Yeni Aracım Disco I; Orj. Camel Trophy 92 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altuncu57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 425
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,841
Ynt: Yeni Aracım Disco I; Orj. Camel Trophy 92 Model

resimleri cep tlf. ile çektiğimden görüntü kalitesi düşük.bu hafta aldığım her arabaya uyguladığım rutin baımları yaptım. komple dif yağları,motor yağı ,hava filtresi,yağ filtresi,mazot filtresi,vantilatör kayışı,triger kayışı,klima kayışı,motor suyu değişimi,fren ayarları ve komple ön arka balataların değişimi gibi elzem bakımlarını tamamladım.bu arada acil olarak ön cam ve arka sol çamurluk üzerindeki camın fitiline ihtiyacım var .yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler

altuncu57' Alıntı:
resimleri cep tlf. ile çektiğimden görüntü kalitesi düşük.bu hafta aldığım her arabaya uyguladığım rutin baımları yaptım. komple dif yağları,motor yağı ,hava filtresi,yağ filtresi,mazot filtresi,vantilatör kayışı,triger kayışı,klima kayışı,motor suyu değişimi,fren ayarları ve komple ön arka balataların değişimi gibi elzem bakımlarını tamamladım.bu arada acil olarak ön cam ve arka sol çamurluk üzerindeki camın fitiline ihtiyacım var .yardımlarınızı bekliyorum.

ön camın sıfırı 200 tl gibi birşeydi... ama yerli üretim. cam fitilinin de sıfırını arıyorsanız, Hüma Oto'ya bakın derim. camın ikinci elini belki Oto Mekanik'te bulabilirsiniz. Ama fitilin 2. elini bulabileceğinizi sanmıyorum.

cam sorunum yok.üzerindeki mıkalı camı kendi hatamdan çatlattım .yenisini doraglass marka aldım.130 tl.fakat cam fitilim çok sertleşmiş.yeni cam ile beraber fitili de değiştirmek istiyorum .huma oto koray bey konu ile ilgilenmekte.biraz bekleyeceğiz anlaşılan..

aracın taban döşemelerini ve koltuklarını söktüm.arka tampon içerisinde kalan ve kupanın arkasındaki son bağlantı noktası takozların bulunduğu sac kısım oldukça çürük durumda idi.şablon çıkarttım ve aynı kalınlıkta sactan preste büküm yaptırdım.orjinalinden sağlam oldu. ön sağ ve sol direklerinin dibinde oluşan korozyonlar kazındı. çürük kısımlar ince ayrıntılara kadar onarıldı.taban sacını komple tel fırçadan geçirdim.sac kısım parlayıncaya kadar temizlendi.silikon ile ek yerlerinin yalıtımı yapılmadan önce komple zehirli astar sürdüm.üzerine de pütür atacağım.bu arada kupa-şase alt bağlantı takozlarını komple değiştirdim.işlerimden fırsat buldukça akşamları araç üzerinde çalışıyorum.sırada üst bagajın sökülüp bağlantı yerlerinin takozlarının düzeltilmesi var.bakalım nasipse land rover buluşmamıza yetiştirmeye çalışacağım.resimleri yüklemeye çalışıyorum.yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.....

bu arada iç plastik döşemeleri komple fırında boyadım.fotoları yükledim. alt karelerde izleyebilirsiniz...

100_4997.jpg

bu resimde bahsettiğim arkadaki çürük olan en arkadaki 2 adet kupa ve şase bağlantı takozlarının bulunduğu tampon içerisinde kalan sac kısım 100_4943.jpg

bu resimde de çürük olan sac kısmın yerine monte edilecek aynı kalınlıkta preste büktürdüğüm saclar 100_4953.jpg

bu resimlerde de kupa takozları değiştirilip bagaj kapısı ayarları milimetrik olarak yapılıp parçanın birbirine puntalanmış hali.bu yapılan parçanın içerisine orjinalinden birer tane daha fazla kayıt koydurdum.ayrıca içerisine çamur birikince kolay yıkanması için delikli yaptım .astarlayıp monteledik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,082
Kayıtlı Üye Sayımız
166,825
Kaydolan Son Üyemiz
sadikacar60

Çevrimiçi üyeler

Geri