Ynt: Yassıada'da Dalış Artık Mümkün
Ben mi yanlış biliyorum ya da hiç haberim olmamış bu yasaktan . ama yıllardır yassı adaya kulüpler dalış için grup getiriyorlar zaten. hemde bunu internette de dalış turu programında yazıyorlar 6 yıllık dalış hayatımda bende defalarca daldım yassı da ama hiç yasak oldugunu duymadım .
teyid etmek için yassı ada dalış diye tarattım google da evet hala turlar var .sedefadasının yasak oldugunu biliyoruz .ki orada bile dalış yaptım ama yassıyı hiç duymadım. hatta balık çiftligi kurulmuş dıye duymuştum google earth de baktım görünmüyor ama panaramio resimlerinde var.madem yasak mış niye dalış kulüplerine birşey dememişler balık çiftligine nasıl izin vermişler ilginç. ayrıca yassı da her yıl "herşeye ragmen yaşayan marmara" isimli fotograf yarışmaları yapılıyor

birde günlerce yassı da dalıp kaybolan mudanyadan cıkan dalgıç haberleri yapılırken yassı da dalışın yasak oldugu söyenmedi .ayrıca çıkan izinde adaya cıkılmamak üzere diye bir ibare var

))) bu çok komik yassıda kurulan su ürünleri üniversitesi taşındıktan sonra kalan binaların tüm kalorifer petekleri pvc pencereleri tüm hurdaları yıllar boyunca ada içerisinde el arabaları ile iskeleye iskeleden de tekne ile karşı kıyııya taşındı hurdacılara satıldı

)) gülmemin sebebini şimdi anlamışsınızdır.
tüm adalar hem dalış hem kara olarak iyi bildigim bir bölgedir o yüzden konuya dahil olmak zorunda kaldım dalış yapmadıgım hiç bir noktası yok gibidir büyükada,heybeli,burgaz,kınalı,sedef,yassı,sivri,balıkçı(neandros)ve kaşık adası toplam 9 adadır