Yeni 1.5 DCİ motorlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hassey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,546

Hassey

Ana Kamp
Merhabalar;
Dacia Lodgy'de kullanılan 1.5 DCİ motorların yakıt tüketim verileri çok düşük.90 Bg.'lıkte ortalama 4.2 lt/100km, 110 Bg.likte 4.4 lt gibi değerler mevcut.

Sonuçta bu motorlar Dusterda kullanılacak mı? diye Dacia Müşteri Hizmetlerine mail attım.Henüz bana dönmediler.Bu motorlar eğer Dusterda kullanılırsa müthiş olur...

Etiketler

Ynt: Yeni 1.5 DCİ motorlar

Çok farklı çünkü;CO2 emisyon oranlarıda çok farklı.90'lıkta 109gr(halihazırda 130 gr),şehir dışı 3.8 lt gibi bir değer sunuluyor.Eco2 imzası taşıyan bu motorlar mevcut motorlardan farklı.Hava filtresi ve yağ değişimi gibi durumlar ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir.(yol durumu,tozluluk,sıcaklık gibi.)

1.5 TDI motora örnek olması açısından kendi deneyimimi yazıyorum...

Araç...

Dacia Sandero Stepway 2012 model

1.5 TDI...90 BG Euro5 motor...

Denizli den depo fullendi...kilometre sıfırlandı...istikamet İZMİR...

Sürat ortalama 85 km...civarı...bazen 100-120 Km..hıza çıkılsada sürekli bu süratle gidilmedi...

İzmir Gaziemir Shell istasyonunda tekrar Dizel yakıt alındı...

9.10 litre...katedilen yol...225 Km.

Ortalama 100 Km..sarfedilen yakıt miktarı...4.04 Lt.

;D
Sayın öztürk, verdiğiniz değere göre, sandero C3 den daha az yakıyor.... Peki şehir içi değerleri ne sanderonun?

Sayın Öztürk;sizin elde ettiğiniz değerleri ben Duster 85 Bg.lik motorla bahsettiğiniz hızlarda çok rahatlıkla ve hatta altında elde edebiliyorum.Burada benim bahsettiğim motorlar birtakım güncellemeler yapılarak(Egr valfinde,turbo basıncı,enjektör vb.) yenilenmiş ve benim için oldukça önemli olan emisyon oranları ve yakıt verileri şu anda kullanılan muadil motorlara göre % 20 oranında azaltılmıştır.
Bu veriler ilerde araç vergilerinin emisyon oranlarına göre değiştirileceği varsayılırsa (ki engeç 2014 yılına kadar yapılması gereken bir düzenleme bu.Çünkü Kyoto Sözleşmesine imza vermiş bir ülkeyiz.)Burada Dacia müşteri hizmetlerine danışmama rağmen ne yazık ki cevap bulamadım.

Hassey' Alıntı:
engeç 2014 yılına kadar yapılması gereken bir düzenleme bu.Çünkü Kyoto Sözleşmesine imza vermiş bir ülkeyiz
Kyoto sözleşmesinde neye imza attığımızı biliyosa devlet büyüklerimiz bende arap atıyım :mad: "Olmayacak duaya amin" demekdir Kyoto protokolü...

Bu arada 3-4 lt sarfiyatlardan bahsedip Bilal bey abimi ayar etmeyin ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
;D
Sayın öztürk, verdiğiniz değere göre, sandero C3 den daha az yakıyor.... Peki şehir içi değerleri ne sanderonun?

Araç benim ve dün öğlen Denizlide teslim aldım...şehir içi kullanımı konusunda bir deneyimim yok...

Önümüzdeki hafta bu konuda deneyim yaparım...şehir içi en az 100 Km yapmam gerekiyor...

C3 konusuna gelirsek...Bende bir tanede Peugeut 207 var...1.4 70 Bg. motor...(C3 ile aynı sınıf araç)

Şubat 2012 trafiğe çıkış tarihli...

Bu aracı sadece şehir içi kullanıyoruz...Daha çok oğlum kullanıyor...Günde 80km.üzeri yol yapıyor ve ortalama yakıt tüketimi...şehir içi 5.1...

1.5 dci 90 bg motor ....gayet verimli ve ekonomik bir yakıt sarfiyatı var...

Araçlarda yakıt sarfiyatı kullanıcıya göre değişir...Benim elde ettiğim değeri bir başkası elde edemeyebilir...yada ben daha ekonomik kullanabilen arkadaşlarıma yetişemiyebilirim...

Benim araç sürüş stilim bu...bunun altına inemem...

Dacia Duster araçta kullandım...bana göre hepsi kendi sınıfında yeterli ekonomiyi sağlayabilen araçlar...

olguncandan' Alıntı:
;D

Evet bu soruya artık cevap verebilirim...

Araç Dacia Sandero Stepway

1.5 dci 90 Bg.

Şehiriçi katedilen yol....1000 Km.

Depo da hala yakıt var...yakıt göstergesinde 2 bölme kaldı...Tek bölmeye düşmesi an meselesi....

Ortalama 100Km'de ...harcanan yakıt miktarı...4.8 Lt.

Katedilen yol tamamen şehiriçi...

Güzelyalı-F.Altay-Çankaya-Alsancak-Bornova-Karşıyaka güzergahları kullanılmıştır...Zaman zaman çok yoğun trafiğe girilmiştir...Genel olarak akıcı şehiriçi trafiği kullanılmıştır...

Bu denemede araçta Klima açılmamıştır.

Eyvallah azizim, bilgi edinilmiştir.... Gerçekten dci hdi den daha az yakıyor bu durumda. Her ne kadar kullanıcıya göre değişiklik gösterse de, sayın öztürk'ün örneğinde kullanıcı aynı olmuş oluyor. :D

Hafta sonu İstanbul-Ankara
Ankara-Çamlıdere
Çamlıdere köy yayla yolları vs.
Çamlıdere-İstanbul arası yolculuk yaptım.
Toplam 965 km yi 47 LT mazot harcadım.
Ootbanda 110-130 km hız, bölünmüş yollarda da 100-110 km hızla seyahat ettim.
4 yetişkin bir çocuk full bagaj vardı.
Yol bilgisayarında Ankaraya vardığımda 5.1, İstanbula döndüğümde 4.8 di.

Öztürk FX' Alıntı:
Güzelyalı-F.Altay-Çankaya-Alsancak-Bornova-Karşıyaka güzergahları kullanılmıştır...Zaman zaman çok yoğun trafiğe girilmiştir...Genel olarak akıcı şehiriçi trafiği kullanılmıştır...

Sayın ÖztürkFX, hergün üçyol-fahrettinaltay-güzelyalı (işe giderken) ve güzelyalı-sahilyolundan konak-eşrefpaşa-üçyol istikametinde işe gidip geliyorum, aracım siyah duster, aracın arka camında gezenbilir sticker ı var, yolda karşılaşırsanız bir korna selamını çok görmeyin.
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,111
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler