Yeni Bir Forester...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Skyscraper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,869

Skyscraper

Yeni Üye
Yer
Istanbul
Öncelikle herkese merhabalar.Forumu uzun süredir dışarıdan takip ediyordum,ancak yeni üye olabildim.Forester hakkında bu kadar değerli bilgiler ve paylaşımlar içeren bir forum ortamı oluşturan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.

Şu anda Alfa Romeo 147 kullanıyorum ancak aracımı almadan önce de düşündüğüm Forester içimde ukte kaldı.Yakın zamanda Alfa'mı satıp temiz bir 2006 veya 2007 Forester almayı düşünüyorum.Aslında aracımdan çok memnunum ama ne yapayım aklıma girdi bir kere.Tavsiye ve önerileriniz olursa çok memnun olurum,şimdiden teşekkür ederim,saygılar...

Etiketler
Ynt: Yeni Bir Forester...

Aramıza hoşgeldiniz. Forumda bu konuda gerçekten çok bilgi bulunmakta. Olanlar haricinde daha spesifik bir sorunuz olursa seve seve yanıtlarız. Her araç gibi az km'de ve bakımlı olması önemli. Hiç LPG takılmamış olup LPG'siz kullanırsanız daha iyi olur. Hayırlısı olsun şimdiden.

Hoşbulduk Serden Bey,ilginize çok teşekkürler.Alacağım aracın km.sinin az olmasına ve geçmişinin de temiz olmasına özen göstereceğim.Aslında LPG'ye ben de sıcak bakmıyordum fakat şu anda aracımda kullanmakta olduğum Teleflex LPG kiti bakış açımı tamamen değiştirdi,bu kadar memnun kalacağıma ben de inanmıyordum.Alacağım Forester'a da Teleflex taktırma gibi bir düşüncem var veya takılmış olarak bulursam öyle de düşünebilirim.Açıkçası benzinin verdiği keyif bir başka tabi ama malum ülkemizde benzin fiyatları maalesef tavan.LPG'yi kesinlikle tavsiye etmez misiniz? ve Foresterlarda subap haricinde çok sıkıntı yaratır mı? tekrar teşekkür ederim...

Uzun araştırmalar sonucunda teleflex taktırdım aracıma. İlk başlarda - montajdaki hataları saymazsak- çok memnundum fakat zaman içerisinde sorunlar çıkmaya başladı (bunlar da forumda mevcut). Bu benzin fiyatlarıyla ya hergün kullanmayacaksınız, yada LPG taktırıp çıkabilecek sorunları kabul edip kullanabildiğiniz kadar kullanacaksınız. Şahsen bir daha boxer motorlu araca LPG düşünmem ben. Bir de iyi Subaru ustası bulmak zor, sorun biraz da oradan kaynaklanıyor.

İmkanım olsa ikinci araç olarak alıp,orjinal haliyle keyfi olarak kullanırdım ancak şu an için imkansız görünüyor.
Alacağım Forester'la da (gezip-görmeyi çok seven biri olarak)özgürce gezip istediğim her yere gidememek benim için hayal kırıklığı olur ve bu durumda geriye iki seçenek kalıyor:
1_Aracımı değiştirmemek,
2_LPG'li bir Forester'ı (sizin de dediğiniz gibi) karşılaşabileceğim tüm sorunları göze alarak kabullenmek...
Biraz düşünmem gerekecek sanırım,bu esnada farklı görüş veya tavsiyesi olan arkadaşlar olursa dikkate alacağım,şimdiden teşekkürler.

bence Forester alırken km olayyına takılmayın..aracın yetkili servis kayıtları varsa korkmayın..Bende bir Forester sahibi olarak az km si olan servis kayıtsız bir aracı almaktansa km fazla yetkili servis bakımlı olan aracı almayı tercih ederim..ayrıca lpg taktırmayı düşünüyorsanızz 2002-2005 kasası Forester almanızı öneririm..2005 sonrası makyajlı kasalarda lpg ye bağlı olarak subap ayarı yapılması gerektıgınde motor iniyormuş...benım kasada subap ayarı 300-500 tl gibi bir rakama halolurken makyajlı kasalarda bu rakam 1500 tl den başlıyor..ortalama olarak lpg lı araclardada her 40.000 km de bir subap ayarına baktırmak gerekıyor..

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler Erol Bey,şöyle bir karara vardım; LPG'li bir Forester alıp duruma göre ağırlıklı olarak benzinde gerektiğinde de LPG'de kullanacağım.LPG'nin çıkaracağı masrafları göze alıyorum(makyajlı kasa dahil),
fakat alacağım aracın bakımlı olmasının yanı sıra üzerindeki LPG'nin markasına ve montajına çok dikkat edeceğim.Sonuç olarak temiz bir 2006-2007 Forester(Tercihen LPG montajlı) aramaya devam ediyorum,henüz tam olarak kafama yatan bir araç
bulamadım,bulursam burada link paylaşıp önerilerinizi isteyeceğim...

yasin bey bence lpg siz alın kendiniz taktırın , en azından montajından vs emin olursunuz. siz alıncaya kadar motoru lpg ile yıpranmamış olur.
ben hep turbo ile lpg ruhunu aykırı bulurum ama illa ki taktırılacaksa bence başkasının taktırıp kullandığını almaktansa kendiniz , güvendiğiniz yerde taktırın derim.

erolkan' Alıntı:
bence Forester alırken km olayyına takılmayın..aracın yetkili servis kayıtları varsa korkmayın..Bende bir Forester sahibi olarak az km si olan servis kayıtsız bir aracı almaktansa km fazla yetkili servis bakımlı olan aracı almayı tercih ederim..ayrıca lpg taktırmayı düşünüyorsanızz 2002-2005 kasası Forester almanızı öneririm..2005 sonrası makyajlı kasalarda lpg ye bağlı olarak subap ayarı yapılması gerektıgınde motor iniyormuş...benım kasada subap ayarı 300-500 tl gibi bir rakama halolurken makyajlı kasalarda bu rakam 1500 tl den başlıyor..ortalama olarak lpg lı araclardada her 40.000 km de bir subap ayarına baktırmak gerekıyor..

Makyajlı kasa ile bir eski kasa arasında beygir gücü farkı ve yapı farkı var ama ikisi de boxer motor olduğundan ikisininde de subap ayarı gerekiyor zamanla ve masrafları yakın. Bir de 2002 kasa bambaşka bir kasa, 2003-2005 kasa olacak doğrusu. Servis bakımlı bir araç elbette sadece Subaru için değil tüm araçlar için önemli.

Bende ilk aldıgımda cok arastırdım. yıllık 10000 km yaptıgım icin lpg taktırmadım. İyi ki de taktırmamısım diyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,147
Kayıtlı Üye Sayımız
167,035
Kaydolan Son Üyemiz
anar_bakuvan

Çevrimiçi üyeler