<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Yeni Başlayana Makina Seçimi</b><br />
<br />
Sevgili Yol,<br />
<br />
Öğrenmekle, öğrendiğini algılayıp kabullenmek ne yazık ki örtüşen zamanlara denk gelmiyor.<br />
Kendi durumum için slr-like bir makinanın yeteceğini biliyorum. Ama belki yetiştiriliş tarzımız, yada küçükken bizlere boyumuza uygun bisiklet yerine dev gibi bisiklet alınması yada seneyede rahatça giysin diye üstümüzden dökülen gömlek ceketleri giymemiz örneğinde olduğu gibi illa en iyisi olsun, zarar gelmez dürtüsü beni yada benim gibileri esir alıyor.<br />
<br />
Fotoğrafa delice bir tutkum olmadığı aşikar. Olup olmayacağı da süreçte belli olacak. Yani dslr alıp başlamak hem amiyane tabirle görgüsüzlük veya daha yumuşak bir tabirle ilk mesajımda dediğim gibi yumurtayı balyozla kırmak olacak.<br />
<br />
Lakin insan nedense kolayca bakışını değiştiremiyor. Kendi adıma bundaki en önemli etkense, forumlardaki "aman slr-like almayın, nasılsa dslr isteyeceksiniz az bir süre sonra iyisi mi dslr den başlayın" yorumları...<br />
<br />
O zaman da düşünüyorsun... Bu adamlar senin gireceğin patikaları geçmişler, demek ki tecrübeyle sabit, neden bende önerilerini dikkate almıyorum...<br />
Sonuçta da sürekli kararsızlıkla geçen aylar ve makina almayış...<br />
Oysa makina araç, resmi çekecek benim ve resmi çekmediğim sürece o mu olmuş bu mu olmuşla geçen zamanın en ufak bir değeri yok...<br />
<br />
İşte bunların farkında olupta, sahilde denize girsem mi, acaba soğuk mu, dalga çıkar mı diye düşüneceğime, direk girmeyi sonuçları da denizde değerlendirmeyi seçtim ve slr-like almaya doğru yola çıktım. ;D<br />
<br />
Ve senin ve arkadaşların önerilerini de dikkate alarak 3 makine de tercih listesi oluşturdum.<br />
R1,FZ30 ve S9500.<br />
Bu el titreme olayı gibi yeni başlayanlara yarayacağına inandığım özellikleri de dikkate alırsak hala sıralamanız r1, fz30(50) (nedense bu makinede sürekli noise şikayeti var) ve s9500 mü?<br />
<br />
Ve sevgili Bay mineral, S9500 ü diğer 2 modelle kıyaslama yapabilir misiniz?<br />
<br />
Keyifli geziler herkese...</div>