.
@makara60 , önce içiniz rahat olsun.

EFB akülerinin sözü geçen araçlarda rölantideki yakıt sarfiyatını dolayısıyla emisyonu da azaltan stop-start sistemi için geliştirildiğini öğrendim.
Yani bu aküler; ani yüksek akım olan marş ile devamlı araç içi diğer yüksek akım gereksinimi yanında, kalın ve özel kimyasal yapılı elektrotları ve emdirilmiş elektrolit düzeniyle, ayni zamanda normal sulu akülere göre iki misli daha çok çevirim kabiliyetine sahiplermiş. Çünkü bu yeni nesil araçlar her durduklarında motor stop etmekte ve her gaza bakışta da yeniden marş ateşlenmesine ihtiyaç göstermekteler.
Yani diğer bir değişle “Abi ne iş versen yaparız” diyorlar.

Tabi sırf çok çevirim için üretilmediklerinden özel AGM veya jel hemcinslerine göre beklentinizi belki biraz daha frenlemeniz yerinde olmalı ? Gerçi optimal değil ama pişman olmanıza da bence gerek yok. Üstelik AGM akülerin daha pahalı olduğunu unutmayın.
Sonuçta artı ve eksilerini toplayınca o kadar büyük fark kalmıyor galiba..
Fakat en büyük avantajınız (bağlantı sorunu bir yana) marş motorunuz iflas edince başka araç aramanıza gerek kalmayacak demektir.
.
Bu arada Orhan beyin sorusunu da öğrendiklerimin ışığında cevaplayayım.
Bu akülerin oluşan gazları AGM akülerde olduğu gibi yüksek rekombine kabiliyeti varmış. Galiba elektrolit içine tekrardan eritebiliyorlar. Bu yüzden araç içersinde konumlandırılmaları da sorunsuz.
Etiket ile neyi kast ettiğinizi ise çıkaramadım Orhan bey. Belki bir örneğini koyabilirsiniz ?
Fakat biliyorsunuz, elektrikli ekipmanlarda CE damgası, kullanımının güvenli olduğunu gösteren yeterli bir işaret.
.