Yardımcı Olabilir Misiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ka2n Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,099

ka2n

Yeni Üye
Merhaba. Foruma az önce katıldım ama uzun zamandır takip ediyorum. Sormak istediğim 1 2 soru var.
Bu sene Lada Niva almayı düşünüyoruz. Maddi olsun, manevi olsun bana uygun olduğunu düşünüyorum.
Sorularıma geçeyim:
1- Çoğu yerde konforsuz deniliyor. Camlardır klimadır önemli değil benim için, ses ve rahatlık. Ses fazlaymış, neye göre fazla? Rahattsızmış, neye göre rahatsız? 93 model zor giden bir kartalı gayet zevkli saatlerce sürebiliyorum. O kadar kötü olacağını zannetmiyorum ama bakımlı 96 97 model civarı bir lada alsam herhalde şehir içinde kartaldan fazla konfor bekleyebilirim değil mi?
1,5- Diyelim çok sesli geldi, güzel bir şekilde yalıtım yaptırmak ne kadara mal olur tahminen?
2-Araçlar hakkında sürmek dışında hemen hiç bilgim yok. Henüz ehliyet kursuna yeni yazıldım, köyde tatilde sürüş pratiği yaptım yeteince ama araziyi geçin motor hakkında bile bilgim yok. BElki ufak bir yardımla, o da olmazsa internetten araştırdıklarımla deneme yanılma yöntemiyle araziye çıkabiliecek seviyeye gelir miyim? Arazi derken de ekstrem koşullar olmayacak. Hani traktörün gidebildiği yerde gitsin yeter çamur vs olayı değil.
3-Net olarak temiz bir lpg sistemiyle yakıt için birşey denilebilir mi? Günlük ortalama 15 git 15 gel 30 km yapacağım. Hız zaten yapmıyorum.
4-Parça konusund abazı yerlerde çok kötü şeyler okudum, sizin görüşünüz nedir? Bi arıza çıkartırsa aşırıya kaçmadan halledebilir miyiz? Örn: Tofaş ayna 15 tl :smiley:
5-Alırken nelere dikkat etmek gerekli? Nelerine baktırmalıyız? Hedef yaza ama güzel birşey denk gelirse daha önce de alabiliriz.
6-Dikkatimi çekti bazı modellerin kaput kısmı uzun bazılarının kısa, bunun genellemesi nedir?
7-Arazide kullanılmış aracı yıpranmış olarak kategorilendirebilir miyiz? Bazı ilanlarda araziye alışkın bazılarında arazi görmedi diyor. Arazi görmemiş bir araç aldık diyelim arazide sorun çıkartığ çıkartmayacağını nasıl anlayabiliriz?
Şimdilik bu kadar. Bazı konular dağınık halde var ancak toplu gözükmesiniz yararlı olacağını düşündüğüm için buradan sorayım dedim.
Şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Yardımcı Olabilir Misiniz?

kaneruslu' Alıntı:
almak istediğiniz niva için ayırdığınız bütçe nekadar ?

Aklımda 7 8 bin vardı ama baktım o fiyata düzgün birşey bulamam gibi. 10 11 ama masraf edemem. Yani ya döküntü alıp düzelttireceğim ya da temiz sorunsuz bir araç alacağım. Sizce hangisi daha mantıklı?

Tam senin istediğin gibi bir NİVA'm var ve satılık haberin olsun, fiyat konusunda elimden gelen kolaylığı sağlarım
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-emsalsiz-lada-niva-4x4-97model-hidrolik-direksiyon-104303825/detay

Şimdi aklında bayağı bir soru var ama çoğunun cevabı içinde zaten,,

1- Konfor ve ses konusunda seni rahatsız edecek birşey yok çünkü avrupa arabalarla kıyaslarsan sadece ses değil bir sürü fark ortaya çıkar

1,5- Eğer ses seni rahatsız ederse istediğin gibi yalıtım yaptırabilirsin,,

2- NİVA seni bu arazi şartlarında asla yolda bırakmaz

3- ben günde 2 defa 15km gidiş 15km geliş yapıyorum gidiş geliş şu anda 8-9 TL yakıyor(ben hızlı kullanırım)

4- Parça fiyatları çok uygun sadece araştırman yeterli aynı parçayı yüksek fiyattan satan yerlerde var

5- NİVA için taban sacı önemli bununla birlikte şanzıman motor ve yürüyen aksam çok önemli

6- NİVA lar 95 öncesi ve 95 sonrası olarak farklı kasadır

7- O yazılanlara pek güvenme araziye çıkmamış temizdir dersin alırsın arazi gördükçe orası burası bozulmaya başlar, araziye çıkmış dersin bu sefer fazla yıpranmış olur seni üzer, yani orası biraz satıcının insafına kalmış çünkü bilgin yok bu konuda ;)

Sorularına yanıt bulduysan ne mutlu

NivamYokBenim' Alıntı:
Tam senin istediğin gibi bir NİVA'm var ve satılık haberin olsun, fiyat konusunda elimden gelen kolaylığı sağlarım
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-emsalsiz-lada-niva-4x4-97model-hidrolik-direksiyon-104303825/detay

Şimdi aklında bayağı bir soru var ama çoğunun cevabı içinde zaten,,

1- Konfor ve ses konusunda seni rahatsız edecek birşey yok çünkü avrupa arabalarla kıyaslarsan sadece ses değil bir sürü fark ortaya çıkar

1,5- Eğer ses seni rahatsız ederse istediğin gibi yalıtım yaptırabilirsin,,

2- NİVA seni bu arazi şartlarında asla yolda bırakmaz

3- ben günde 2 defa 15km gidiş 15km geliş yapıyorum gidiş geliş şu anda 8-9 TL yakıyor(ben hızlı kullanırım)

4- Parça fiyatları çok uygun sadece araştırman yeterli aynı parçayı yüksek fiyattan satan yerlerde var

5- NİVA için taban sacı önemli bununla birlikte şanzıman motor ve yürüyen aksam çok önemli

6- NİVA lar 95 öncesi ve 95 sonrası olarak farklı kasadır

7- O yazılanlara pek güvenme araziye çıkmamış temizdir dersin alırsın arazi gördükçe orası burası bozulmaya başlar, araziye çıkmış dersin bu sefer fazla yıpranmış olur seni üzer, yani orası biraz satıcının insafına kalmış çünkü bilgin yok bu konuda ;)

Sorularına yanıt bulduysan ne mutlu

Sağolun ilgilenip cevap vermişsniz.. Malesef biraz daha sade bir araç arıyorum. Mümkünse bi' Dakar dışında hiç bir şey düşünmüyorum. Çoğu cevabımı aldım.. 1 2 şey kaldı kafama takılan. Kaportayı bakarak anladık diyelim. Teste götürsek motorun sağlamlığı anladılar peki arazi aksamlarının çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağız? Ses yalıtımı yaptırmak istesek ne kadara mal olur tahmini? Kener beyin yaptığı gibi mesela. Köpükleri zifti vs..
Teşekkürler..

Ona en iyi cevabı Kaner Usta verebilir o konuda birşey diyemem, elimden geldiğince cevapadım yardımcı olabildiğime sevindim ;)

mümkünse yeni model alıp masrafları en aza indirmek yada hiç almamak , yada bütçem uygun derseniz eski model alıp sıfırdan herşeyiyle toplamak

Peki hangisi daha maliyetli olur? Dediğim gibi o kadar ekstrem koşullarda off road olmayacak. Yani dağ bayır arada bir çıksam yeter. O da düz yerler olur zaten hani traktörün çıkabilieceği diyeyim. Mesela yeni model nivalar 14 15 civarında. 97 model bir niva alıp dediğim şekilde yapsak neye mal olur tahminen. Teşekkürler..

niva konusunda burada sana ne derlerse desinler boş bence nivası olan bir arkadaş bul onunla araziye çık dolaş asfaltta git gürültüsünü varsa titreşimini hisset sonrasında karar ver, ben ilk aracı alıp eve doğru yola çıktığımda kendi kendime ne yaptım ben ya dedim :smiley: ama sonrasında ya hastası olursun ya da seni hasta eder zaten binemezsin tutar satarsın

ma10blk' Alıntı:
niva konusunda burada sana ne derlerse desinler boş bence nivası olan bir arkadaş bul onunla araziye çık dolaş asfaltta git gürültüsünü varsa titreşimini hisset sonrasında karar ver, ben ilk aracı alıp eve doğru yola çıktığımda kendi kendime ne yaptım ben ya dedim :smiley: ama sonrasında ya hastası olursun ya da seni hasta eder zaten binemezsin tutar satarsın
Teşekkürler öncelikle..
Böyle güzel bir arabam oldktan sonra sesi önemli değil. Zaten ölmek üzere olan 93 model bir kartala 5 yıldır biniyorum. Uzun yol dahil hiç bir sıkıntı yaratmıyor bana. Asıl önemli mesele masrafı. Öğrenciyim sonuçta. Bu arabayı alırken çıkartabildiğim kadar çıkartacağım ondan sonra masraf yapma şansım olmayacak. Mesela kartal da arada sırada ufak aksaklıklar oluyor ama 30 40 liradan fazla vermedik henüz. Hani arabayı alınca ufak tefek şeyler dışında masraf çıkartsın istemiyorum. Ve bundan emin olamıyorum. Herkes sorunlardan yakınmakta. Tutup da arabayı ekstrem koşullar için zorlamayacağım. Hani ayda yılda bir pikniğe gideceğiz de biraz eğimli yere çıkacak. Onun dışında ev-okul :smiley: Lada niva bana göre mi :smiley: (konforu katmayın lütfen işin içine)

nivalar arazide gezmiş araçlar olduğundan daha çok yıpranıyorlar çok iyi baktır derim 10-11 binliralık araca alırken sonra bir sürü masraf açarsın. ladadan anlayan birine göster diyeceğim ama göstersende belki sürpriz masraflar açabilir sanada her arabada olduğu gibi :smiley: aracı aldıktan sonra 1-2 binlirada cebinde olsun derim. ben aracı 11500 liraya aldım ilk 6 ay sanayiden çıkamadım 4000 lira masraf. son 8 aydır rahatım şeytan kulağına kurşun

ma10blk' Alıntı:
nivalar arazide gezmiş araçlar olduğundan daha çok yıpranıyorlar çok iyi baktır derim 10-11 binliralık araca alırken sonra bir sürü masraf açarsın. ladadan anlayan birine göster diyeceğim ama göstersende belki sürpriz masraflar açabilir sanada her arabada olduğu gibi :smiley: aracı aldıktan sonra 1-2 binlirada cebinde olsun derim. ben aracı 11500 liraya aldım ilk 6 ay sanayiden çıkamadım 4000 lira masraf. son 8 aydır rahatım şeytan kulağına kurşun

Benim nivaya ilk yaklaşımım 6 7 binlik bir araba olmasından kaynaklıydı. ;D hani dedik 6 7 binse 8 9 verir temizini alırız :D
Şimdi bakıyorum da 13 14 bin olmadan iyi bir niva alınmıyor sanırım. Kışı atlatmak gerek zaten almadan önce. Ya 13 14 bini gözden çıkartıp tek seferde olabilecek en temizi alacağız. Ya da amayacağız kaner ustanın dediği gibi. Yardımcı olan herkese teşkkürler.

Avatarımdaki araç ta satılık ilgilenirseniz görüşebiliriz. Henüz hiçbir yerde ilanı yok çünkü satıp satmamaya kesin olarak karar vermedim. Düşünürseniz detaylı bilgi verebilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,142
Kayıtlı Üye Sayımız
167,033
Kaydolan Son Üyemiz
alimutlu14532004@gma

Çevrimiçi üyeler