Yamaha Xt 125 Vs. Honda Xl200

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aquarius Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,599
A

Aquarius

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ;
Alacağım bu motor ilk motosikletim olacak . Bu iki motor arasında kaldımçok araştırdım ikisinin de kendine göre güzel özellikleri var. Birinin supermoto diğerinin ise enduro olması dışında teknik açıdan farklarını bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Yamaha Xt 125 Vs. Honda Xl200

Selam ,
Niçin sadece bu iki makine ?
İkisininde dinamikleri farklı , ayrıca yamahanın o modelde 21-18 tekerleride var yani enduro yapabilirsin ?
Makinenle ne yapacaksın dostum ? Uzun yol ? Enduro ? Şehir içi ? Yada bir geçiş makinesimi ?

Asfaltta , dağda kullanabileceğim ve uzun yol yapabileceğim bir motor olması öncelikli

Bütçe sıkıntısı yoksa cevabım şudur : Honda,hayat onda... ;D

Honda 'nın kalitesi tartışılmaz ancak , bu makinelerin devri geçti ( hala endurolarda xl185leri görebilirsiniz )
Bütçeyi gevşetebilirseniz , Terra tadına doyulmaz makinedir , 125 cc su soğutmalı eğlenceli ruhlu.. Derbi İtalyan malıdır , bu modelde piaggio blok vardır..

Birde Hyosung rt 125 vardır , her insanın garajında olması gerektiğini düşündüğüm makine yine 125 cc hava soğutmalı oldukça başarılı zevkli makinedir bu arkadaşta..

Not : dillendirdiğiniz 2 makineden hangisini seçerdim , Sadece gücünü düşünür Hondayı seçerdim , sadece seçenekleri çoğaltmak istedim..
Sağlıcakla

derbi-terra-adventure.jpg

karionyel7zx.jpg

her ikisini de bizzat kullanmis biri olarak XL200 derim. XT125 (125cc) bir sure sonra yetmiyor ve biraz fazla mobylette gibi kaliyor (boy ve ebat olarak). her ikisi de cok dayanikli motorlar ama eger arkasina esyani yukleyip enduro+gezi amacli kullanacaksaniz kesinlikle XL200 derim. 10bin tl civarina cikabilirseniz CRF250L derim ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri