Yeni ferozam

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet ali esmer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,701

mehmet ali esmer

Ana Kamp
Yeni bir ferozacı olarak hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım.1994 model bir feroza aldım.araç 145000 km.de.araca lpg taktırmak istiyorum.hangi maka lpg taktırmamı tavsiye edersiniz.Bu vesileyle Kurban bayramınız mübarek olsun.

Fotoğraf0025.jpg

Etiketler
Ynt: Yeni ferozam

mehmet ali esmer' Alıntı:
Yeni bir ferozacı olarak hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım.1994 model bir feroza aldım.araç 145000 km.de.araca lpg taktırmak istiyorum.hangi maka lpg taktırmamı tavsiye edersiniz.Bu vesileyle Kurban bayramınız mübarek olsun.
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın. Ben GV aracımda teleflex kullanıyorum ve memnunum.

Aracınız hayırlı olsun...Bol çamurlu günlerde kullanmak dilegi ile...

-BRC marka taktırmıştım..Çok verimli olmuştu.Yaklaşık 165-170 krş açık yolda sarfiyatı vardı.Sadece begenmedigim yönü ise...çalışması dizel sesine benzer tıkırtılı çalışırdı..buna alışmıştım..

-Başka bir tavsiyem de..eger araziye girecekseniz şu an üzerinde bulunan lastikler..(competus) yetersizdir.Hatta hiç araziye girmeyin..Tavsiyem hem arazi hem normal yol için BF Goodrich sadece arazi için isterseniz Federal lastikler çok iyidir..235*75*15 ebatı kaldırıyordu..

mdr' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun...Bol çamurlu günlerde kullanmak dilegi ile...

-BRC marka taktırmıştım..Çok verimli olmuştu.Yaklaşık 165-170 krş açık yolda sarfiyatı vardı.Sadece begenmedigim yönü ise...çalışması dizel sesine benzer tıkırtılı çalışırdı..buna alışmıştım..

-Başka bir tavsiyem de..eger araziye girecekseniz şu an üzerinde bulunan lastikler..(competus) yetersizdir.Hatta hiç araziye girmeyin..Tavsiyem hem arazi hem normal yol için BF Goodrich sadece arazi için isterseniz Federal lastikler çok iyidir..235*75*15 ebatı kaldırıyordu..
teşekkürler.lastiklerle ilgili bilgi içinde ayrıca teşekkürler.ilk defa arazi aracı kullanıyorum.lastikler biraz eskisin gereğini yaparım.eh acemilik olcak ...

Bence,

fabrika çıkışlı safkan arazi aracıdır..Sadece iyi bir arazi lastigi ile müthiş işler başarır..Feroza Topiklerini iyice okumanızı tavsiye ederim..

ön ve arka yaklaşma açılarının uygunlugu ve aks mesafesinin kısa olması her yere rahat girip çıkmasına ve arazide yüzünüzü hep açık çıkarır..

Tekrar hayırlı olsun..

mdr' Alıntı:
Bence,

fabrika çıkışlı safkan arazi aracıdır..Sadece iyi bir arazi lastigi ile müthiş işler başarır..Feroza Topiklerini iyice okumanızı tavsiye ederim..

ön ve arka yaklaşma açılarının uygunlugu ve aks mesafesinin kısa olması her yere rahat girip çıkmasına ve arazide yüzünüzü hep açık çıkarır..

Tekrar hayırlı olsun..

Valla araziye çıktım çok fena tırmanıyor.tavsiyenizi dikkate alacağım.şu anki mevcut lastikle beni idare ediyor.ama en yakın zamanda değiştircem.Teşekkürler.....

mehmet ali bey aracınız hayırlı olsun,,

bende ferozamda eski sistem tüpümü değiştirip sıralı yaptırmayı düşünüyorum bu aralar düşük devirlerde patlama yapıyor artık korkmaya başladım :smiley: ,
henüz kullanmadığım için tavsiye veremeyeceğim ama brc veya lovato'dan birini düşünüyorum ben de.

Zaten Ferozaya sıralı sistem LPG takılmalı...

bilinen markalar BRC..Tartarini, Lavoto,Atiker, v.s

bölgenizden fiyat alın..servis olarak yaygın olanı tercih edersiniz..Fiyatları da sanırım 900-1500 tl arası gidiyordur..

Merhaba Mehmet Ali Bey
Aaracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.
Bende iki aylık Feroza'cıyım. Benim aracımda 1994 Model karbüratörlü üzerinde 2008 yılı mayıs ayında montajı yapılmış aldesa sistem mevcut.
Uzun yolda denemedim ama ..... şehir içinde 52. tl gaz aldığımda yaklaşık 220-240 km're yol yapabiliriyorum. (Max .80-90 Km süratle)
Bagajada büyük tank koydurmayın bence 28-30 litre olan ufak tanklar yeterli.
Lpg ile Benzin arasında hissedilir bir performans farkı var. ama Ekonomik olarak baktığımız da nerdeyse yarı yarıya fark ediyor.
Lpg tankı montajı yapılırken artık tank aracın egsoz tarafında olmaması gerekiyormuş. gerçi lpg'ciler bunu biliyodur ama. sonra sorun yaşamayın. Benim araçta malasef egsoz tarafının hemen üstüne monte edilmiş. mecburen 1 yıl sonra muayene zamanında sağ tarafa kaydıracağım.

Bu arada Herkesin Mubarek Kurban Bayramını Kutlarım.
Syg. & Svg.

AŞKINRANCE' Alıntı:
Merhaba Mehmet Ali Bey
Bende iki aylık Feroza'cıyım. Benim aracımda 1994 Model karbüratörlü üzerinde 2008 yılı mayıs ayında montajı yapılmış aldesa sistem mevcut.
Uzun yolda denemedim ama ..... şehir içinde 52. tl gaz aldığımda yaklaşık 220-240 km're yol yapabiliriyorum. (Max .80-90 Km süratle)
Lpg ile Benzin arasında hissedilir bir performans farkı var. ama Ekonomik olarak baktığımız da nerdeyse yarı yarıya fark ediyor.
Lpg tankı montajı yapılırken artık tank aracın egsoz tarafında olmaması gerekiyormuş. gerçi lpg'ciler bunu biliyodur ama. sonra sorun yaşamayın. Benim araçta malasef egsoz tarafının hemen üstüne monte edilmiş. mecburen 1 yıl sonra muayene zamanında sağ tarafa kaydıracağım.

Bilgi için teşekkürler.Hayırlı bayramlar....
bilgileriniz için teşekkürler...hayırlı bayramlar dilerim

Syg. & Svg.

AŞKINRANCE' Alıntı:
Merhaba Mehmet Ali Bey
Teşekkürler bilgileriniz için...hayırlı bayramlar....
Syg. & Svg.

mdr' Alıntı:
Mehmet bey,
karar verdiniz mi ?

hangi sistemi yaptıracaksınız ?

Merhaba....Aldesa lpg taktırmayı düşünüyorum.fiyat 450 tl.yanlız kafama takılan şu dur ki....karbratörlü bir araca sıralı sistem takılıyomu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR