yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,004

dr_musty

Kamp II
bir arkadaşıma cheeroke almayı planlıyoruz ,arkadaşım bir kaç tane bakmış aynı model yılı civarında hepside otomatik 4,0 5,2 5,9 motorlu araçlar mevcut en az sıkıntı çıkaracak olanı en çok tutulanı hangileridir ve alırken özellikle dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

Etiketler
Ynt: yardım..

Selamlar

xj ve zj kasa jeep almaktan bahsediyorsunuz
siteyi araştırın jeep alırken nelere dikkat etmeliyim alakalı bir kaç cilt dolusu açıklama var. kasa ve donanım farkları motor şanzıman farkları çok detaylı anlatıldıgı yine ciltler dolusu açıklama var.
ben başka bir konuya dikkatinizi çekmek isterim 1990 - 1998 model yılı aralığını kapsayan ortalama 15-20 yaş aralığı araçlardan söz ediyoruz.
Devamlı eliniz üzerinde olacak
en pahalı araç en iyi en yapılı araçtır mantığıyla yada ucuz olanı alıp ben yaptırırım hemde ne yaptığımı bilir emin olurum mantığıylada alsanız. sorduğunuz sorudan anladığım kadarıyla bu araçlar hakkında fazla bilgi ve tecrübeniz yok. üzülürsünüz.
Bu sitede jeep konusunda yazılan yazı ve açıklamaları iyice okuyun, sorduğunuz soruya kendiniz cevap verecek duruma gelirsiniz
yani hangi kasa size uygun ve nasıl kontrol edilir nasıl araştırılır sorusuna kendiniz cevap verirsiniz. birde yakıt ve işletme maliyetlerini dahi yaklaşık olarak hesaplayacak bilginiz olur.
Etkilemek istemem ama ben olsam, kasa, döşeme, özellikle elektronik aksamı çalışan temiz olan gönyede bir zj yi cok hesaplı almayı tercih ederim . çünki bir amerikan motorunu dağıtıp toplayacak bilgi ve tecrübem var, alt takım şanzımanlar ve differansiyeller motor. bunların parça ve işçilik maliyetini yaklaşık hesaplarım ve kendim yaptırmayı tercih ederim.
ama elektroniği bozulmuş kaporta boya isteyen gönyeden çıkmış bir araçtan 3 günlük yola kaçarım hele aksesuar eksikse arkama bile bakmam. ihtiyarladım macera aramam.

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,128
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler