Yeni Forester

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caveman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,842

caveman

Yeni Üye
Herkese selamlar,

Forester'ın yeni modeliyle ilgileniyorum. Yabancı internet sitelerinde okuduğum kadarıyla 6 ileri düz vitesli dizel forester'ın yakıt ve güç performansı hayli başarılı. Yalnız subaru dizel modeli arazi şanzumanından mahrum bırakmış. Bu arazi vitesi olan benzinili modele karşı arazide büyük bir dezavantaj mıdır, yoksa dizel motor bu açığı düşük viteslerdeki yüksek torkuyla kapatır mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Yeni Forester

Subaru benzinlide arazi vitesi var mı? Yani bildiğimiz Low range olan arazi vitesi.

Soruyu Subaru'dan bağımsız olarak "Off-road kullanımında, arazi vitesi olmayan dizel motorlu bir araç sahip olduğu daha yükek tork ile, arazi vitesli benzinli motorlu araç gibi performans gösterir mi?" şeklinde alırsak bence cevap, hayır dizel motorun benzinliye kıyasla daha yüksek toırku arazi vitesinin eksikliğini kapatmaz.

Forester'larda ciddi arazi araçlarınınkiyle karşılaştırıldığında çok düşük olamayan (1.25:1) ama kullananların gerektiğinde oldukça kullanışlı buldukları iki kademeli bir low range şanzıman vardı. Ben de bir tanıdığımın forester'ının bu vitesini kullanarak çamura saplanmış bir minibüsü zorlanmadan çekip çıkardığına şahit olmuştum. Subaru yeni foresterlarda dizel modele bunu koymamış, benzinli modelin yenilerinde var sanırım ama emin değilim. Yine yabancı sitelerde okuduğuma göre bazıları dizel modelin altı vitesinden en düşüğünün arazi şanzımanı gerekebilecek durumlarda gerekli çekişi zaten sağladığını düşünüyor. Bu doğru olabilir mi?

99 model forester sturbo aracım var, aracın ilk sahibiyiz, öncelikle bu günekadar bu araçla giripte çıkamadığım bir arazi koşulu olmadığını belirtmek isterim, fabrika çıkışı olarak 240nm tork üreten aracım arazi vitesi olmamasına karşın ve içinde 4 5 kişi ile birlikte gevşek toprak ve taşlı zemin yüzeyde çıkması imkansız diyeceğiniz yerlere kedi gibi tırmanıyor, 1500 devirden itibaren 340nm tork üreten dizel foresterı siz düşünün artık derim....(340nm tork olduğundan tam emin değilim dahada yüksek olabilir...)

caveman' Alıntı:
...dizel modelin altı vitesinden en düşüğünün arazi şanzımanı gerekebilecek durumlarda gerekli çekişi zaten sağladığını düşünüyor. Bu doğru olabilir mi?

vitesler arasında dişli oranına göre üretilen tork değişecektir ancak, arazi vitesi olmadan, 1. ve 2. vites arasında %100'den fazla tork farkı olacağını zannetmiyorum, eğer öyle olsa idi düz yolda 1. vitesle kalkış yapmak bile gereksiz olurdu.

yigittorun' Alıntı:
... 1500 devirden itibaren 340nm tork üreten dizel foresterı siz düşünün artık derim....(340nm tork olduğundan tam emin değilim dahada yüksek olabilir...)

Arazi vitesi oranına göre "high range"de üretilen tork "low range"e göre X2'den fazla oluyor ki bu benzinli dizel arasındaki tork farkınının ötesinde. Ben hiç bir tork değerinin arazi şanzımanındaki "low range"in yerini tutacağını düşünmüyoum.

Özellikle eski Foresterların arazideki dezavantajı yere yakın olması bana göre. Ancak çeşitli modifikasyonlarla araziye adapte edilmiş ve inanılmaz yerlerde giden araçların videolarını da izledim.

Eski otomatik viteslerde de high range, low range özelliği yok, ama akıllı tork dağıtım sistemi gibi bir sistemi olduğun okumuştum.

varsa bir hareketli görüntü arkadaşlar yollasalar iiyi olur onların sayesinde biraz foreter performası görürdük.

proxy ayarlarınızdan kaynaklanıyordur görüntü olayı.

www.ktunnel.com

linkini açıp, burada sayfanın altındaki kısma enter yapıyorsunuz ve izleyemediğiniz videoları izleyebilirsiniz.

Kamera okadar yamuk tutulmuş ki düz yolda bile "devrilecekmiş" hissi veriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR