Yardım Körükleri İptal Edilmiş P38 Hakkında ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mydarling Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,424

mydarling

Kamp II
Yer
ANKARA
Arkadaşlar merhaba. Aranıza Ankara'dan katılıyorum. İsmim Aytaç yapı denetim uzmanıyım. Etlik bölgesinde oturuyorum. 4x4 araçlara bu aralar aşırı merak sardım. Bir spor aracım var yanındada bir 4x4 istiyorum. P38 lere kafayı takmış durumdayım. Bildiğiniz gibi herkesten bolca duyduğumuz körük sistemi hastalığı var. Yalnız şuan pazarlık yaptığım araçların birinde körük sistemi iptal edilmiş ve normal yaylı sisteme geçmişler. Ne diyorsunuz ? Araziye girip sizlerle birlikte gezilere gelmeye planlıyorum işin gerçeği. Bu şekilde arazide iyi olur lakin konforu ve yaylanması eksi yönde etkilenir diye düşünüyorum. Benide en çok etkileyen körük sistemi yani namı diyar eas idi. İndirip kaldırma hoşuma gidiyordu ama arızalarından dolayı az biraz çekiniyordum. Bu araçta ise arıza yapma sıkıntısı olmayacak. Siz olsanız ne yapardınız ? yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler arkadaşlar.

Etiketler

Ynt: Yardım Körükleri İptal Edilmiş P38 Hakkında ?

Aracın uzmanı yada bileni değilim ancak bildiğim birşey var o da körük sistemlerin arazide iş yapmadığı koy verdiğidir.Eğer off road yapacaksanız zaten körüklü bir araçla yapamazsınız.

off road yapmayı mı düşünüyorsunuz?

mydarling' Alıntı:
ağır derecede değil mehmet bey
mutlu bey (isminizin sadece baş harfini yazdığınız için soyadınızla hitap ettim)ağır off road yapmayacaksanız hafif arazi gezilerinde işinizi görecek bir araç, körük iptali belki konfor bakımından dezavantaj olabilir ama ilerde açacağı sıkıntılar açısından avantaj olduğunu düşünüyorum,p38 benimde aşık olduğum bir araç ama bir memur olarak masrafının (eğer çıkarırsa tabii) altından kalkabileceğimi düşünmüyorum o yüzden şimdilik ertelemiş olduğum bir aşk...

maresal' Alıntı:
mutlu bey (isminizin sadece baş harfini yazdığınız için soyadınızla hitap ettim)ağır off road yapmayacaksanız hafif arazi gezilerinde işinizi görecek bir araç, körük iptali belki konfor bakımından dezavantaj olabilir ama ilerde açacağı sıkıntılar açısından avantaj olduğunu düşünüyorum,p38 benimde aşık olduğum bir araç ama bir memur olarak masrafının (eğer çıkarırsa tabii) altından kalkabileceğimi düşünmüyorum o yüzden şimdilik ertelemiş olduğum bir aşk...
tekrar merhaba mehmet bey. yardımcı olmaya çalıştığınız için öncelikle teşekkür ederim. Adım Aytaç soyadımlada hitap edebilirsiniz. herkes çok masraflı diyor. ama ben riske girmekten hoşlanıyorum :smiley: eğer herşey düşündüğüm gibi olursa sizinde kanınıza girerim şüphem yok :smiley: işte benide tereddüte düşüren bu konfor olayı. aslındada körüklerin pek bir masrafı yok 170 tl'ymiş tanesinin fiyatı araştırmalarıma göre. ama birde yabancı sitelerden parça getirtme olayı varki ondada maliyet epey düşüyor.yani körük değiştirme maliyeti 800 tl parça tutsa 200 de işçilik versem en en kötü ihtimalle 1000 tl gibi bir rakam tutar. oda her zaman değil forumlardanda araştırdığım kadarıyla 50000 kmde bir miş. senede 10000 km yaptığımı varsayarsak bu 5 seneye tekavul eder. bencede 5 senede 1000 tl masraf çok değil gibi. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

mydarling' Alıntı:
tekrar merhaba mehmet bey. yardımcı olmaya çalıştığınız için öncelikle teşekkür ederim. Adım Aytaç soyadımlada hitap edebilirsiniz. herkes çok masraflı diyor. ama ben riske girmekten hoşlanıyorum :smiley: eğer herşey düşündüğüm gibi olursa sizinde kanınıza girerim şüphem yok :smiley: işte benide tereddüte düşüren bu konfor olayı. aslındada körüklerin pek bir masrafı yok 170 tl'ymiş tanesinin fiyatı araştırmalarıma göre. ama birde yabancı sitelerden parça getirtme olayı varki ondada maliyet epey düşüyor.yani körük değiştirme maliyeti 800 tl parça tutsa 200 de işçilik versem en en kötü ihtimalle 1000 tl gibi bir rakam tutar. oda her zaman değil forumlardanda araştırdığım kadarıyla 50000 kmde bir miş. senede 10000 km yaptığımı varsayarsak bu 5 seneye tekavul eder. bencede 5 senede 1000 tl masraf çok değil gibi. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
bu hesap çok iyimser yapılmış bir hesap gibi Aytaç bey :smiley: körükler doğru 170 tl ama bu forumda bi konuda arıza yapanın sadece körükler olmadığı ona bağlı daha pahalı bir parça olduğu yazılmıştı ancak şuan hatırlayamıycam yani 50000 km de bir 1000 tl olacağını bilsem hiç düşünmem alırım ;) ayrıca p38 yaşı büyük olacağından ve elektrik-elektronik aksamı fazla olduğundan arıza yapma olasılığı fazla tabii aracın geçmişiyle önceki sahibiyle çok ilgili bir durum...kısacası biraz da şans meselesi...

maresal' Alıntı:
bu hesap çok iyimser yapılmış bir hesap gibi Aytaç bey :smiley: körükler doğru 170 tl ama bu forumda bi konuda arıza yapanın sadece körükler olmadığı ona bağlı daha pahalı bir parça olduğu yazılmıştı ancak şuan hatırlayamıycam yani 50000 km de bir 1000 tl olacağını bilsem hiç düşünmem alırım ;) ayrıca p38 yaşı büyük olacağından ve elektrik-elektronik aksamı fazla olduğundan arıza yapma olasılığı fazla tabii aracın geçmişiyle önceki sahibiyle çok ilgili bir durum...kısacası biraz da şans meselesi...

içim karardı mehmet bey okuyunca :smiley: şaka bir yanada bahsettiğiniz parça kompresör sanırsam. fiyatı 2000 tl imiş :smiley: ama yapıldığı zamanda uzunca bir süre gider gibi geliyor. bilmiyorum ne yapacağım. biraz karamsarlığa kapıldım sanki :smiley: bakalım şans benden yana olacak mı :smiley:

mydarling' Alıntı:
içim karardı mehmet bey okuyunca :smiley: şaka bir yanada bahsettiğiniz parça kompresör sanırsam. fiyatı 2000 tl imiş :smiley: ama yapıldığı zamanda uzunca bir süre gider gibi geliyor. bilmiyorum ne yapacağım. biraz karamsarlığa kapıldım sanki :smiley: bakalım şans benden yana olacak mı :smiley:
yok karamsarlığa kapılmayın Aytaç bey, şans meselesi...bende aracımı yaza doğru satışa çıkarıcam sattıktan sonra iyi bir p38 bulursam çok fazla düşüneceğimi sanmıyorum, alırım yani :smiley:

maresal' Alıntı:
yok karamsarlığa kapılmayın Aytaç bey, şans meselesi...bende aracımı yaza doğru satışa çıkarıcam sattıktan sonra iyi bir p38 bulursam çok fazla düşüneceğimi sanmıyorum, alırım yani :smiley:

ooo sizede hayırlı olsun o zaman şimdiden :smiley:

linki mutlaka inceleyin

http://www.4x4dergi.com/2011/11/08/range-rover-p38.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR