Yedek anahtar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GÜLKESEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,172

GÜLKESEN

Ana Kamp
Yer
Kahramanmaraş
Arkadaşlar yedek anahtarımı kayıp ettip, yeni bir yedek anahtarı yaptırmanın pahalı olduğunu duydum. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.Selamlar

Etiketler
Ynt: Yedek anahtar

GÜLKESEN' Alıntı:
Arkadaşlar yedek anahtarımı kayıp ettip, yeni bir yedek anahtarı yaptırmanın pahalı olduğunu duydum. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.Selamlar

eger İstanbuldaysanız bazı anahtarcılar yedek anahtar yapa biliyor pek te öyle pahalı degil aracın ruhsat sahibi olmanız yeterli

130-150 TL yi buluyor ortalama. 1. anahtarınızın çipini başka bir çipe kopyalıyorlar.O çipide ana anahtardan aldıkları kesitle oluşturduklara anahtara takıyorlar.

servisten (antakya toksözler suzuki servisi) getirttim orijinal, 50 tl, 5 tl ye de anahtarcıda dişleri açıldı sonra serviste orijinal anahtarın şifresi sıfırlandı her iki anahtar tekrar şifrelendi
boşuna yetkili ve orijinal olmayan yerde yaptırmayın servise gidin

ayrıca bu işi yapıyorum diyenlerde eğer tekrar programlama cihazları yoksa sizin kaybolan eski anahtarı getiren adam sizin arabayı kapıp götüremez o nedenle her iki anahtarın yeniden şifrelenmesi lazım.

Ben belirli modellere kadar şifre yok diye biliyorum.Bu yüzden normal bir anahtarcı yedeği olduktan sonra çeker diye biliyorum.Sizin araç kaç model acaba?Siz ordunuz mu anahtar şifreli miymiş?

Aracımı aldığımda yedek anahtarı yoktu,ben bir anahtarcıya yaptırdım 50 lira ya iş bitti.Bir arkadaş serviste yaptırmış 150 lira ödemiş.

öğretmen' Alıntı:
Aracımı aldığımda yedek anahtarı yoktu,ben bir anahtarcıya yaptırdım 50 lira ya iş bitti.Bir arkadaş serviste yaptırmış 150 lira ödemiş.

Hocam 150 lira abartı bir rakam servisin keyfi aldığı paradır diye düşünüyorum ya da uzaktan kumandalı anahtar içindir o para ki o durumda o para normal. Hatta o esnada başıma hiç ummadığım bir iş geldi serviste anahtarları eşleştirirken önce orijinal anahtarın şifresini sıfırlıyorlar sonra iki anahtara birden yeni şifre verecekler, fakat ellerindeki cihaz yeni sistem grand vitaralar içinmiş benim orijinal anahtarın da şifresi sıfırlandığından onla da araba çalışmadı ve istanbuldan 4 günde diğer programlama cihazı gelene kadar bana servisten suzuki swift 4x4 verdiler zaten onun günlük kirası anahtara ödediğim paranın 3 katı idi. Benden de liste fiyatı olarak ben yuvarlayıp 50 lira dedim ama 47 lira kadar bir para aldılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri