Gereksiz paniğe gerek yok bence...
)) İyi havalandırma sağlamak ve eğer mümkün ise Ferhat beyin 12V gaz sensörlerden kullanmak daha garanti tabiki ... hatta birde 12Volt duman sensörüde almak lazım derim.
) Ben bu gaz sensörünü ve hatta duman sensörünü birgün gazetede bir haber okuduktan sonra hemen gidip aldım. Haber aynen şöyle idi, Botaşta çalışan bir mühendis doğalgaz zehirlenmesinden evinde ölü bulundu.
( bune yahu demiştim biz ki bu işlerden anlıyorsak hemen edinilmeli bu grossmarketlerde satılan basit gibi görünen ama hayat kurtaran cihazlardan. hatta şohben bacası geri tepince bile benim bu gaz sensörü hemen öter...
) Hatta duman sensörüm bile birgün işe yaradı. Benim oğlan 3 yaşında idi, odasının kapısı açıktı ve ocakta bir ıhlamur unutulmuş ve yaprakları su bitince içindeki yanmaya başlamış, hatta yaprakların dumanı bir tarafa bir taraftan da demliğin plastik sapı yanmaya başlamış ve acı bir duman evi kaplamış bizim boğulmayacağımız bir yoğunluk düzeyinde duman sensörü devreye girdi ve bizi uyandırdı. İşte böyle insanın başına heran herşey evde yada karavanda gelebilir bu sadece aküden gaz sızması değil herşey olabilir insan özellikle uyurken bunları bilemez, dolayısı ile eşeği sağlam kazığa bağlamakta yarar var ve 3-5 kuruştan kaçmamalı