Yaşam Aküsü Alım Bilgisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabahgunesi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,051
3. maddeyi sizden beklemezdim açıkcası Teoman bey. :yum:
İnvertör ve siz... ?

Konu açıldı diye yazıyorum.
Çakmak girişli kalite ve kapasiteli bir USB şarj aleti, tablet ve telofonlar için bilindiği üzere tamamen yeterli oluyor.
Araç park ederken tersden çalışmaması için galiba (?) diyotlu olmasına dikkat etmediğimden ikincisini almak zorunda kalmıştım. :confused: Yaşam aküsü için ise sorun yok.

Bilmem Türkiye'de de var mı ? Braun'ın iki kişi için bir aydan fazla giden pilli diş fırçası sadece 10 €. Biz çok memnunuz.
Hatta düşünenler için pilli traş makinası 20 € bile değil. Arkadaşım ısrarla tavsiye etti, deneyeceğim.

Not
Tak istisna saç kurutma makinası. Bizimkiler 0 volt. Markaları ise Güneş ve Rüzgar. Birkaç yüz milyon sene garantisi var diyorlar. Bakalım artık... :yum:
 
Son düzenleme:

Etiketler
Mesut Bey, invertör dediysem çok büyük değil.100 Watlık, usb çıkışı da var. Çakmak gözünden enerjisini alıyor. Notebook fişi girmediği için ara fiş ile numara çekmek gerekiyor. :smiley:



SI02
 


EXIDE Distributionscenter Berlin - Downloadbereich
Sayfasından bazı cevaplara ulaşmanız mümkün. ( Manual for stationary Gel- Batteries Part 2 )

Teslim orjinal paketle olmalıydı.
Kullanma kılavuzu kitap şeklinde verilmese bile, internetten indirebileceğiniz hususuna dikkatiniz çekilmeliydi.
Herşey en azından ciddiyetten uzak görünüyor.:confused:

Akülerin kalan kapasiteleri normalde, belli bir noktaya kadar boşaltılmalarını gerektiren zaman alıcı ve komplike bir metod tarafından tespit edilebilmekte.
Voltmetre ile gerilim ölçümü bile ancak ~2 saat sonra ve sadece anlık doluluk için ortalama bir fikir verebiliyor.

Akülerde kutup başı ya da yanındaki 4 rakamlı yaş kodunun ilk iki rakkamı hafta sayısı, diğer iki rakkamı ise üretim yılının son iki sayısı olmalı.


Not
Ayni üretici firmanın Exide aküsü bende, yılda ~100 gün civarı kullanım ile şu an uslu uslu yanımda 6. yılını tavaf etmekle meşgul.
Her ay 48 saat şebeke ceryanına bağlamakla ve de ümüğünü sıkmayarak, ben de ona kötü davranmıyorum galiba
...:yum:
Sayın Evliya Çelebi, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu gün yoğunluktan pek inceleme şansım olmadı ancak verdiğiniz bilgiler çerçevesinde mutlaka bir araştırma yapıp vardığım sonucu bu platformda da paylaşacağım zira dört yaşındaki aküm yeni aldığımın yanında fabrikadan yeni çıkmış gibi görünüyor ve bir dünya markasının ambalajsız oluşu konusu hiç aklıma yatmadı. Bu arada akünüzü iyi günlerde ve sorunsuz kullanmaya devam etmenizi dilerim, bilincli kullanım mutlaka aküce de fark edilmiştir. Saygılarımla.
 

Yazınız beni 2010 senesine götürdü. O zaman şimdiki Esed, tatil arkadaşı Esad idi , Suriye ve Ürdün'e vizeler kalkmıştı. Bu fırsat bir daha gelmeyebilir diye Garmin'e hedef Aqaba yazıp Istanbul'dan yola çıktık. Exide 200 AH jel aküye de sırtımızı dayayıp hanıma iki de bir yolda elektrikli ısıtıcıdan kahve yap diyip duruyorum. Hava sıcak, buzdolabını nasılsa aküyü aracın şarj dinamosundan şarj ediyoruz diye üst seviyede tam gaz çalıştırarak akşam Hatay'a geldik. Sabah kalkınca akünün bittiğini , buzdolabını çalıştırmadığını ve hatta şarj da tutmadığını anlamamla beraber sabah neşesi hüzne dönüştü. Meğerse bir gün önce bir hatadan dolayı aküyü şarj etmeden Hatay yolunda yemişiz. Istanbul'a döndüğümde aküyü aldığım firma akünüzü 10.5 Voltun altına düşürmüşsünüz , üstüne soğuk su içebilirsiniz dedi. O günden sonra yedek akü voltajını sürekli görebileceğim şekilde göstergesiz kullanmadım.
Sizin akünüz de böyle bir hata sonucu gitmiş olabilir.
Ben ölen aküyü kurtarmaya çok çalışmıştım ama beceremedim. Bir kez ölen aküyü diriltebiliriz diyenleri internette görüyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Bu arada telekomdan çıkma ikinci el jel ve agm akü satıişı her zaman olabiliyor. Akülerin fiyatları belli, eğer aşırı indirimle almışsanız ikinci el olma olasılığı yüksek.
Sayın bartek, tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, bu bilgiler doğrultusunda kendi yaptıkarımı ve aldığım aküde gözlemlediklerimi bir daha gözden geçireceğim. Akünün voltunu sürekli ölçme alışkanlığım olduğu için akünün doluluk oranını gereğinden fazla düşürme şeklindeki bir hatayı yapma olasılığını biraz düşük görüyorum ve ayrıca küçük kapasiteli akümü kısa süreliğine 30 Watt tüketen bilgisayarım için ve telefonumu şarj etmekte kullandığımdan, düşük tüketim sebebi ile aküyü aşırı deşarj etmem daha zayıf olan ihtimal diye düşünüyorum.

Telekomdan çıkma akülerin piyasaya sürülme ihtimai ise çok ciddi ve rahatsız edici bir konu bence, umarım böyle bir basitliğe maruz kalmamışımdır. Akünün liste fiyatı 260 euro idi de, fuar kampanyası sebebi ile 200 euroya aldım gibi hatırlıyorum ancak özellikle belirtmeliyim ki ben ne indirim talep ettim ne de aküyü ucuz olduğu için aldım. Kaldı ki satıcı da kesinlikle sıfır bir mal olarak lanse etti ürünü, ikinci el dese ağızını açtığı gibi konuyu kapatırdım zaten çünkü akü gibi çok bilinmeyenli bir malda ikinci el ürünü almaya ikna edilebilecek bir yapıda değilim. Satıcı çok övdüğü için marka ve akü tipini almaya heves ettim ancak akü fuar standında olmadığı için malı orada inceleyemedim, ihtiyacım olan yaklaşık şu kadar amperlik bir akü deyince dükkandaki stoka bakmam lazım, galiba o kapasiteye yakın bir şeyler vardı, bakayım ona göre konuşalım denildi ve alışveriş de bu şekilde başlamış olduk. Bu arada verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, konuyu enine boyuna irdeleyip elde ettiğim bilgileri ayrıca paylaşacağım. Saglıcakla kalın.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst