Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voxipera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,378

voxipera

Kamp I
Herkese selamlar. 29-30 Ağustos' ta başlangıç eğitimi verilecek. 5-6 Eylül'de Denizli' de devam edilecek. Abant'ta çadır kuracağız.
ilgilenenleriniz olursa Melisa'nın mailini verebilirim...
Görüşmek üzere...

http://www.ucuskulubu.com/tr/

Etiketler
Ynt: Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi

Evet arkadaşlar bendende bir haber ;) işte geliyor sıkı durun ;D
Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyipte zamanı olmayan arkadaşlar (benim gibi), 19-25 Eylül yani bayram haftası Ikarus firması tarafından düzenlenen bir haftalık bir eğitim programı var. Eğitim, Denizli ve sonrasında Fethiye de tamamlanıyor. P1, P2 ve P2 İrtifa uçuşu eğitimini tamamlayıp yavru kartal olarak geri dönüyoz ;D . Bende rezervasyonumu yaptırdım ve gün saymaya başladım avkedesley çok heycanlıyım çooook ;D

http://www.ikarus.com.tr/

yamaçparaşütüne başlayanları görmek beni sevindiriyor kazasız bol termikli uçuşlar herkese :D

Forumda yamaç paraşütü hakkında çoğu konuya baktım bu aralar haraketli konu olmadığını gördüm.. Yamaç paraşütü eğitimi hakkında güncel bilgi verebilicek kimse varmı. İşim gereği sadece hafta sonları bu eğitimi alabilirim. aldığım bilgilere göre hafta sonu eğitim veren gruplarda varmış ama güncel değil. İstanbul veya yakın illerde Yakın zamanda eğitim verecek gruplar varmı.
Paylaşımlarınıza teşekkürler. saygılar.

ben Bursa'da ikamet ediyorum. Her haftasonu bir günümü ayırabilecek durumdayım. Şu anda eğitim almak istesem, programlar ve zamanlamalar hakkında bilgi alabilir miyim? Bursa'daki kulüplerin web-sitelerini karıştırdım ancak tatmin edici bilgi bulamadım.

Öncelikle bütün forum üyelerimizin bayramını kutlamak istiyorum,sonrasında Mehmet Beyin sorusunu cevaplandıracağım.Ekibimizin adı Berussa Sportif Havacılık Kulübüdür.(http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=43719552308 ) Faaliyet alanlarımız sadece Yamaçparaşütü ile sınırlı kalmayıp Balon hariç diğer bütün havacılık aktivitelerini(serbest paraşüt,planör,yelkenkanat,microlight,paramotor ve modelucak vs vs) yapmakta olan kulüp üyelerimiz de bulunmaktadır.Bayramdan sonra resmi makamlara tüzel kişilik kazanmak için yapmış olduğumuz başvurular neticelenecek ve bizde resmi tüzel bir kişilik kazanıp resmi bir kulüp olacağız.Yukarıda yazdığım gibi diğer havacılık faaliyetlerinide yapıyoruz ama yamaçparaşütü ağırlıktadır.Şu an yamaçparaşütü eğitimini tamamlamak üzere olan 18 öğrencimiz var,hatta bunlardan 6 tanesinin eğitimleri bitti ve halihazır da uçmaya başladılar.Diğer öğrenci pilotlarımız da kısa bir süre sonra eğitimlerini tamamlamış olacaklar ve yüksek irtifa uçmaya başlayacaklar.Eğitimlerimiz genelde hafta sonları yapılıyor ama vakti müsait olan varsa hafta içini de kapsayan paket program da düzenleyebiliyoruz.Kulübümüzde yamaçparaşütü eğitimleri benim tarafımdan veriliyor.Eğitim uçuşlarımız teorik eğitimi takip eder ve Bursa sınırları içerisindeki değişik irtifalardaki tepelerden minimum 25 eğitim uçuşunu kapsar.Bu 25 uçuşun sonunda öğrencimle birlikte havalanıp havada yan yana uçarak 1 sorti yüksek irtifa uçuşunun sonudan başlangıç eğitimini bitirriz.Bununla ilgili bir kaç örnek videomuz facebook sayfamızda mevcuttur. Eğer öğrencimiz bu sporu devam ettirmek isterse kendi malzmesini satın alıp bizimle birlikte uçuşlara katılarak kendini geliştirmektedir.Malzeme satın alması konusunda da kendisine yardımcı olmaktayız.Ayrıca bu eğitim uçuşlarına 1 adet de tandem uçuşu( 2 kişilik yamaçparaşütü) dahildir.Yine yüksek irtifa uçuşuna çıkmadan önce öğrencimizi tandemle uçurarak havada kanadın kontrollerini kendisine verir,verdiği komutlar karşısında kanadın tepkilerini anlamasını sağlarız,aynı zmanda da bu uçuşu video kaydına alır ve kendisine uçuşutan çekilmiş görüntüleri hediye ederiz.Örnek videonun linki aşağıdadır.Ayrıca da web sitemiz yakında faaliyete girecektir...İyi bayramlar

http://www.vimeo.com/7823722

DSC08269.jpg

DSC08706.jpg

DSC08697.jpg

Bayramdan sonraki hafta sonu gecen dönemin öğrencileri son irtifa uçuşlarını yaparak mezun olacaklar.Yapılan başvurulara göre yeni dönemi başlatacağım.Şu an için 4 kişilik bir gurup eğitime başlamak için başvuru yaptı.Düşünürseniz sizi de bu guruba alabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR