Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,494
Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

Teşekkür ederim Cavit bey...

yemek hepimizin işine yarıyor.. :D aç kalınca inanın ekmek peynir-kavun en iyi yemek gibi gidiyor.. ;D ;D ;D

Etiketler

Burada karar aşamasındayız..İlk önce ya ovit geçidine gidip dönüşte Mor yayla,Yedigöllere gidecegiz yada tersi önce mor yaylaya dönüşte ovit..

Önce uzaktakine gidelim diyorum...Keşke son fikrimizi yerine getirseymişiz. ??? ??? ??? ??? ??? ???

Ovit dagında heryerde arıclık ve hayvancılık var.Yaylalarda bol miktar yayla evleri yapılmış..Hatta dere yataklarında bile barakalar var.Mazallah yagışta nice olur halleri..

Ekşioglu yaylasındayız..Sanırım yayla şenlikleri yakın ki..hazırlık yapılmış.Konteynır v.s hazır.Muhteşem büyük bir bina orta yerde duruyor..Hemen herkes yayla evlerinin girişine adını soyadını yazmış.Tabii bütün soyadları "ekşioglu"

Yol çalışması burada da var.Küçük bir şelalede Bayburttan aldıgımız meyveyi yıkadık..Havada acaip bir şekilde sis var..Çekecegim foto ve videoyu etkiliyor.Isı 18 derece..Yalovaya fabrikaya tlf ediyorum.sıcaklık 35-36 derece diyorlar..yanıyorlarmış.."Yananı Allah görür" ;D ;D

Ovit geçidi 2640 rakımlı..Muhteşem bir manzara..buzullarla oluşmuş göl hemen yukarda.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030551w.jpg

P1030542.JPG

P1030538d.jpg

P1030536.JPG

DSC_3236.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_3229.jpg

DSC_3225.jpg

DSC_3217.jpg

DSC_3214.jpg

..2 tur otobüsü de yayladaki göle geldiler.Araçla bayagı yukarıya çıktım.Baktım alt vurma riski var.
Trabzonsprolu bir arkadaş göl kenarında takımının renkleriyle bezeli bir çadır kurmuş kamp yapıyor..ohh mis gibi kamp yapılır burada..su bol..temiz hava..
Dönüşe geçiyoruz.
Gelirken gördügümüz ufak tabelada"Moryayla-Yedigöller " bayagı aşagıda..
Yol ayrımına geliyoruz.İlk çıkan vatandaşa yolu soruyorum." abi bu arabayla gitme.sıkıntı çekersin yollar kötü " dedi.Hanımın suratı degişti.Hava açık ama yavaş yavaş gün dönüyor.
İnatcılık var bende.Hiç ses çıkarmadım yayla yollarına vurdum.Tozlu,taşlı.. yokuşlu bol kıvrımlı yol..
Bir araç geliyor..durdurup ona da sordum.Tozlu yolda camı açıp bir bana bir arabaya baktı " gitme arkadaşım..ben geri döndüm arabayı mahvedersin " dedi.Hanım bu defa "gitmeyelim İsmail" demeye başladı.Yoook gidecegiz..
Mor yaylaya yukardan inerek vardık.Girişte pansiyonvari bir yer var.Aradım kimse yok.Bir araç yukardan yedigöller tarafından geliyor.41 plaka üstelik.Durdurup sordum " Hemşerim nasıl yukarıya yol". "Abi. bu arabayla gitme.rezil olursun.biz 1 km kala aracı bıraktık.yaklaşık 45-50 dk yürüdük .video ve foto çektim..istersen internetten sana gönderirirm "

Cık cık cık..Yola devam..Yol gittikçe yokuş artıyor.resmen keçiyolu.İri taşlar var renonun altını vurmamak için cambazlık yapıp bir saga bir sola.gidiyorum..hele ki önden çekiş yokuş yukarı iyice patinaja düşüyor.
1 km kadar gittik.Araba bagajı dolu oldugu için araç iyice yere yakın.Hanımı indirdim..yürümesi için :D :D :D
Bir klube-çadır var ilerde.Çoban kulubesi..Isuzu pikap geldi son olarak."Nasıl yedigöllere buradan yol abi" .Toz içinde camı açıp bana baktılar bezgin bir ifadeyle.."Bu araçla mı gideceksin arkadaşım" "hem akşam olmak üzere.hem bu araç kesin altını vurur yolda kalırsın..gitme bence" ...........

Buraya kadar yol gelmişim..zirveye varmadan geri gitmemmmmm.

Yol son yagan yagmurlarda oluşan selden ikiye ayrılmış bazı yerde.Teker askıda kalıyor.ya altı vuracaksın.yada arazi aracı modunda 4 *4 modunda gideceksin.Yada benim gibi tırmalayıp elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaksın.Yoksa burada yalnızbaşına araçla gece kalacaksın.Kayalık bir yerde bagajda ne varsa kayalar arasına boşalttım.Araçta sadece ben varım.Hanım yürüyor.Patinaj yapa yapa kaya kaya gitmeye çalışıyorum.Hiç sevemedigim reno clio gözüme şirin gözüktü bu defa. ;D ;D
Yol bitmiyor..Devamlı v şeklinde yukarıya çıkıyoruz.2-3 defa geri geri gitmeye çalışıp kaptırıp çıkmayı denedim.Iııh olmuyor.
Hanımla beraber patinaja kaldıgım yere ellerimizle topladıgımız taşlardan döşediik..Son defa vurdum... oleyy çıktım..Battı balık yan gider hesabı "hanım gel bin ne olacaksa olsun..ister altı vursun motor karteri delinsin..isterse kayıp yan yatsın.bin"

olmazı başardı araç.Zirveye dogru hem ıslak hem çamur dik rampada araç inanılmaz sesler çıkartarak hararet olması gereken çizgide devamlı fan çalışıyor.........offf..zirvedeyiz..önümüzde müthiş bir manzara....başardık....

hemen sandalyelerimizi çıkardık..oturup meyvelerimizden son kalan parçaları yıkadık.yedigöllere bakarak yedik..o da ne..agırlık olmasın diye fotograf makinalarım ve çantam da kayaların arasında geride bıraktım..Eldeki basit makina ile idare edecegiz artık.. :D :D :D

Zirvede sadece ikimiz,arabamız ve dogal olan yedigöller ve bol bol yırtıcı kuş sesleri...çook güzel..çıglık atıyoruz..duyan yok..

..Yedigim meyvenin bence en güzeli burada tadını aldım .. ;D ;D

"BURAYI ÇOK BEGENDİK "

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

P1030582.JPG

P1030587.JPG

P1030585.JPG

P1030578.JPG

DSC_3250.jpg

..

Gel de arama Toyotayı burada.. :D

gel de arama arazi aracını burada... ;D "Ah benim akılsız oglum..neden düşünmedin " derdi rahmetli babam..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_3251.jpg

DSC_3253.jpg

DSC_3256.jpg

P1030554.JPG

P1030559.JPG

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030560.JPG

P1030564.JPG

P1030567.JPG

P1030576.JPG

P1030578.JPG

gittigimiz yolun aynısı DACİA DUSTER ci arkadaşın çekim yaptıgı yolun tıpatıp aynısı idi.Örnek olması açısından linki veriyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=6OUQWwys7LY&feature=player_embedded

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Hava karardıgı için yavaş yavaş..inişe geçtik.
Önce bıraktıgımız yerde bagajdaki bütün malzemeleri bıraktıgımız yerden alıp bagaja koyup bir güzel farları akan sularla temizledim.Arabanın her yeri toz topraktı.İnişte farlara çok ihtiyacımız olacaktı.
Önce moryaylaya indik.Sonra oradan sol taraftan kestirme ama yine sıkıntılı olan yoldan ispire dogru yola çıktık.Aynı rezil yol burada da vardı..Çoruh vadisine dogru iniyoruz..yol bitmek bilmiyor.Fren yapmaktan balatalardan koku geliyor..

Çoruh vadisinde baraj inşaatı vardı."SOYAK İNŞAAT" yapıyor sanırım.Dev gibi kamyonlar kayaları delen makinaların çıkarttıgı molozları taşıyor yollarda hiç durmadan hızla gidiyorlar..

Tüneller,viyadükler...gürül gürül akan haşin çoruh..akşamın karanlıgında farlarımızla aydınlanıyor arkadaşlık ediyordu.Dev ,yüksek daglar -aynı alp dagları gibi- arasından yavaş yavaş ürpererek geçiyoruz.Daha ışıklandırması bile yapılmamış ham tünellerden geçiyoruz..Saat 21.45 gibi ispire girdik.
Belediyenin yakındaki bir otele kapagı attık.Deprem bölgesi oldugu için duvarlarda ince çatlaklar vardı.
Hemende külçe gibi yattım..EN RAHAT DELİKSİZ UYKUMDU TATİL BOYUNCA BU UYKU..

Rize yedigöller-1 (4).jpg

Rize yedigöller-1 (3).jpg

Rize yedigöller-1 (2).jpg

Rize yedigöller-1 (1).jpg

abi harika bi gezi benimde herzaman hayalini kurdugum bi gezi rotası mükemmel harkulade türkiyem baska işte hayran olmamak imkansız tesekkür ederiz bu güzel kareler için ama yalnız bu gezide toyota olmalıydı ;D
saygılarla ismail agabey... :smiley:

Teşekkürler Fatihcigim..

inşallah birgün gönlüne göre gezersin oraları..Yalnız benim gibi Clio HB ile gitme... ;D

yada yollar düzeltilirse ..şansına artık.. ;D ;D

Teşekkürler Hamdicigim..

Tam senin suzuki ile gezilecek yerler yaylalar göller,şelaleler..

İsmailcim buraya kadar yazdıklarını bir solukta okudum,fotolar ve anlatımı mükemmel. paylaşım için teşekkürler ;) toyota ile çıkmamana şaşırdım doğrusu ama mutlaka makul bir nedeni vardır.görüşmek üzere...

Canım Haldun abicigim...

Toyota ile gitmeme nedenim "tamamen duygusal " nedenle idi.. :D :D :D :D

İlerde açıklayacagım zaten 1000 tl gibi bu araçla bile mazot yaktım.Kilometre 4500 e dayandı... ;D ;D

sn.müdür gercekten iyi bir gezi ve fotoğraflar olmuş.elinize sağlık.

freegraf' Alıntı:
sn.müdür gercekten iyi bir gezi ve fotoğraflar olmuş.elinize sağlık.

Teşekkürler Memed kardeşim...

akşamları devam edecek.Bilgiler fotolar kişisel bilgisayarımda...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,094
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR