Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,210
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

Cocuklar sıkılmıcak hatta en keyif alacak onlarda olabilirler. Peki eşlerimiz onlarında sıkılmamalarını sağlamamız lazım eğer onlara keyif aldıramazsak bu geziden sonra ızdırap olurlar gibi bir his var içimde, bide kendi keyfimizi de düşünmemiz lazım. Erkek olmakda zor iş arkadaş herşeyi biz düşünüyoruz ;D

Etiketler
Bu ekibe mi rota hazırlıyacağım hadi canım sizde. Tarih yazar geçerim haberiniz olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Tam düşündüğümüz rota. Fotoğraflar ve anlatım süper. Okumanızı tavsiye ederim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8160

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sevgili Dostlar,
Benim eşim eski Unocup ve şirket içi eğlence amaçlı yapılan gokart yarışlarına katılan biri...
O yüzden araba kullanmak ve doğa ile iç içe olmak bizi bozmayacaktır... Zaten bu tarafına güvenerek, benim korkularımı da yenmek adına bu uzun yola çıkıyoruz....
Sadece yemek ve diğer aktiviteler konusunda mutlaka destek olmam lazım kendisine, zira ben acıkınca biraz huysuz olurum

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Katılacaklar için değerli dostum Dr.Bülent Hakan Altuncu'nun fotoğraflarıyla ara ara göz banyosu çekeyim ki heyecan artsın

ben cocuklarda kaldim. Levent Abinin bahsettigi maskotumuz. Oglum ve kuzeni (Derya`nin kizi) ve kamp ortamindaki dogal halleri...

MASALLAH...

Maaşallah çok tatlılar,doğayla iç içe büyüyen çocuklar sağlıklı ve mutlu oluyor

Çok kısa yine genel hatları ile bahsedilmesi gereken daha doğrusu altı çizilmesi gereken konular var kendimce.

- baktık olmuyor döneriz.
Dönemezsiniz battıysak sabahlarız, araç bozulduysa yapılır. Hastaysanız DR umuz var. Tek istisna anlaşamamız durumudur saygı duyarım. Bu da uygun bir mekanda olur 2000 metredeki yaylada yollar ayrılmaz. Birbirmize biraz daha katlanır merkezi bir yaylada yollarımız bir sonraki kavşağa kadar ayrılır.

- hesap kitap işleri
Herkes aile sahibi. Kendi harcamalarımızdan mesul olacak kadar da yetişkiniz. Siz kuzu çeviriken biz makarna yiyorsak karışmam ta ki düzeni/ortamı etkilemiyorsa AMA yaylada öğlen siz kuymak yerken biz patlıcan şiş yemek istersek buna da karışılmaz

- kalıcı hastalık durumu
Diabet veya astım vs gibi durumlar için hazır olunmalı. İlaç vs ihtiyaçlarınızı mutlaka kontrol edin. Son kez Kadırga dan yola çıkmadan kontrolü yapılmalı. Arı sokması vs dahil.

- Yeme İçme
Bu tehlikeli bir başlık. Ancak paylaşılan ortamlarda bu da paylaşılır olabildiğince. En azından ateşi paylaşacağız. Yemek yeme önceliği bizim için önce çoçuklardadır. Siz uymayabilirsiniz bizce sorun yok. Burada herkes kendi yemeğinden sorumludur da diyemeyiz. En güzeli akşam ilk yanan ateşte belli olur.

- Tafa çok önemli birşey hatırlatı bana. Biz plan yapıyoruz ama eşlerimiz de var bizim için tek ve en önemli ölçü birimi işlerimizin olabildiğince 'es imle benim' aramda paylaşılmasıdır. O nun içinde tatil sonuçta.

- Henüz pek bahsi geçmemiş olmasına rağmen ÇÖP çok hassas bir konudur. Askerliğini yapanlar çöp disiplinini bilirler gerisi teferruat

-Yakıt konusu sorun olmayacak gibi gözüküyor. Merkezi yaylalarda istasyonlar mevcut. LPG sınırlı ancak benzin/mazot sorunu yok.

- çoçuklarımız konusunda herkes rahat olsun bizden önce kaynaşırlar emin olun. Ve bizimkiler limitlerini bilirler (bizim limitlerimizi) dağ başında çoçukla uğraşmak gibi bir sorun olmayacağını tahmin ediyorum.

Aklınızdakileri lütfen sizlerde paylaşın. Ve illa ki gezi öncesi bir buluşmaya çalışın

@Burak Bey şu an -29 ve inanın gözüm kar doğa görmüyor

@Alkım bey sizi genel kadroya değilde yancı olarak planlamamda sorun olur mu?

@ Murat Bey sizi de gezinin belirli bir kısmında rehber ve gezinin tümünde DR umuz olarak düşünebilir miyim?

Artık daha fazla detay gerektiğini kendi adıma gerekli görmüyorum en azından yukarıdakiler gibi.

Rota belli, katılacaklar belli, tarih belli, yol ve mevsim şartları belli. Sadece hazırlık kısmı kaldı.

Onun için haftasonuna kadar müsade istiyorum tekrar genel toparlama için.

Ancak sadece hazırlık kısmı ile ilgili.

@Burak bey

Telsiziniz çalışıyorsa bir sorun olacağını sanmıyorum. Fakat Derya benden daha bilgili sonuçta lisansı var

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Emre Bey, herzamanki gibi döktürmüşsünüz pek de doğru konulara değinmişsinizdir, ben yine de en azından forum ortamından aldığım enerjiden anlaşmama gibi bir sıkıntı olacağını sanmam, en azından herkesin karşılıklı saygı çerçevesinde hareket edeceğine inancım tam, onun haricinde gördüğüm kadarıyla gelebilirsem grubun tek bekarı olacağım zaten bize böyle bir ortamda yancılık en uygun pozisyon olur mutlu mesut takılırım

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz dah aönceki arkadaş gezilerimizde, bu derece planlı ve organize olmayan gezilerimizde uyguladığımız bir yöntemimiz vardı, bu gezide çalışır mı çalışmaz mı bilemiyorum bu tamamen insanların uyumuna, bakış açısına ve yaklaşımına bağlı...
Genel itibari ile problem olmayacağını düşünüyorum ve sizler ile paylaşmak isterim.
Uygulamanın adı havuz hesabı idi..
Yola çıkmadan önce bir kasa belirlenir...
Kasa bütün gıda alışverişlerinden ve oratk yapılan tüm harcamaları taki eder.
Gezi öncesi ortaklaşa belirlenecek bir kafa başı bedel üzeriden herkes kasaya belli ölçüde parayı teslim eder, ta ki para bitene kadar kasa tüm harcamaları ortak hesaptan yapar...
Bundaki amaç yapılacak bütün harcamalara yemek konusunda özellikle beraberce karar vermek...
Ben şahsım adıma kendim kuzu çevirirken yan tarafımda yol arkadaşımın peynir ekmek yemesini istemem, ya bende oturur peynir ekmek yerim, ya da yol arkadaşımı çeker kuzudan yediririm
Biz bu metodu çokk kereler başarı ile uyguladık, tabii ekip bir birini uzun zamandır tanıyanlardı...
Bilemiyorum bizim içinde bu geçerli olabilir mi?
Şantiyecilik alışkanlığı olsa gerek, ben önüme ne konursa yer tüketir ve hızlıca sofradan kalkar oratlığı toplarım... Ama çocuklar için en azından kendi oğlum için bunun böyle olamayacağını biliyorum. Tüm takımdaki çocuklar için ayrı bir yaklaşımda bulunmak, belki sadece çc-ocuklara özel bir uygulama düşünmek olabilir, sonuçta onlar çocuklarımız ve mutlu olmaları benim en büyük mutluluğum olur...

Murat Bey, bize özellikle doğal ortamda başımıza gelebilecek muhtemel sıkıntıları göz önünde bulundururak bir ilaç, korunma listesi verebilirse memnun olurum...

Soğukta gördüğüm en düşük derece Kuzey Sibirya Surgut bölgesi gündüz -45 idi... Sıcakta ise, nem oranını bilememekle beraber +45 in üzerini Özbekistan çöllerinde gördüm

telsiz konusuna hala bakamadım, aracın hiç yoktan elektrik sisteminde bir sıkıntı başgösterdi, şimdilerde onu halletmem lazım, akü ışığı kendi kendine yanıp sönüyor, şarj dinomosu ölçüldü sağlam, akü ölçüldü normal gözüküyor, ama neden olduğunu şimdilik ben çözemedim... Muhtemelen sağına soluna bir kaç yüz lira sıkışmıştır, çıkarınca hiç bir şeyciği kalmayacak...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

rutin kullandığımız ilaçlar dışında,herhangi bir yaralanma ihtimaline karşı,alkol-batikon-sargı bezi-spanç bulundurmak lazım,arı-akrep-yılan sokmasına karşı turnike,adrenalin-avil dekort bulundururuz,böcek ısırmasına bağlı cilt kaşıntıları için fenistil jel,mide yanmaları için talcid ve lansor, ağrılar için ağrı kesiciler yeterli olur diye düşünüyorum,çocuklar için antibiyotik ve ateş düşürücü yedekte bulundurmak lazım ,buralarda sinek pek azdır ,ama yinede sinkov alınabilir

Kardeşim cok kısa olmuş buraya gelme tarihinin önceden belli olma şansı varsa senin geleceğin tarihe bir buluşma ayarlayalım. Kimseyi yormıcak üzmicek ortak bir nokta belirler orada toplanırız.

Şubat 15-16 daki gezenbilir kış kampına katılma durumlarınız nelerdir acaba sizlerin orda olma durumuna göre o kampa bende katılmayı düşünüyorum çünkü

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz uzakta olduğumuz için tanışmaya katılamayacağız,Trabzon'da görüşmek üzere
Sevgiler