içinde camı açıp bana baktılar bezgin bir ifadeyle.."Bu araçla mı gideceksin arkadaşım" "hem akşam olmak üzere.hem bu araç kesin altını vurur yolda kalırsın..gitme bence" ...........
Buraya kadar yol gelmişim..zirveye varmadan geri gitmemmmmm.
Yol son yagan yagmurlarda oluşan selden ikiye ayrılmış bazı yerde.Teker askıda kalıyor.ya altı vuracaksın.yada arazi aracı modunda 4 *4 modunda gideceksin.Yada benim gibi tırmalayıp elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaksın.Yoksa burada yalnızbaşına araçla gece kalacaksın.Kayalık bir yerde bagajda ne varsa kayalar arasına boşalttım.Araçta sadece ben varım.Hanım yürüyor.Patinaj yapa yapa kaya kaya gitmeye çalışıyorum.Hiç sevemedigim reno clio gözüme şirin gözüktü bu defa. ;D ;D
Yol bitmiyor..Devamlı v şeklinde yukarıya çıkıyoruz.2-3 defa geri geri gitmeye çalışıp kaptırıp çıkmayı denedim.Iııh olmuyor.
Hanımla beraber patinaja kaldıgım yere ellerimizle topladıgımız taşlardan döşediik..Son defa vurdum... oleyy çıktım..Battı balık yan gider hesabı "hanım gel bin ne olacaksa olsun..ister altı vursun motor karteri delinsin..isterse kayıp yan yatsın.bin"
olmazı başardı araç.Zirveye dogru hem ıslak hem çamur dik rampada araç inanılmaz sesler çıkartarak hararet olması gereken çizgide devamlı fan çalışıyor.........offf..zirvedeyiz..önümüzde müthiş bir manzara....başardık....
hemen sandalyelerimizi çıkardık..oturup meyvelerimizden son kalan parçaları yıkadık.yedigöllere bakarak yedik..o da ne..agırlık olmasın diye fotograf makinalarım ve çantam da kayaların arasında geride bıraktım..Eldeki basit makina ile idare edecegiz artık..
Zirvede sadece ikimiz,arabamız ve dogal olan yedigöller ve bol bol yırtıcı kuş sesleri...çook güzel..çıglık atıyoruz..duyan yok..