Ynt: Yeni Grand Vitara 3 Kapı Çekiş Sistemi Hakkında
araclardaki defransiyel sistemi aynı akstaki sadece 1 tekere haraket verir önden 1 arkadan olmak üzre toplam 2 tekerden tahrikli capraz olarak genelde iş görürler ön ve arka arasındaki kasıntıyı alablmek amacı ilede orta defransiyel isimli bir parcada aradaki dengeyi saglar .
eski bir vitarada 4L viteste kuru zeminde keskin bir dönüş yaparsanız korkunc bir kasıntı hissedersiniz bir yerler kırılacak diye aklınız başınızdan gider ,bu tip bir sorun suv larda olmuyor orta defransiyelde kaydırmali sistem esasna göre calışan bir sistem aradaki kasıntıyı alıyor.
eski bir vitarada 4L viteste camura girerseniz önden1 + arkadan 1 toplam 2 tekerle sorun yaşanır ,,arkaya def.kilit takılırsa ön1+2 arka olarak 3 ceker olarak iş görür ancak ,ön tarafada lsd kilit takılırsa arac 3,5 teker cekişli olur dahada iyi olur ..
bu bahsi gecen arac buzlu zemin hariçi bana göre hiç bir ortamda iş yapmaz . öncelikle 3 kapı ufak bir arac olmasına ragmen cok agır 1480 kg boş agırlık içine 2 kişi esyası yakıt vs agırlıkları ile 1700 kg oldukca agırlıklı bir hale geliyor 1.6 motor 78 hp bu kasaya az gelir ve 4000 devir altı tork veremeyen bir motorada sahip ,bunun da anlamı düşük viteste rampaları 5000 devir üstü bagırttırıp kullanım gerekir demektir .1.6 motor olmasına ragmen karşımıza yüksek tüketim cıkacaktır. ve bu arac hiç yürümez bu şartlarda demektir ,düz yol ve yokuş aşagı hariç tabii.
görsel olarak şirin sempatik bir görüntüsü var göze güzel görünmesinden başkada bir özelligi yok gibi görünüyor .anahtar teslim 0 arac fiyatıda 43 bin tl ,,5 kapısı ise 70 bin tl civarı ..
1998-2004 seneleri arasında üretilen grand vitaraların 3 kapı olanları genelde 1.6 motordur yalnız arada az miktarda gelmiş 3 kapı 2.0 motor 4cl olanları vardır bu aracları bulan hemen soyup ayıklayıp off road yarışlarına sokuyor ve dikkat edin tabeladaki suziler hep onlardandır..fazla km yapmamış bir tane bulursanız alıp ömür boyu kullanın derim .
http://www.sahibinden.com/cadde_ve_arazi_keyfini_ic_ice_yasayin-02WQQaXQQ15379538WQQpXQQdisplayitem
satılık bir tane buldum oda modifiyeli cıktı buda alınabilir.. araziye girmemiş düz vites az km li bulursanız affetmeyin derim.
http://www.sahibinden.com/cok_ozel_off-road_yaris_otomobili-35WQQaXQQ15018221WQQpXQQdisplayitem
buda yarışlarda derece yapmış bir yariş aracı o da satılık fikir vermesi amacı ile ekledim .