! Yardım Lütfen XJ için Lastik ve Jant Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bogac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,205
B

Bogac

Ziyaretçi
Merhaba Off Road Severler,

Forumdan takip etmeye çalışırken kafam iyice karıştı :smiley:

10cm yükseltmeli XJ için 33x12.50x15 5 adet jant lastik almayı planlarken bazı yorumlarda rotlara yük bineceği, akislerin zorlanacağı hatta kesebileceği yönünde yazılar okudum yada duydum.

Acaba 31x10.50x15 mi almalıyım ,aracımda orjinal jeep jantı var üzerinde 30x9.50x15 BFGoogrich var istediğim lastikler (33 veya 31 lastik) bu ebata janta uygun mu,jant almasam olur mu?

31x10,5x15 lastik alırsam üzerindeki lastik ile arasında kaç cm genişlik ve yükseklik farkı olur?

Yardımınız Lütfen...

Etiketler
Ynt: ! Yardım Lütfen XJ için Lastik ve Jant Seçimi

Bogac' Alıntı:

10cm yükseltmeli XJ için 33x12.50x15 5 adet jant lastik almayı planlarken bazı yorumlarda rotlara yük bineceği, akislerin zorlanacağı hatta kesebileceği yönünde yazılar okudum yada duydum.

Acaba 31x10.50x15 mi almalıyım ,aracımda orjinal jeep jantı var üzerinde 30x9.50x15 BFGoogrich var istediğim lastikler (33 veya 31 lastik) bu ebata janta uygun mu,jant almasam olur mu?

31x10,5x15 lastik alırsam üzerindeki lastik ile arasında kaç cm genişlik ve yükseklik farkı olur?

Yardımınız Lütfen...

öncelikle konuyu jeep bölümüne açmalıydınız..
31 lastiği orjinal janta takarsınız ama ben olsam çarpışantürk denen firmada full ofsetli off-road jantı yaptırıp kullanırdım...400-500 lira gibi rakamlara yapıyorlar yanlış hatırlamıyorsam...

örnek olsun diye aşşağıda link veriyorum bunlara benzer yani....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63352.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64934.0

yardımınız için teşekkürler ,yanlış yerde konu açtığım için kusura bakmayın..

ben 10 cm konusundayım acıkcası neyle nasıl yükselttiniz bu aracı ? yada yoksa yapmadınızmı yapmayımı düşünüyosunuz ?

Selam, yükseltme ve jant lastik seçimiyle,ilgili hertürlü sorununuza cevap verebilirim.

0533 761 70 19 bayram.

unal' Alıntı:
ben 10 cm konusundayım acıkcası neyle nasıl yükselttiniz bu aracı ? yada yoksa yapmadınızmı yapmayımı düşünüyosunuz ?

:smiley: yükseltme aldığımda yapılmıştı.
Eski sahibi torna işi yaptığından kendisi tüm parçaları yapmış ,içerik olarak çok bilmiyorum ama 10 cm'lik bir metal parça yay ve amortisör kısmında gözüküyor,buna uygun takozlar amortisörlerle desteklemiş..

30/9,5/15 lastıklerınız duruyormu acaba eger ıhtıyacınızı karsıladıysanız bf lerı ben satın ala bılırım

Ynt: ! Yardım Lütfen Xj İçin Lastik Ve Jant Seçimi

Bogac' Alıntı:

Yardımınız Lütfen...

Ben sizin ne yapıp yapmamanız konusunda yorum yapmayacağım.Sadece kendi arcımdaki ölçüleri paylaşacağım gerisi size kalmış belki bir fikir verebilirim.Benim aracım 98 XJ 4,5'' yükseltme ve orjinal 3,55 oranlı diferansiyel ile 265x75x16(32'' e tekabul eder)FEDİMA sirocco kullanıyorum.Akslarda ve rotlarda bir sorun yaşamadım.Kullandığım lastik deseni itibarı ile sizin kullanmak istediğiniz lastiğin desenine göre arazide çamuru yediğinde aks ve rotları daha çok zorladığınıda göz önünde bulundurabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR