Yeni Duster 4x4 90 bg Ambiance

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,696

turgut68

Kamp I
Merhaba,

Sonunda imkanlarımı zorlayıp Duster'ıma kavuştum. Aracım 4x4 90 dci Ambiance modeli. Kampanya ve bayi indirimiyle 42 bine aldım. İşlemlerinin tamamlanıp teslim edilmesi ise bir hafta kadar sürdü.

Fotoğraf çekimleri nedeniyle sık sık bozuk yollarda olduğum için 4x4 olması öncelikli, ancak ekonomik nedenlerle en düşük donanımlısını tercih ettim. Şu anda herhangi bir ekstra donanım veya modifikasyon düşünmüyorum, 0 km olduğu için orjinal haliyle kullanma taraftarıyım. Sitede 4x4 kullanıcıları içinde sanırım bu modeli olan yalnızca 3 kişi var, çoğunlukla 110 bg Laureate tercih edilmiş gibi.

Suzuki Vitara JLX 2.0 HDI aracımı ise birkaç offroad kıyaslamasının ardından yakın zamanda satışa çıkaracağım.

Acentadan eve kadarki 60 km alışma kullanımında 1.5 90 bg motorun hiç de küçümsenmeyecek kadar güçlü ve torklu, aynı zamanda sessiz olduğunu fark ettim. Daha ağır ve hava direnci daha fazla Vitara 2.0 max. 87 hp ve 160 nm torklu iken Renault 1.5 90 hp ve 200 nm oluşu motor teknolojisinin vardığı noktayı, ve aynı zamanda bu kasayı normal şartlarda rahatça taşıyacağını gösteriyor.

6 vitesli şanzımana kolayca alıştım. 1. vites Suzuki gibi klasik arazi şanzımanlı araçlardaki 1-Low işlevini üstleniyor. Vitara'da 5 vites 90'la giderken 2300 civarı devir yaparken, Duster'da 6. viteste 2000'de kalmasını beğeniyle karşıladım. Frenler tek kelimeyle muhteşem, araç hafif bir dokunuşla zahmetsizce ve güvenle duruyor. Henüz bozuk yol deneyimim yok. İşlerim nedeniyle bir süre park halinde kalacak.

İç mekanda şu çok bahsedilen kalitesizlik hissini göremedim, cam açma düğmelerinin konumu hariç her şey gayet güzel dizayn edilmiş, gri renkler ve kullanılan malzeme iyi. Aracın yerden yüksekliği iyi olmasına rağmen koltuk pozisyonu bana sanki alçak gibi geldi, ama alışma meselesi. Bir de anahtarı daha ufak yapabilirlermiş.

Şimdilik iki aracımın da aynı karede olduğu bir fotoğraf gönderiyorum Sonraki zamanlarda başka fotoğraflarla birlikte deneyimlerimi ve yakıt ölçümlerimi paylaşırım.

Ve bir sorum olacak: Araç çalışırken motor bölümünün sol tarafından, devirden bağımsız elektrikli motor gibi bir ses geliyor ve rölantide iken bayağı fark ediliyor. Stop edince yavaşça kayboluyor. Turbo sesine benzemiyor. Direksiyonu çevirince sesin biraz değişmesi elektrikli direksiyon kutusu mu dedirtti. Ne olabilir? Normal mi, yoksa bir sorun mu var acaba?

Duster_Vitara.jpg

Etiketler
Ynt: Yeni Duster 4x4 90 bg Ambiance

Aracınız hayırlı olsun;kazasız, güzel günlerde kullanınız.

DUSTER ınız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız bol çamurlu :eek: sürmek nasip etsin.Bende aracımı alalı 5 gün oldu .bugün biraz dağa bayıra çıktık araba çamur görsün diye,akşam eve geldik ön plaka yoktu düşürmüşük bir yerlere...

"""Ve bir sorum olacak: Araç çalışırken motor bölümünün sol tarafından, devirden bağımsız elektrikli motor gibi bir ses geliyor ve rölantide iken bayağı fark ediliyor. Stop edince yavaşça kayboluyor. Turbo sesine benzemiyor. Direksiyonu çevirince sesin biraz değişmesi elektrikli direksiyon kutusu mu dedirtti. Ne olabilir? Normal mi, yoksa bir sorun mu var acaba?"""

Ben bu sorun için servise gittiğimde diğer araçlarda da var sorun yok normal cevabı aldım ... sinir olmuştum, çözüm aramak yerine 2 araca daha baktı aynı ses var sorun yok demesi çok ilginç sol tarafta ne işe yarar bilmiyorum ama küçük bir kutu var onun içinden geliyor bu ses , bilgisi ve çözümü olan arkadaşlar varsa bende merakla bekliyorum. Her araçta var bu ses ama çoğu kişi farkında değil.

Arkadaşlar bu ses sanki bir elektrikli süpürge misali bir ses ise ve stop edince birden kesilmek yerine yavaşça kaybolan ses ise benim aracımdan gelen sesle aynı. Aracım 4*4 110ps Laureta.Bu sesi servise gittiğimde sordum.Usta baktı ve resimdeki işaretli cihazın kablosunu çıkardı ses kesildi.Sonra şunu söyledi " Elektrovanadan geliyor dedi.Arızalı değil ama ses yapıyor dedi yenisini sipariş ettiler.Yenisi geldi değiştirdiler ancak aynı ses aynı şekilde devam ediyor.Daha da servise gidip sorma fırsatım olmadı.

20110131175635908_duster (6)[1].jpg

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Ben 2010 Mayıstan beri Duster kullanıyorum. Aynı ses benim araçta ve tüm Duster'larda var. Forumlarda çok yazıştık. Çözümü ve de zararı yok.

Merhaba,
Yeni aracınız hayırlı ve uğurlu olsun, kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle.
Aynı benim aracım dada var, problem yok.
Saygılarımla.

yeni aracınız hayırlı olsun,kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle
bende Duster almaya karar verdiğimde 4X4 90 hb olanında karar kılmıştım, daha sonra bütçemi biraz daha zorlayarak 4X4 110 hb olanını almak nasip oldu . sizin gibi daha önce 4X4 deneyimim olmadığı için bir kıyaslama yapamıyorum . siz 4X4 kullanıcı olarak benim ve benim gibi diğer Duster sahiplerine önderlik edeceğinizi ,tecrübelerinizi bizlerle paylaşacağınızı ümit ediyorum. sağlıcakla kalın

turgut68' Alıntı:
Merhaba,

Sonunda imkanlarımı zorlayıp Duster'ıma kavuştum. Aracım 4x4 90 dci Ambiance modeli. Kampanya ve bayi indirimiyle 42 bine aldım. İşlemlerinin tamamlanıp teslim edilmesi ise bir hafta kadar sürdü.

Fotoğraf çekimleri nedeniyle sık sık bozuk yollarda olduğum için 4x4 olması öncelikli, ancak ekonomik nedenlerle en düşük donanımlısını tercih ettim. Şu anda herhangi bir ekstra donanım veya modifikasyon düşünmüyorum, 0 km olduğu için orjinal haliyle kullanma taraftarıyım. Sitede 4x4 kullanıcıları içinde sanırım bu modeli olan yalnızca 3 kişi var, çoğunlukla 110 bg Laureate tercih edilmiş gibi.

Suzuki Vitara JLX 2.0 HDI aracımı ise birkaç offroad kıyaslamasının ardından yakın zamanda satışa çıkaracağım.

Acentadan eve kadarki 60 km alışma kullanımında 1.5 90 bg motorun hiç de küçümsenmeyecek kadar güçlü ve torklu, aynı zamanda sessiz olduğunu fark ettim. Daha ağır ve hava direnci daha fazla Vitara 2.0 max. 87 hp ve 160 nm torklu iken Renault 1.5 90 hp ve 200 nm oluşu motor teknolojisinin vardığı noktayı, ve aynı zamanda bu kasayı normal şartlarda rahatça taşıyacağını gösteriyor.

6 vitesli şanzımana kolayca alıştım. 1. vites Suzuki gibi klasik arazi şanzımanlı araçlardaki 1-Low işlevini üstleniyor. Vitara'da 5 vites 90'la giderken 2300 civarı devir yaparken, Duster'da 6. viteste 2000'de kalmasını beğeniyle karşıladım. Frenler tek kelimeyle muhteşem, araç hafif bir dokunuşla zahmetsizce ve güvenle duruyor. Henüz bozuk yol deneyimim yok. İşlerim nedeniyle bir süre park halinde kalacak.

İç mekanda şu çok bahsedilen kalitesizlik hissini göremedim, cam açma düğmelerinin konumu hariç her şey gayet güzel dizayn edilmiş, gri renkler ve kullanılan malzeme iyi. Aracın yerden yüksekliği iyi olmasına rağmen koltuk pozisyonu bana sanki alçak gibi geldi, ama alışma meselesi. Bir de anahtarı daha ufak yapabilirlermiş.

Şimdilik iki aracımın da aynı karede olduğu bir fotoğraf gönderiyorum Sonraki zamanlarda başka fotoğraflarla birlikte deneyimlerimi ve yakıt ölçümlerimi paylaşırım.

Ve bir sorum olacak: Araç çalışırken motor bölümünün sol tarafından, devirden bağımsız elektrikli motor gibi bir ses geliyor ve rölantide iken bayağı fark ediliyor. Stop edince yavaşça kayboluyor. Turbo sesine benzemiyor. Direksiyonu çevirince sesin biraz değişmesi elektrikli direksiyon kutusu mu dedirtti. Ne olabilir? Normal mi, yoksa bir sorun mu var acaba?

Hayırlı olsun Turgut Bey,

Öncelikli olarak, koltuk poziyonundan bahsetmişsiniz, belki görmemiş olabilirsiniz diye araçta koltuk yükseklik ayarı olduğunu hatırlatayım. Direksiyonu çevirince ses değişiyorsa direksiyon pompasından geliyordur ve normal bir sestir. Ayrıca Lastik havalarınızı da fabrikasyon değer olan 29psi yapmanız gerektiğini de hatırlatalım. Aracınızı güle güle kullanın.

Saygılar.

Aracınız hayırlı olsun...

Bende 2012 model hem 110 Bg. Duster ....hemde 90 Bg.Stepway var...

Her iki aracımdada o garip ses var...sorun yok...

Aracınız hayırlı olsun Turgut Bey, Kazasız nice güzel günlerde binmeniz dileğiyle.

Doğrusunu isterseniz 90 BG ile 110 arasında çok fazla fark olmadığı kanaatindeyim. Belki sadece çok fazla güç grektiren bir durum olursa o zaman 90'lık aracın nefesi kesilir ki, bu aracı kullananlar bu derece off roadcı değiller.

Suzuki'den, hem de dizelinden vaz geçip Duster almanız ilginç. Gerçekten objektif izlenimlerinizi bekliyoruz. Bunun nedeni, "izlenimleriniz olumlu/Duster lehine olursa aracımızı daha çok seveceğiz" durumu için değil.

Birinci neden, bilgilenmek isteyen çok sayıda arkadaşımız buraları ziyaret ediyor, onların bilgilenmesi için. Ben sadece Duster hakkında bilgi verebilirim örneğin. Ama kişinin karar verebilmesi için asıl lazım olan bilgi kıyaslamalı bilgi. Bu konuda vereceğiniz bilgi gerçek bir kamu hizmeti...

Kıyaslama beklentimizin ikinci nedeni ise, bazı antidustercilerle yapılan anlamsız tartışmalara son verecek olması. Bu sözünü ettiğim kıymetli memleket evlatları caponcu. Hiçbiri de Duster'a binmiş değil. Gelip burada doğru düzgün tartışma filan yapmazlar, başlık tacizciliği yaparlar. Alay ederler Duster ile. (Kimse artık muhatap olmuyor da, sinek durumları. Vızıltı rahatsız ediyor.)

Sizin de elinizde, şaseli (hem de merdiven şaseli galiba, tam ayırt edemiyorum, uzman değilim, konuşulanlara göre konuşuyorum) bir vitara var. Bir de Duster almışsınız.... İkisi de sizin. Dolayısıyla karşılaştırmanız diğer caponcular gibi olmaz.

1-Asfalt yolda biniş, yol tutuş, konfor
2-Arazi kabiliyeti
3-Yakıt

bakımlarından karşılaştırma yaparak artıları ve eksileri paylaşmanı arzu ediyoruz.
Tekrar jayırlı olsun.

Hayırlı uğurlu olsun Turgut Bey,Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
Değerlendirmelerinizi JLX Vitara'sını satıp Duster alma arefesinde olan biri olarak büyük bir merakla bekliyorum.
Araç tek aracım olacak,hem günlük kullanım,av meraklısı biri olarak avda kullanım,yolu oldukça dik ve virajlı bir köyde oturuyor ve bu yolu hergün kullanmak zorundayım.Arada sırada yayla yollarında gezinip hoplamayıp zıplamayı seven biriyim.Yani ağır offroad la işim yok.
Kıyas kriterleriniz bu minvalde olursa sevinirim.
Saygılar.

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
.....Değerlendirmelerinizi JLX Vitara'sını satıp Duster alma arefesinde olan biri olarak büyük bir merakla bekliyorum.....

Azizim, Vitara satılıp Duster alınır mı? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

O büyük makina, o şanlı alet bırakılıp sefil rumen markasına binilir mi? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Vitaradan inip Duster'a binme kararınla, buralara tebelleş olan caponcuları kızdıracaksın, sana demediklerini bırakmayacaklar, haberin olsun. Hatta seni afaroz etmişlerdir bile! ;D ;D ;D

Duster'ın kilidi neym yok, haberin olsun, sadece ağırlaştırılmış 1. vitesi var. Sonra demediniz deme.

Olgun Bey,azizim,üstadım :smiley: ;D,mesajımda da belirttiğim gibi,ağır offroad yapmıyorum(Merak etmiştim ama hem zaman hem de geniş bir bütçe istediği için bu meraktan vazgeçmek zorunda kaldım).
Her fani gibi bu kul yapılarının da belli süre ömürleri var ve her parça ömrü dolunca eskiyip ''Beni değiştir abi!'' diyor.Ama bu Caponlar öyle ayarlamışlar ki belli bir kilometre sonra bütün parçalar adeta anlaşmışçasına ardı ardına değişme ihtiyacı gösteriyor.
Aracım offroad a girmemiş,kiralık kullanılmamış vs.vs. ama beni çok uğraştırdı.Belki arazi performansı çok iyidir(Ki bu pek çok araca göre tartışılmaz) ama sürekli parça eskitmesi beni usandırdı.Duster'ın da benim kullanım amacıma göre ve kar performansını görünce ...''Evet,bu olmalı!'' dedim ama inşallah yanılmıyorumdur.
Yanlış anlaşılmasın lütfen,ben kıyaslama falan yapmıyorum,şu araba iyi,şu kötü falan hiç demiyorum.Sadece miadını doldurmuş(Ki bu varoluşun kaçınılmaz sonucudur) araçlarla uğraşmak artık beni yorduğu için bu minvalde yazma ihtiyacı hissediyorum.Umarım polemik konusu olmaz :smiley:.
Saygılar,esenlikler.

Sadece miadını doldurmuş(Ki bu varoluşun kaçınılmaz sonucudur) araçlarla uğraşmak artık beni yorduğu için bu minvalde yazma ihtiyacı hissediyorum

Araç kaç km'deydi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,596
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR