Yardım Aklım Karışık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Billyboy35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,160

Billyboy35

Kamp I
Yer
Almanya
Merhaba arkadaşlar ya artık tamamıyla kafam karıştı .. Disco.Td5 seri 2 denilen bir araç buldum tam alaçaktım bir arkadaşım çıka geldi benim miğdemi bulandırdı .. Bu araçların servisi çok sevdiğini ve hep sorun çıkardığını söyledi . Yok boruları patlayıp duruyormuş yok periodik bakımları çok sıkmış ve çok pahalıymış ve saĞLAM BİR ARAÇ DEĞİLMİŞ bunları duyunca saten karışık olanaklım tamamen karıştı ve öyle kalıverdim ! Neticede ben bu aracı ailemle beraber binip Uzun yol yapıp görmediğim yerleri görmeye gitmek için alaçaktım yani yol bozuk ot bozuk demeden dereden çamurda kalçam korkusu olmadan gezmek istiyom,hard bir off road yapaçağımda yok ( keşke olsa da ) Ben işden eve gide bileceyim asfaltada beni yormayan konforlu ama yol bozulduğunda da vbeni alatmayan dayanıklı sık bozulmayan dizel olması 1,tercihi bir 4*4 bakıyordum .Americanlara bile dönmeye başladım Explover gibi onlarada güvenemedim yani kısacası tıkandım bana fikri olan tavsiyesi olan varsa çok sevinirim...

Etiketler
Ynt: Yardım Aklım Karışık

Selamlar
açık konuşmak gerekir ise, bir Land Rover araç için "servisi unutan" diyemem "kendi adıma".. Ama, bizler arazide araçlarımızı kullanıyoruz ve arazi şartları bir araç için çok da kolay değildir. Belki dostlarım kızacak ama Land Rover'i Land Rover yapan sağlamlığı değil nedenini anlayamadığımız bir şekilde "sevgimiz" olması. Defender kullanıyorum, daha once Disco I kullanıyor idim ve hiçbir araç bu kadar ailemizin bir parçası olmamış idi.. Ama servis'in de müşterisi olduk..

Şaka bir yana, Disco II için "çürük araç" demek bence doğru bir yaklaşım olmayacaktır.. Ama araziye girerseniz , servise uğrama sıklığınız kesinlikle artar. Tozlu/Topraklı yollar derseniz, bence Disco II için asfalttan çok farkı olmayacaktır.

Parçası ucuz değildir, ama bildiğim kadarı ile o sınıftaki hiçbir aracın ucuz değil ki..

Sanırım, konforu için kimse bir negatif cümle kuramayacaktır, mubarek cidden çok rahat ve konforludur , hele uzun yolda

Sonuç: "bence" Land Rover Dicovery II güzel, "yakışıklı", konforlu bir arazi taşıtıdır..

uamrım, fikir verebilmişimdir.. reha

Ya çok teşekür ederim cevap için .. Bende kendimi dağlara bayırlara vurmak isterim ama iş yoğuluğumdan bu biraz zorlar beni ama off road gezilerinin resimlerini görünce ve izmir de de böyle org. olması hem şaşırtı hemde mutlu oldum şimdi bir 4 *4 alma isteğim daha fazlada kabardı ve bu org.haberdar olmak da isterim :smiley: neyse konudan uzaklaşmadan evet zorlanan araba tabiki servis ister ama nedense bende kendi matığımı kulanamadım binek araç kullandığım için sanırım bir türlü 4*4 moduna ve mantığına geçemiyom herkesin öyle değişik söylemleri ve sözde deneyimleri sanki alacağım araç elimde patlayaçakmış gibi bir hava esmeye başladı :smiley: Neyse ama yine tekrarlıyorum kendimi ama Disco.td5 hariç hangi aracı düşünebilirim saten bunun için maksimum 35tl bir bütce ayırdım ....

Selamlar
onceilkle bazı kararların baştan verilmiş olması gerekiyor (yukarıda belirttikleriniz dışında) ...
1) Bu araç için ne kadar zaman (gezmek için ve bakımı için vede hazırlanması için) ayırabilirsiniz?
Bu çok garip bir soru olarak geebilir size ama her türlü kombinasyonu "geçerli".. Yani
a) gezeceğim ama gezmek dışında bu araca vakit ayırmak istemiyorum
b) Gezeceğim ve aracı aracım ile de uğraşmak isterim
c) Gezeceğim, aracımla da uafak/ufak uğraşmak isterim.. Ve hatta, "ham bir araba alayım ve hafif/hafif toplatayım"
>>bunların hepsi farklı cevapları gerektirir.. Ancak hangisini seçerseniz seçin, 35.000TL hiç de küçük bir bütçe değil
2) Konfor ve sağlamlık maalesef birbirine pek sevmezler.. Siz olsanız hangisine ağırlık vermek isterdiniz
>> Bu seçiminiz de araç önerilerimize yön verecektir
3) Bu araç dışında bir aracınız daha olacak mı?
>> bkz. 2 nolu soru

selamlar, reha

not: soruya, soru ile cevap vermek hiçde güzel bir davranış değil biliyorum ;-((

evet şaşırdım :smiley: kusurbakmayım tr.çok iyi değildir bu yüzden aff olla .. Şimdiye kadar sahip olduğum tüm araçlarıma iyi bakmışımdır yani ufak bir sesi duysam hop servide yada ustasında bulmuştur kendisini - araçlarda az da olsa anlarım ( binek ).Bu alacağım araç tek olçak yani işede bunla gidecem tatile de bunla gidecem hafta sonuda kulanacağım o yüzden de dizel olmasını istemiştim hemde aile genişlemek üzere ..Yani eşiminde rahat kulana bileceği bir araç olması gerekiyo .Uğraşma kısmına gelirsek mekanikle uğraşmak zor olur neticede hafta içi yoğun bir tempoyla çalışıyom ama zevkim olarak hafta sonları yıkanması cilası pastası gibi işlemleri prof .olarak yapa biliyorum...Şimdi burda alcam arazi aracın beni asfaltada yormaması lazım arazide dearazi derkende lütfen hard bir yolu demiyorum burda dabeni kurtarması gerekir..

Yani almak istediğim yada tavsiye alacağım aracın tüm bakımları yapıldığı sürece hard bir araziye çıkma dıkça ayda 1 bir gezide soft bir arazi görürse ve bu arac % 70 asfalta geçirirse inaniyorum ki beni yarı yolda bırakmas..

Americanlarda buldum explover.Navi.gibi yada Mitsu. ama ne bileyim nerde göstercem kimme expertis edecem diğe kafa yordum durdum .. Belki onlarında cözümleri vardır ama benim bilgim yok ..

Selamlar
öncelikle ciddi bir açmaz ile karşı karşıyasınız.. Eğer, en ufak bir tıkırtı sizi rahatsız ediyor ise (ister LR olsun, ister başka marka) arazi taşıtı almadan önce 2 kez düşünmenizi hararetle öneririm. İsterlerinize, teker teker cevap vermeye çalışayım.. Kendimce tabii..

Şimdiye kadar sahip olduğum tüm araçlarıma iyi bakmışımdır yani ufak bir sesi duysam hop servide yada ustasında bulmuştur kendisini - araçlarda az da olsa anlarım ( binek ).
>> tıkırtısız, takırtısız arazi taşıtı olmaz maalesef

Bu alacağım araç tek olçak yani işede bunla gidecem tatile de bunla gidecem hafta sonuda kulanacağım o yüzden de dizel olmasını istemiştim
>> çok haklısınız

hemde aile genişlemek üzere ..Yani eşiminde rahat kulana bileceği bir araç olması gerekiyo
>> mutluluklar dilerim.. Disco II (ve Disco I) kullanımı son derece rahat arabalardır, bir de Freelander var

Uğraşma kısmına gelirsek mekanikle uğraşmak zor olur neticede hafta içi yoğun bir tempoyla çalışıyom ama zevkim olarak hafta sonları yıkanması cilası pastası gibi işlemleri prof .olarak yapa biliyorum...
>> Dolayısı ile, bir araç alıp toplatmak size uygun değil, hazır "problemsiz" bir araba almanız gerekiyor.. alacağınız aracı nasılsa bir ustaya iyice gösterirsiniz. Disco II bu açıdan da doğru olabilir

Şimdi burda alcam arazi aracın beni asfaltada yormaması lazım arazide dearazi derkende lütfen hard bir yolu demiyorum burda dabeni kurtarması gerekir..
>> Disco II, arazi kabiliyeti iyi bir araçtır ve tabii çok konforlu

Sonuç, sanki Disco II isterlerinizi karşılıyor gibi... bir Freelander de.. Dİyeceksiniz ki "illa Land Rover mi olmalı?" .. kesinlikle hayır, ama maalesef ben başka markalar konusunda bilgi sahibi değilim.. Diğer markaları da, diğer üye arkadaşlarımıza bırakıyorum.. iyi günler dilerim, reha

Ya son bir kaç gündür sitede dolaşıp duruyorum ilk önce herkese teşekürler bide burda hakikaten çok yararlı bilgiler edindim ve çok işime yaradı ...
Bir arkdaşımızın Disco.2 almadan önceki yazılarını okudum oda benim şuan yaşadıklarımı o da yaşamış şaşırtıcı herkes araçları burda sorguluyo ve cevap alıyo ..
Siteyi kuranlara ve yönetenlere çok teşekürler ellerinize sağlık.
Şimdi konuya gelince bir arakdaşın yazısında rahat 8- 10 kalem dip not düşe bildim araç alırkeen dikkat edeceğim hususlara ..
Ve yorumları okudum hakikaten bu iş şans işine döndü genelikle sağlamcıyım dır ama bu konuda artık şu karara vardım 2 el hangiaracı alırsan al herzaman sorun çıkabilir şimdiye kadar yaşamadım ama neyse devam edeyim.
Ve anladığım kadar benim gibi racı daha soft kulananlar lütfen off road cu arkdaşlar kızmasın dağa bayıra aracı vurmasam gezilerde tatilerde evden işe iş den eve kullanırsam almayı düşündüğüm Disco.2 td5 bana sorun açma olasılığı okdar da düşüyo doğrumu yanlışmı artık bu da siz arakadaşaların yorumu ?

başka markada bakarken bu fiyatlara deri koltuklu geniş yüksek aut.vites vs...vs.. gibi özelikli Dizel araçlar yok yada ben bulamadım....

Ama elimdeki arcı çıkardıktan sonra gerçekten gözümü karartırsam bir dört çeker alacam ve onla gezecem ...
Ama bu güne kadar 200 hb altında araçlar kullanmadım o yüzden genelikle virajlara sert girerim tüm araçlarım alçaltma kitti takılmıştır geniş taban lastikler anlıyacağınız daha agresif vehızlı kulanımım var bunu şimdi nasıl değiştire bileeceyimi de doğrusunu söyylemek gerekirse düşünüyorum..
ya yine bozuk türkcemle coşmuşum ya kusurabakmayın

disco 2 ,sizin kullandığınız 200 beygirlik araçlardan sonra , olmaz zaten disco 2 nin konseptide farklı ama , devamlı sorun çıkaracağından emin olabilirsiniz , derdi hiç bitmeyen bir arabaddır ben kullandım 2 -3 sene kadar tavsiye etmem , tabi bu benim şansızlığımda olabilir ama genelde servis önüne gittiğim zaman bütün disco 2 leri bir arada görüyordum ,

Selamlar
oncelikle, araç kullanma alışkanlığınızı değiştirmeniz gerektiğini düşünüyorum.. zira, bizde araç alçaltılmaz, yükseltilir.. Virajlara yavaş girilir.. Sonuç olarak, bütün yazdıklarınızı gözönüne alınca, ikinci el bir arazi taşıtı aldığınızda mutlu olacağınızdan maalesef emin olamıyorum. Bu konuda tek yazabileceğim "lütfen 2 kez düşünün" (biliyorum, içinizden "kaç kere düşündüm, haberin var mı?" diyorsunuz) .. iyi günler dilerim, reha

Zaten arazi aracın beni bu sürüş konseptin çıkarması gerektiğini biliyorum ve buna diyeçek bişemde yok eşimde çok istiyo artık ona tak geldi sanırım kadrana bakmaktan :-\
Evet doğrudur da Disco. problemli olan bir araç olduğu o zman bana ne tavsiye edeilebilinir ne istediğim ortada...
American mı ? American sada hangisi ?
Japonumu ? Koremi kaldım ???

Yada jeep Grand Cherokee 3.1 TD
2001 model çoğ kişiler bu arcın motorunu çok sorunlu olduğunu söylüyorlar ???
Yada Hundai yler kaldım kaldım ??????????? ??? :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR