Yardım Aklım Karışık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Billyboy35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,156

Etiketler
Ynt: Yardım Aklım Karışık

Disco TD5'ler 1999 yılından itibaren üretilmişti. Malum sitede 1999 yılından günümüze Dizel Land Cruiser'ları aratırsanız en ucuz aracın 62.000 TL olduğunu görebilirsiniz. Toyota'nın sağlamlığı ikinci elinin yüksek fiyatlarda gezmesine sebep oluyor. Dolayısı ile, bütçesi kısıtlı bir kullanıcının Toyota tercih etme şansı az... Kaldı ki, 70.000 TL'ye 2010 model sıfır km dizel, klimalı vs Defender alabilirsiniz.

Sanırım en uygunu bütçeye ve amacınıza uygun, içinize sinecek bir marka/modelde karar kılmak.

Kolay gelsin.

Katılıyorum 2 elde bu bütçelere çıkmak bana göre değil bu yüzden 30 - 35 arası bir bütcede bir araca varım ama insanlar bu kadar Disco.Td5 tehlikeli olduğunu yazdıkları sonucunda kaldım hakikaten de çok şaşırdım bana herzman güçlü emektar olmayan bilmem biliyormusunuz eskiden Ford granadalar vardı bu araç hayata seni üzmez idi ...
Ama evden işe işden eve kulanmak istediğin bir dörft çekere geldiğinde Sorentolar ortya çıkıyo olnlarında uzun yolda tabir cahirse kıç sallma ve virajda cigidan çıkma eğlimlerivarmış yani kaldım hemde ne kaldım

zaten ister istemez aracın salınımı ve viraja girişini gördüğünüz zaman yavaş gireceksiniz virajlara, bende V8 var, normalde bende seri kullanırım ancak nedendir bilmem disconun direksiyonuna geçtiğim zaman yavaş yavaş tatlı hızlanmasını izlemek daha hoşuma gidiyor, bir kaç defa şehirlerarası yaptım 100-110 km seyir süratini tercih ettim hep, ki hiç de tarzım değildir aslında, yakıtında etkisi var ama bir yerden sonra yol sıkıyor ve yakıtı bile gözünüz görmüyor basıyorsunuz, ama ben discoda bu sıkıntıyı yaşamadım yüksek aracın tadını ve farkını bu şekilde farkediyorsunuz,

illa ki dizel diyorsanız Toyota dizellerin alımı ciddi pahalı, ama karşılığını alacağınızdan emin olabilirsiniz.

3.1 TD GC motor İtalyan wmi motor, bir çok forumda hararete yatkınlığından bahsedildiğini okudum. tercih edilmiyor, uzak durmak iyi olur diye düşünüyorum,

2,7 crd GC motoru Mercedes motor, değerlendirebileceğiniz bir seçenek gözönünde bulundurun ayırdığınız bütçenin biraz üstüne çıkarak 2003 civarı km si az bir tane bulabilirsiniz. (2,7 motorlar 2003 yılında başladı, halen farklı cc seçenekleri ile Jeep modellerinde kullanılıyor) Quadra Drive çekiş sistemi mevcut, yeni nesil dizel olduğu için gürültüsü az, 170 bg 400 nM torka sahip 5 slindir motoru ile sizi mutlu edecektir.

bence bir de seçeneği düşünün.

unutmamanız gereken bir diğer konuda 2000-2001-2002 model TD5 lerin %80 belki daha fazlası 200.000 kilometreyi devirmiş olacaktır.

Selamlar,

Bende sizin gibi LR takip ediyorum. Benimde amacım sizinle aşağı yukarı aynı. Ben çocuklarla birlikte haftasonları kısa geziler yapıyorum ancak binek araçla yaptığımız gezilerde uzun ve 3. sıra koltuk olan araça ihtiyaçımız olduğunu anladım. Bu yüzden Disco II çok cazip geldi ve Borusan'dan bir haftalık test araçı aldım. Yalnız test araçları RR TDV 8 idi. Bununla Sapanca'ya Kartepe'ye çıktım Şubat ayında.
Yol tutuşu, hızlanması, virajlara girişi ve çıkışı binek araçı aratmayacak şekilde. Arazi olarak ise Kartepe'de denemek için kara girdik. Tabi donanımlı off road araçların girdiği gibi değildik ancak 'light' denecek gibi de değildi en azından benim için. Burada da gayet başarılı idi.

Diyeceğim şu ki LR bienk araçı aratmayacak kadar güvenli ve rahat. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerek. Sonuçta benim dediğim araç yeni teknloji ile donatılmıştı. Sizin ( ve benimde) baktığınız modeller daha düşük olanlar.

Ben her ne kadar uzun süre LR kullanmamış olsamda kısa sürede rahatlıkla insanı bağımlısı haline getiriyor.

Size ii şanslar.. ;)

Dostlar cevaplar için teşekürler ilkakdeniz kardeş sen ne zamandan beri bu sayfada üyesi sanırım 1 yıl geçkin yazılarından biliyorum okudum okadar yormlara karşı ve bu sitedeki tanıdığın arkadaşlarla çok kıran kırana denileçek tartıışmalar yapışsın ve yorumlar yazılmış sen herşeye rağmen yinede Disc.2 V8 aldın demi ?
Birkaç aydan beri kulanıyorsun sanırım senin şuana dek edindiyin tecübeler ne ?

Ya sanırım artık gönlüme hoşgelini alacam gececem ne çıkarsa bahtıma çıkmasa ad şansıma en kütüsünü düşünsem sorun çıkaçak olasda yaptırıp onu sorunsuz hale getirip zevkini almak gerekeçek .
Aynısı Toyota da olsa şansınz hem okdar para baştan vercen bide üstüne üstelik masraf çıkaçak yedek parça olarakta Lr daha az tutacağını düşünmüyorum...

Ya başka marka model yok Sorento dediğim gibi yol tutmuyormuş Hundai Santfee ler hoşuma gitmiyo ??????? yapaçak bişe yok herhalde arkadaşlar

İsmail bey siz şuan bir 4*4 kulanıyormusunuz ? Kulanmıyorsanız sizin skala ne tarafa doğru yöneliyor kusrubakmayın soruyorum ?
Bu arada Tr.bozuktur kusuruma bakmayın lütfen..
Cümlelerimde düşüklük yada yanlışlık olursa özürdilerim yanlış anlamyaın lütffen genel olarak bunu da belirtmek istedim

şimdi ben 2 yıldır üyeyim ama hatırladığım kadarıyla pek öyle kıran kırana sohbetlerim olmadı ;D

yapılmış ve yazılmış yorumlar içerisinde evet bazen çok sert tartışmalar yaşandı. lakin ben burada şartlarımı gözden geçirdim ve karar verip aldım. aslıdan toyota vx 80 almak için çok bekledim ve uğraştım ancak ne onların yerinde durmayan fiyatları ne de benim bütçem biraraya gelemedi. ZJ kasa niyetlendim ama artık yaşının geçmiş olması (en genci 13 yaşında yıl itibariyle) bu fikrimden vazgeçirdi. dizelin bakım maliyetleri, ülkemizdeki mazotun kalitesi, dizelin takırtısını sevmemem ve en önemlisi V8 sahibi olmak istediğim için seçenekleri önüme koydum ve baktım tek mantıklı araç D2 V8'di,

o dönemde de işte nasip dedikleri bu olsa gerek antalyadaki benim aracın eski sahibi ile bir anda telefonda ufak bir pazarlık yaptık ertesi gün uçağa binip gidip aldım geldim. o kadar çok arastırdım ve bekledim ki yaklaşık 1,5 yıl olacak artık çevremdeki arkadaslarım hatta eşim bile alacağıma inanmaz olmuştu ;D

V8 evet çok yakıyor ancak gündüzleri iş için kullandığım başka aracım var, eşimde de fiesta mevcut, yani disco benim için harbi zevk aracı,

3 ay oldu alalı, aldığım gibi 1300 kilometre yol geldim. 1 ay boyunca nerdeyse çivi çakmadan dolaştım, en son istanbula gidişimde Sakallı Hüseyin'in Makenik Oto'ya götürüp bir gözden geçirttim, sorun sıkıntı yok sadece V kayışını değiştirdim, 4000 kilometre yol yapmışım şimdi hesapladım, sadece kalitesiz LPG den dolayı ufak bir sıkıntı yaşadım, onu da LPG filtresini değiştirerek aştım,

açıkçası ben çok seviyorum, arazi tecrübesi olarak soruyorsan çok bir deneyim yok bir iki ufak atraksiyon dışında, D2'leri arazi şeysi olarak görmeyen de var forumda mohikanların sonuncusu olarak bakan da :smiley:

marka fanatiği değilim, yarın satıp WJ 4,7 de alabilirim, VX100 de ama illaki V8 :smiley:

Billyboy35' Alıntı:
İsmail bey siz şuan bir 4*4 kulanıyormusunuz ? Kulanmıyorsanız sizin skala ne tarafa doğru yöneliyor kusrubakmayın soruyorum ?
Bu arada Tr.bozuktur kusuruma bakmayın lütfen..
Cümlelerimde düşüklük yada yanlışlık olursa özürdilerim yanlış anlamyaın lütffen genel olarak bunu da belirtmek istedim

Şu an 4*4 kullanmıyorum. Ancak almak istediğim araçta aradığım ilk şey 3.sıra olması ve dizel olması. Böyle bakınca 3. sırası olan araçlar Discovery, VolvoXC90, GrandVitara, Toyota VX100, Mitsibushi Pajero veya Chrysler Grand Voyager. Bunlar arasında fiyat karşılaştırması yaptığımda ise en ulaşılabilir olan Disco'lar duruyor. Ben 2003 üzeri bir araç istiyorum ama hayırlısı bakalım.. :-\

Evet bir japon buldum buna da LPG takmak gerekiyo hangi marka ve nekadar yakıyo gibi bilgileri forumda aramam lazım...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-land-cruiser-vx-100-cok-temiz/detay
Konuya geri dönersem Disco. bana daha yakın gözüküyo ama hayırlısı diğelim

Billyboy35' Alıntı:
Evet bir japon buldum buna da LPG takmak gerekiyo hangi marka ve nekadar yakıyo gibi bilgileri forumda aramam lazım...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-land-cruiser-vx-100-cok-temiz/detay
Konuya geri dönersem Disco. bana daha yakın gözüküyo ama hayırlısı diğelim

Selamlar..

toyota fanatiği ve kullanıcısı olmakla beraber madem hoşunuza gidiyor alın gitsin.
dünya üzerinde birçok kullanıcısı olan bir arac discovery. ayağa düşmemiş, kaliteli,aristokrat bir duruşu var.konforlu... denemeden bilemezsiniz size uygun olup olmayacağını, masraf açıp açmayacağını..

baktınız aldığınız araç sorunlu çıktı ve arkası kesilmiyor 3-5 zararına satıp yenisine bakarsınız..

sonsöz: giderler, bakım,yakıt ve vergi olarak bir arazi taşıtı hemen hemen 2-3 binek masrafındadır , ilkalımda temizini bulabilmek çok büyük önem taşır ..hangisi hoşunuza gidiyorsa alın..motoruna,şanzımanına iyi baktırın,...

evet sanırım öyle yapacam çünkü yavaş yavaş sıkılmaya başladım omu bumu derken kendime ...
Ne bulursa ne gelirse çok yada az alıp geçecem vx100 çok hoşuma gitti ama fiyatları hakitaten yüksek ..
Şimdi okadar para verip vx100 v8 binmekmi ( sorun açma ihtimali yaazılanlardan öğrendiğim kadar az ama her zaman var ) yoksa daha ucuza Disco.td5 alıp sağını solunu iğice yaptırıp onu kulanmakmı sanırım vx100 istenilen satış fiyatına yaklaşır ne billeyim ;D
Ha Hasan arab ha Arap Hasan ::smiley:

Zamanında bende sizin gibi japonmu, koremi, amerikanmı veya ingilizmi diye çok düşündüm. Sonra gidip bir suzuki grand vitara xl7 dizel araç aldım 2007 den beri kullanıyorum aldığımda 13000 km de 6 aylık bir araçtı şimdi 75000 km de 3.5 yıllık bir araç. Aracı bir çok gezide limitlerinin üstünde kullanmama rağmen ( kar, çamur,toz toprak gibi zorlu arazi koşulları ) yürüyen aksamında en ufak sorun çıkarmadı. Hala fabrika çıkışı amortisörleri, rotları üzerinde durmakta yaptığım masraf rot balans ayarı oldu
2.5 tonluk araçları araziden çekerken debriyaj balatası baya aşındı ki kendisi 2 ton olan bir araçta bu gayet normaldir bence:smiley:
Sağlam olsun az masraf çıkarsın her yerde işimi görsün diyorsanız ilk seçenek her zaman japondur ama malesef suzuki dizellerde otomatik şanzuman seçeneği yok

2. arac olarak range rover classic aldım evet v8 biraz fazla yakar modeli 1986 masraf açar ama keyfi başkadır bunlara katlanılır herşeye değer. Tabi range rover aldıktan sonra sık sık range servisi ziyaretlerim oluyor. Bunun sonucunda edindiğim izlenim servise gelen araçlardan en az sorun çıkaranların discovery 2 dt5 olduğu. Burda neden bu araç bu kadar sorunlu anlatılmış bilemedim ya benim gördüklerim çok titiz kullanılıp asfalttan çıkmamış araçlardı ki beraber offroad a çıktığımız td5 te var nerelerden geçtiğini bende gördüm, ya da çok fazla arazide kullanılıp hırpalanmış araçlar çok sorun çıkarıyor.

Sonuç olarak ben 2 aracı satıp tek araç almaya tan karar verirsem ilk tercihim td5 olacaktır.
Her araç mutlaka sorun çıkartacaktır.

çağlar' Alıntı:
Selamlar..

toyota fanatiği ve kullanıcısı olmakla beraber madem hoşunuza gidiyor alın gitsin.
dünya üzerinde birçok kullanıcısı olan bir arac discovery. ayağa düşmemiş, kaliteli,aristokrat bir duruşu var.konforlu... denemeden bilemezsiniz size uygun olup olmayacağını, masraf açıp açmayacağını..

baktınız aldığınız araç sorunlu çıktı ve arkası kesilmiyor 3-5 zararına satıp yenisine bakarsınız..

sonsöz: giderler, bakım,yakıt ve vergi olarak bir arazi taşıtı hemen hemen 2-3 binek masrafındadır , ilkalımda temizini bulabilmek çok büyük önem taşır ..hangisi hoşunuza gidiyorsa alın..motoruna,şanzımanına iyi baktırın,...

altına imzamı atarım çok güzel açıklamışsın Çağlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,813
Kaydolan Son Üyemiz
TB2DJI

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR