yedek parca

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferozase Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,179

ferozase

Yeni Üye
slm ferozacilar bende bir ara ferozaciydim iki yil kullandim güzel hos bi araba yanliz biraz fazla sekiyo ve vuruyor idi o da galiba makasli olusundan dir siz ferozaci arkadaslardan bilgi almak istedim biliyorsunuz ki bu araclarin parcalari biraz pahali ve zaman zaman da sikin tilar cikiyor teminin de ve cikma parca bulmak ta birhayli zor biliyorum ve ben suan yurt disinda ikametgah etmekteyim acaba ben veya birileri ferozanin cikma yedek parcalarini getirip bu sorunu ortadan kaldirabilir mi sizce nasil olur. örnek: ÖN ARKA DIFRANSIYEL;, SANZIMAN KARBIRATÖR, FAN TERMIGI, SU DEVIRDAYIM POMPASI, SAFTLAR, AKISLER KILOMETRE SAATI ,sarj ve mars dinamosu,cesitli motor aksami ön arazi kafasi v.s parcalar sizce nasil olur arkadaslar.

Etiketler
Ynt: yedek parca

Yedek parça konusunda yetkili servisler harici büyük çapta getirip satan yok gibi..
Bu konuda getirilecek parçalar her zaman müşteri bulacaktır.Forumları bir tarayacak olursanız...birçok Ferozacı arkadaş bu konuda parça soruyordu..

Gerçi FEROZA kullanan arkadaşlar daha iyi fikir beyan ederler..ne de olsa ben eski bir Ferozacıyım da.. ;D

Konuyu yeni gördüm, Feroza'nın yedek parçasını bulmakta çok büyük bir sıkıntı yok, ana servis her türlü parçayı bulunduruyor, eğer stoğunda yoksa da getirip stoğuna koyuyor, en kötü ihtimalle sizi 20-25 gün bekletiyor. Tabii fiyatları ucuz değil, tabii çokta pahalı değil, ben lazım olan pek çok parçayı ana servisten temin ettim, hatta motor yaptırtırken aldığım parçalara indirim bile yaptılar. Ben şahsen çıkma parça tercih etmiyorum, nede olsa o da kullanılmış ve yaşlanmıştır ayrıca çıkma oluncada ucuz olmuyor bazen. Ferozayı ilk aldığımda motorun üstündeki aliminyum kapakta kırılan yer kaynatılarak tamir edilmişti, değiştirmek istedim, İkitelli'de ki çıkmacılardan biri o kapaktan olduğunu üzerinde iki kaynak bulunduğunu ve fiyatının 250 TL olduğunu söyledi. Bendekinde zaten tek kaynak vardı, bende birde servisine sorayım dedim, ellerinde olmadığını 25 gün sonra stoğa gelecek olan olduğunu ve fiyatının 225 TL olduğunu söylediler. Yani yeni parça üzerinde iki kaynak bulunan çıkmasından 25 TL daha ucuzdu.
Tabii sizin teklifiniz pek çok Feroza kullanıcısının parça ihtiyacını çözebilir,
Saygılarımla

Ersan

Merhaba Ben istanbul Küçükyalıdan Mehmet
94 Model aracım var ön far takımı ve kaporta parçalarına ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba,

Yedek parça konusunda ben de birşey sormak istiyorum bilgisi olan varsa yazsın lutfen. Ferozanın on panelinde voltmetre, eğim ölçer ve saatin olduğu parçaya ihtiyacım var. Benimkinin aldığımda eğim ölçeri bozuktu. Kullandığım bir parça ve bulup takarsam mutlu olacağım. Eskiden verilmiş bir yetkili servis numarası vardı aradım ama özel servis olmuş. Artık yetkili servis değilmiş. Bildiğiniz bir numara varsa sevinirim bir arayıp sormak istiyorum. Ersan bey sanıyorum yardımcı olabilir bana. O parça almış herhalde son zamanlarda.

Mutlu kalın,

Gürsel

Gürsel Bey,

İyi günler, benim arabadaki eğim ölçerde bozuktu, ben servise yenisini sormadım, oraya uygun ölçüde metal bir parçayı lazerde kestirtip, Ölçüsan marka üç adet hararet, voltaj ve şarj ölçer gösterge koydum. Araçta vinç olduğundan şarj durumunu gösteren gösterge olması iyi oldu.

o parçayı Tezerler'den Rıza Ustaya sorabilirsiniz, telefonu 212 276 99 40, merkez servisin stoklarını görebiliyor. Ayrıca bu konuyu açan beyfendi Feroza parçaları bulabileceğini söylüyor, onada sormakta fayda var.

Saygılar

Ersan

Ersan bey merhaba,

Teşekkür ederim yardım için. Ben baktırttım ancak ellerinde yokmuş. Başka biryer de bilmiyorum açıkçası. Ben de belki uygun bir eğim ölçer bulup piyasadan taktırtabilirim. Derdim orjinal olsun ama bulamazsam yapacak birsey yok artık. Birisi aslında ferozalar için parça getirtse ne iyi olur. Burada forumda herkes ne istediğini yazar ve getirtilir. Biz getirtemeyiz kendimiz siz de biliyorsunuz gumruk falan derken dert bir iş. Keşke bir firma getirtse japonyadan. Gerçi onların elinde uygun parça var mı onu da bilmiyorum. İlk zamanlarda forumda konuları okurken parça sorunu hiç görünmüyordu ama son zamanlarda yedek parça sorunu ile ilgili olarak çok konu açılmaya başlandı. Bu da açıkçası beni biraz endişelendiriyor. İleride ne gibi sorunlar olabilir bilmiyorum. Umarım arabalarımız denildiği kadar sağlamdır da sorun yaşamayız.

Tekrar teşekkürler Ersan bey.

Gürsel

Gürsel Bey,

Eğim ölçer bulmak sadece Feroza'da değil, diğer araçlarda da zor gibi, tek bir tane ve bedeli (nakliye dahil) 200 $ geçmemek kaydıyla ebay ve benzeri sitelerden eğim ölçer bulursanız getirtebilirsiniz, gümrükle ilgili sorununuz olmaz.

Saygılar

Ersan

Ferozacı arkadaşlar...

size bir arkadaş tavsiyesi....

en ucuzundan yada allah etmesin kazalı bir Ferozayı alıp trafikten düşürün..onun parçaları sizlere uzzuun süre gider...

hepiniz parça arıyorsunuz...çözümün en pratigi bu degil mi...
şimdi diyeceksiniz ki..trafikten düşürmeydi..v.s idi..gönül isterse her şey olur...

bu dedigimi lütfen degerlendirin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR