Yamaç Paraşütü’nün Kraliçesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,862

penguen

Zirve
2925506.jpg

Türk Hava Kurumu (THK) sporcusu Funda Cici, Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak, Türk havacılık tarihinde bir ilki başardı.

Litvanya’da düzenlenen ve 69 sporcunun katıldığı şampiyonada, yaptığı 12 atlayışın ardından altın madalyaya uzanan Funda Cici, 20 yaşında havacılığa olan tutkusu nedeniyle yamaç paraşütü yapmaya başladığını söyledi. 7 yıldır THK’da öğretmen pilot olarak görev yapan Cici, yarışmada 14 ülkeden çeşitli sporcularla, eksi 18 dereceye kadar düşen ağır hava şartlarında zorlu bir mücadeleye girdiğini anlattı. Cici, "Başka bir ülkenin topraklarında altın madalya kazanarak, Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşı’nı dinletmek çok farklı bir duyguydu" dedi.

Etiketler
Ynt: Yamaç Paraşütü’nün Kraliçesi

Tebriklerrrrrrrr.

Altın madalya ha .?? Yamaç Paraşütü sporunda hem de bayan sporcu .

Öz Murat

:smiley: Evet hocam altın madalya Fulya Cici hocamı ve eşi Hakan Cici hocayı tebrik ediyorum.Görüldüğü üzere artık bayanlarda havacılıkta fırtınalar estiriyor.Bir kez daha tebrik ediyorum

Süper birşey. Tabi bunu ana haber bültenlerinde falan duyamıyacağımız için gezenbilir'e ve başlığın sahibine de teşekkürler.

Harika, gerçekten gurur verici bir olay.
Ama televizyon kanallarında böylesi göğüs kabartıcı olayları izleyememek ne kadar vahim.
Bize ait olan sevinçlerden ne kadar uzak ve habersiz kalıyoruz.

Sayın Fulya Hanımı defalarca kutluyorum. İnşallah daha nice başarılara imza atacak.

seyyahasan' Alıntı:
Harika, gerçekten gurur verici bir olay.
Ama televizyon kanallarında böylesi göğüs kabartıcı olayları izleyememek ne kadar vahim.
Bize ait olan sevinçlerden ne kadar uzak ve habersiz kalıyoruz.

Sayın Fulya Hanımı defalarca kutluyorum. İnşallah daha nice başarılara imza atacak.

Televizyon kanalları özene bezene magazin ağırlıklı ana haber bültenleri hazırlıyorlar bizim için... Gene de yaranamıyorlar :smiley:
Fulya Hanım altın madalya almış, göğsümüzü kabartmış...
Bu ne kadar önemsiz ve sıradan bir haber!
Sen de kalkmış sitem ediyorsun. Hiç olmadı. Hiç... ;)

Aslında her şey çok güzel başlamıştı, Cumhuriyetimizin kurucuları her alanda devrimler yapıp,tüm dünyayı hayretler içinde bırakıyorlardı. Kurtuluş savaşı bu nedenle sadece cephede kazanılan bir savaş olarak değil top yekün tüm alanlarda verilen bir mücadele olarak dünya tarihinde yerini almıştı.
Bu mücadelede öne çıkan isimlerden birisi de tabii ki Sabiha Gökçen'di.Cumhuriyet tarihinin ilk kadın savaş pilotu ülkemizde ve dünyada tüm hemcinslerine örnek oluşturdu.
Sonra ne mi oldu?yapılan devrimler için harcanan çabalar unutuldu,akıtılan kanlar yerde kurudu ve ülkemiz kadını savaşarak kazandıklarını elleriyle teslim etmeye başladı.Eğitim alanındaki yetersizlikler başarısızlığa, başarısızlık ise ülkenin önündeki cehalet sorununun büyümesine neden oldu.Hala da büyüyen bir sorun olarak karşımızda duruyor.
Ve biz bugün altın madalyalı dünya şampiyonumuzla gurur duyuyoruz.Kendisini ne kadar kutlasak azdır.Çünkü o bir çok hemcinsinin (hatta karşıt cinsinin ) aksine çalışıp-çabalamış,haklı bir başarıya sahip olmuş,bizim de göğsümüzü gururla kabartmıştır.Tıpkı Sabiha Gökçen gibi...
TEŞEKKÜRLER FULYA CİCİ,HEM ÇALIŞIP KAZANDIKLARIN İÇİN, HEM DE GERİDEN GELENLERE ÖRNEK OLUP ONLARI EĞİTTİĞİN İÇİN. Seni yetiştiren öğretmenlere de TEŞEKKÜRLER...
NOT:TOPİĞİ AZ ÖNCE OKUDUM, YAZI YAZILDIĞI TARİHTE SİTEYE ÜYE DEĞİLDİM. BU NEDENLE GECİKMİŞ BİR YAZI GİBİ GÖZÜKSE DE DÜŞÜNCELERİMİ BELİRTMEK İSTEDİM...

Öncelikle geç de olsa Funda hanımı bu büyük başarısından dolayı tebrik ederim, nicelerine örnek olması dileğiyle...

Haşmet bey çok güzel söylediniz; önümüzdeki engellerin hiçbiri karşımıza tesadüfen çıkmadı, hepsi planlı bir yıkımın parçası ve maalesef gelmiş geçmiş tüm yöneticilerimiz kendi çıkarları için bu yıkımlara müsade etmiştir...

Buna en iyi örneklerden biri de ilk Türk otomobili Devrim'dir,

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,2472.0.html

funda hanımı tebrik ederim sanalpilot ypforum'danda hatırlarsın bayanların yamaç paraşütü yapması üzerine çok konuşulur.inşallah tvde biyerlerde çıkarda aileler bayanların bu sporu yapmasında köstek olmaktan vazgeçer.

Sedat bey o kadar çok örnek var ki!!! hangi birini söylesek, kaçan balık büyük olurmuş ama bu sefer kaçırdığımız geleceğimiz,belki de özgürlüğümüz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
lycianwayturkey

Çevrimiçi üyeler