Bekir bey sorunuz sanırım tavandaki tesisatın açıkta oluşu doğrumudur?
İstanbulda çarşambaya kadar yağış göründüğünden güneşli tek günü değerlendirmek için acele ettim ve panel tavana yapıştırma olduğundan kuruması için detayla ilgilenmedim. Uygun ölçüde kablo kanalına alacağım.
Benimki cok basit. Ben yaptim. Beraber hallederiz seninkini bir sorun cikarsa. Dert etme. Ama eger sikaflex 252 ile yapistirdiysan onu sokmeyi unut. Cunku sokemezsin. Tecrubemle sabittir.
Elektorabloğunuz (EBL) varsa solar regülatörünüzü ona bağlayacaktınız, olmaması anlık sarfiyatinızı görmemek demek, oda bilmem sizin için ne kadar önemli ? (Alttaki resimde 7 ile gösterilen 6 no lu blok)
Ama bence daha önemlisi, sanırım paneli direk yapıştırmışsınız, yani paneliniz Hymerle katolik evliliği yapmış.
Insel beyin dediği gibi artık onları ayırmak zor yada ancak panel vefat ederse ayrılabilirler gibi gözüküyor. :-\
Belki allah mesut etsin deyip, kenarlarından birkaç havalandırma deliği açıp biraz kapasite kaybını sineye çekmek en uygunu ?
İstanbulda çarşambaya kadar yağış göründüğünden güneşli tek günü değerlendirmek için acele ettim ve panel tavana yapıştırma olduğundan kuruması için detayla ilgilenmedim. Uygun ölçüde kablo kanalına alacağım.
Yapıştırma ile ilgili yorumlara da bakınca, biraz acele etmişsiniz diyesim geldi... Dilerim fazla zorlanmadan sökebilirsiniz. Olur da Önder bey'in önerdiği soğutma deliklerini açma yoluna gidecek olursanız, hücrelere zarar vermemeye dikkat etmenizi öneririm. Hücrelerin alt tarafına denk gelen bir yerlerden delmek için epey çaba sarfetmek gerekebilir, onda da araç tavanına zarar vermemek için çaba harcamak gerekecek; şimdiden kolay gelsin.
Mesut bey,
sizin ikazınız sonrasında koltuğu söktüm sistem sizin resimlediğiniz kadar derli toplu değil biraz dağınık sanırım eski model
olmasından kaynaklanıyor. Uzmanımız Ferhat sanırım teşhisi ve tedavi önerilerini esirgemeyecektir.
Panel tavan ikilisini haklısınız biraz katolik evliliği tarzında birleştirdim.
Sizden güzel haberler bekliyoruz. Selamlar.