Yeni Bir Geocaching Kutusu "Bulundu" - Pigeon Island - Kuşadası / Aydın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan XtrmPrgrmmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,695

XtrmPrgrmmr

Yürür de yürürüm...
Yer
İzmir
Web
xtrmprgrmmr.blogspot.com
Merhaba,

Ilk Definemi buldum. Bunun sevincini de sizlerle paylaşmak istedim. Neler yaptığımı kısaca anlatacağım sonra. Ancak şimdilik kısaca söyleyelim diye hemen bu konuyu açıyorum.

Kuşadası - Güvercinada'daki (Geocaching.com arşivine göre) Pigeon Island isimli GCWBYC

İlk bulduğum kutu olduğu için şanslıyım.

Ayrıca kutudan bir de Geocoin çıktığı için daha da şanslıyım... :D :D
Şu anda Cacher Geocoin benim elimde. Ama gücünü hissediyorum. Sanırım en yakın zamanda elimden çıkartmam lazım... 8) 8)

Neyse, yakında neler yaptığımı ve çektiğim resimleri de paylaşmak isterim. Tabi şimdiden sormam lazım: Böyle birşey uygun mudur sizce? Ayrıca fotoğraflarda kutunun yeri için tüyolar olacaktır. Bu resimleri buraya koymama nasıl bakarsınız? Ona göre koyayım veya koymayayım?

Görüşmek üzere :smiley:

Etiketler
Ynt: Yeni Bir Geocaching Kutusu "Bulundu" - Pigeon Island - Kuşadası / Aydın

Ulaş , kutluyorum , ilk kutunu buldun :smiley:

Fotoğrafları hemen paylaşmalısın, hiç zaman geçirme :smiley:

tebrikler, darısı diğer arkadaşların başına artıkın... ;) ;D

İlginize teşekkürler;
Aşağısıda notlarım;

19.07.2008. İlk başarılı Geocaching denemem. Gerçi çok kolay bir kutuydu ama yine de moral açısından iyi oldu. Yazının bundan sonrasına nasıl devam edeceğimi bilmiyorum aslında. Zira hem anlatmak istiyorum hem de gideceklere kopya olmasın. Neyse, kopya istemiyorum diyenler, fotoğraflara bakmasın diyelim ve neler yaptık kısaca anlatalım.

Haftasonu Kuşadası'na gidecektim. Sanırım bir Geocaching'ci olmanın birinci kuralını öğreneceğim. Gitmeden önce www.geocaching.com a bakarak gitmişken bir de kutu bulmalı veya giderken yanımda bir kutu götürmeliyim... Ben de öyle yaptım. Siteye baktım. Arama kutusuna "Kusadasi" yazdım ve ilk gelen kutu:

Kod: GCWBYC
Isim: Pigeon Island

Kutu içerisinde 4 adet Geocoin görünüyor. Ayrıca bir de fotoğrafla desteklenmiş. Sanırım benim gibi bir acemi bile bulabilir. Sitedeki yazıcı-dostu tuşunu kullanarak notların bir kopyasını alıyorum. (Sonra birşey daha söyleyeceğim. O burada yapılacaktı ;) )

Cumartesi günü Kuşadasına gidiyoruz. Güvercinada'yı hemen geçince solda otopark var. Tekne turu değil derseniz, 5YTL alıyor. (Tekne turu ise 10muş) Derya ile birlikte yürüyoruz Güvercinada'ya. Orada hatırlıyoruz ki kutuya koyacak birşey almadık. Oradaki hediyelik eşya satıcılarından nazar boncuklu iki hediye alıyoruz. Malum kendi hazinemizi alınca yerine yenisini bırakmak lazım. Gelenler turist olacaktır diyoruz. Sanırım hatıra olarak hoşa gidecektir?

Kaleye doğru yürürken farkediyorum: Geocaching.com sitesinde yazıcıdan çıktı alınca KOORDINATLARI KAGIDA BASMIYORMUS. (İşte burası...) Aslında o çıktıyı alınca Koordinatları elle üzerine not etmek gerekiyormuş. (Unutma) Neyse diyoruz çünkü fotoğraf desteği net olarak aklımızda...

Kaleyi biraz dolaşınca da neresi olduğu çok belli oluyor. (Buraları kopya olmaması için atlıyorum ama fotoğraflara baktığınızda yaklaşık olarak anlarsınız zaten.) (Sonuçta amaç biraz da oraya kadar gitmişken o noktayı da görmek değil mi?) Kutunun yerini farkedince anlatımdaki "ÇEVREDEKİLERE DİKKAT EDİN" cümlesini orada anlıyoruz. Geleni geçeni çok olan bir yer. Sonuçta kutunun güvenliği için alınırken de, bırakılırken de yerinin anlaşılmaması gerekiyor. Burada Derya erketeye yatıyor. Ben de belli etmeden (!) kutuyu yerinden almaya çalışıyorum. Yaklaşık 10 dakikalık bir çalışma sonrası farkedilmeden kutuyu hem bulup hem de yerinden almayı başarıyoruz.

Kutunun içinden çıkanlar çok güzel ve döker dökmez ikimizde birer hediyeyi hemen gözümüze kestiriyoruz. Ne de olsa hazineyi bulduk değil mi? :smiley: Hazinemizden hediyelerimizi (Ben Cacher Geocoin'i alıyorum, eşim Derya bir anahtarlık beğeniyor) alıyoruz, yerine de bizden sonrakilerin hediyeleri olarak bir bileklik ve bir nazar boncuğu anahtarlık bırakıyoruz. Ayrıca kutuda bir grup önceden bırakılmış hediyenin hala durduğunu da söyleyeyim.

Sonrasında hazinemizle birçok fotoğraf çekiyoruz ki ilk kutu bulmamızı doyasıya kutlayalım. Çektiğimiz birçok fotoğraftan bazılarını aşağıda paylaşıyorum. Hoşunuza gideceğini tahmin ediyorum.

Kutuyu yerleştirme bölümü çok zorlu geçiyor. Yaklaşık 20 dakika kadar uğraşıyoruz hem de adım adım. Çünkü sürekli misafirlerimiz oluyor. Zorlu bir çalışmadan sonra kutuyu saklamayı başarıyoruz.

Aradaki bölümler sizin için kritik değil. :smiley: Hazineyi bulmuş olmanın büyük zevkini 2 gün yaşıyoruz ve bugün eve gelir gelmez www.geocaching.com sitesine "BEN BU KUTUYU BULDUM" notu düşüyorum. Sonrasında da yine aynı sitede Geocoin takip formunu dolduruyorum. Şimdi ise Cacher Geocoin'im elimi yakıyor. Gücünü hissediyorum :smiley: En yakın zamanda elimden çıkartmam gerektiğini biliyorum. Keşke bu aralar yurtdışına çıkma durumum olsaydı diyorum ama ne yazıkki yakın zamanda olmayacak. Bu yüzden sanırım en yakınımdaki kutulardan birine bırakacağım. ;)

Neyse, ilk kutumu buldum. Şimdi sanırım geçen sefer bulamadığım kutuya dönmek de fikirler arasında.

Tavsiyem, siz de biryere gitmeden bakın bakalım orada bir kutu var mı? Belki de birisi sizin için bir hediye bırakmıştır, gideceğiniz yere?

Şimdi fotoğraflar; Dediğim gibi sanırım hoşunuza gidecektir. :smiley:

100_5427.jpg

Güvercinada'dan liman

100_5430.jpg

Kuşadası'ndan çıkış

100_5433.jpg

Güvercinada'dan liman

100_5434.jpg

Kutuya gidiyorum, kutuya :D

100_5463.jpg

Hazine benim :smiley:

100_5465.jpg

Değişik bir bakış açısı :D

100_5471.jpg

Var mı gören??? Çok ciddi, çok oyuncuyumdur :smiley:

Fotoğraflar da bunlar... Umarım hoşunuza gitmiştir.

Daha önce sormuştum ama fotoğrafları koyduğumda bir sorun olacak gibi görünürse Ufuk moderatörüm ilgili resimleri silebilirsiniz.
Selamlar...
Memnuniyetinizi dostlarınıza, şikayetlerinizi bana bildiriniz. :D Dediğiniz gibi darısı diğer kutuların ve diğer geocacher'ların başına...

Kutu değilde poşet mi buldun Ulaş ;D ;D ;D

Sen neler yazdın bakalım söylememişsin bize , cık cık cık , varmı böyle bir şey :D

ceranus' Alıntı:
Kutu değilde poşet mi buldun Ulaş ;D ;D ;D

Sen neler yazdın bakalım söylememişsin bize , cık cık cık , varmı böyle bir şey :D

Cache diyor ya, ondan hep kutu dedim. Ama evet, çıka çıka POŞET çıktı :D :D Ama bakınca fotoğraflar bence poşetle daha iyi oldu. Kutu olsa bu kadar güzel durmazdı :D Ama kutu da bulacağım. Bir gün büyüyünce mutlaka :smiley:

Ayrıca neler yazmışım ya? Neyi söylememişim :smiley: :smiley:

Düzeltme: Tamam, tamam hata üstüne hata yapmışım dalga geçmeyin... :D :D

Yok yaww , takılıyorum :smiley:

En az senin kadar heyecanlanarak izledim fotoğrafları , ellerine sağlık , heyecanını bizlerede yaşattığın için teşekkürler :D

Ama hala ne not yazdığını göremedim, bekliyorum bak atlatmak yok ;D

ceranus' Alıntı:
Yok yaww , takılıyorum :smiley:

En az senin kadar heyecanlanarak izledim fotoğrafları , ellerine sağlık , heyecanını bizlerede yaşattığın için teşekkürler :D

Ama hala ne not yazdığını göremedim, bekliyorum bak atlatmak yok ;D

Hah, hah, sonunda anladım be... Ben de anladım bir türlü... Orada ne yazdığını öğrenmek için biraz yol tepilmesi gerekecek :smiley: O kadarı da olsun artık :smiley: Bakalım bu bulacağınız kaçıncı kutu (poşet) olacak :smiley: :smiley:

Kesinlikle bravo , ben de bu güne kadar sadece bir kutu aradım ve buldum ve bir de tv ye çıktım bu geocaching kutusu bulunmasında :D

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Hah, hah, sonunda anladım be... Ben de anladım bir türlü... Orada ne yazdığını öğrenmek için biraz yol tepilmesi gerekecek :smiley: O kadarı da olsun artık :smiley: Bakalım bu bulacağınız kaçıncı kutu (poşet) olacak :smiley: :smiley:

ceranus' Alıntı:
Kesinlikle bravo , ben de bu güne kadar sadece bir kutu aradım ve buldum ve bir de tv ye çıktım :D

Ha evet, ben o filmi izledim. Bandanalı amcanın olduğu film değil mi? :smiley: Youtube açıldığında birara izleme şansım olmuştu :smiley:

Ben en fazla fotoğrafa çıktım. siz tvye. Demekki neymiş bulunan kutunun niceliği değil, niteliği önemliymiş ki, direkt bir kerede tvye çıkılıyor :D :D :D

Trekkng bölümünde fotoğrafları da var , karlar içinde yürüyerek yaptığımız etkinlik geldi aklıma , hava da çok sıcak ya iyi oldu karları anımsamak :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.