Yassıada'da Dalış Artık Mümkün

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,022

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Federasyon Başkanı A.İnkılâp OBRUK’ un Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde, Komutanlığın Yassıada için ‘’Taşınmaz mal kaydı ve bu kapsamda emniyet ve kontrol sorumluluğu’’ sebebiyle adaya çıkılmamak üzere Federasyonumuz tarafından yetki belgesi almış olan Dalış Merkezlerinin Yassıada’ da bölgesinde dalış yapmalarına müsaade edilmiştir.

Dalış merkezlerimizin bilgisine sunulur.

TSSF

Etiketler
Ynt: Yassıada'da Dalış Artık Mümkün

Ben mi yanlış biliyorum ya da hiç haberim olmamış bu yasaktan . ama yıllardır yassı adaya kulüpler dalış için grup getiriyorlar zaten. hemde bunu internette de dalış turu programında yazıyorlar 6 yıllık dalış hayatımda bende defalarca daldım yassı da ama hiç yasak oldugunu duymadım .

teyid etmek için yassı ada dalış diye tarattım google da evet hala turlar var .sedefadasının yasak oldugunu biliyoruz .ki orada bile dalış yaptım ama yassıyı hiç duymadım. hatta balık çiftligi kurulmuş dıye duymuştum google earth de baktım görünmüyor ama panaramio resimlerinde var.madem yasak mış niye dalış kulüplerine birşey dememişler balık çiftligine nasıl izin vermişler ilginç. ayrıca yassı da her yıl "herşeye ragmen yaşayan marmara" isimli fotograf yarışmaları yapılıyor:smiley: birde günlerce yassı da dalıp kaybolan mudanyadan cıkan dalgıç haberleri yapılırken yassı da dalışın yasak oldugu söyenmedi .ayrıca çıkan izinde adaya cıkılmamak üzere diye bir ibare var :smiley:))) bu çok komik yassıda kurulan su ürünleri üniversitesi taşındıktan sonra kalan binaların tüm kalorifer petekleri pvc pencereleri tüm hurdaları yıllar boyunca ada içerisinde el arabaları ile iskeleye iskeleden de tekne ile karşı kıyııya taşındı hurdacılara satıldı :smiley:)) gülmemin sebebini şimdi anlamışsınızdır.

tüm adalar hem dalış hem kara olarak iyi bildigim bir bölgedir o yüzden konuya dahil olmak zorunda kaldım dalış yapmadıgım hiç bir noktası yok gibidir büyükada,heybeli,burgaz,kınalı,sedef,yassı,sivri,balıkçı(neandros)ve kaşık adası toplam 9 adadır

Merhaba,
Yassıada ve diğer adalar 2003 yılından bu yana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında sit alanı ilan edilmiştir.
Önceki yıllarda dalış için sorun olmamıştı, dalış kulüplerinin gezi yapmasına müsade edilmişti. Sonrasında basında çıkan fuhuş haberleri üzerine adaya çıkış kesinlikle yasaklandı. 2009 yılında dalış kulüpleri oraya çıkmadılar. Yine etrafta dalış yapıldı ama duraklama Sivriada' da oldu. Zaten dalış düzenleyenlerde Meltem Kalender ve Roy Oksen genelde.
Balık çiftliği kısmına gelince; 2010 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından sağladıkları tahsis sona eriyor ve uzatılmayacak. Bu yıl onun da kapatılmasını bekliyoruz heyecanla. Sonrasında yine Yassıada ve Sivriada' ya yine günü birlik dalışlara gideceğiz.

demekki ben duymamışım ama ilginç ki dalış kulüpleride duymamış :smiley: 27 eylül 2009 tarihine nette program yapıp dalışa davet var hatta yassıya yanaşıp mangal yapmaktan bahsediyorlar:smiley: yanlış anlamayın suçlu aramak degil maksadım ama madem yasak bunu duyurmaları ve kontrol etmeleri gerekmezmi hatta bugün adalı kaptan arkadaşımı arayıp bu konu hakkında bilgisi olup olmadığını sordum ki adalarda 25 yıldan fazla süredir kaptanlık yapan birisi hiç duymadıgını soyledi ..

yassıada istanbul adalarının içinde nadide yerlerden biridir akıntının durumuna göre hem çok keyifli hemde komando egitim sahası gibidir oradaki bir dalışta dalıcının satha emekleyerek geldigini satha çıktıktan sonra akıntıdan dalıcıyı sivri ile yassının tam ortasında yakalayabildiğimizi hatırlarım.

sivriye bakan taraftaki küçük iskelenin önündeki 25 mt'ye inen duvarı es geçmeyin derim :smiley: dipteki deniz yıldızlarının çokluğuna hayret edeceksiniz. herkese keyifli dalışlar dilerim

Selamlar ,
Bende de Bodrumda ki Yassıada dalışa açıldı sandım birden, başlıgı görünce ne sevinmiştim :-\
Yıllardır açılacak diye haberler çıkar açılmadı gitti .

http://www.turkiye-wrecks.com/yassiada.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR